Merhaba Kızlar ben Oğlumda Opsu yatmışdım belden olmamışdı Bəbəyi görəmiyorsun doğru herkes goruyor anna bayqin olduğu için goremiyor Daha sonra Bi oadada ayrılmanı bekliyorlar ayilma insandan insana deyisiyor kimisi erkən uyaniyor kimisi 2 saat flaan çekiyor birgün kaliyorsun Azarbaycanda Ranimasya diyolur o odada Sabahsi gün saat 12 flaan Getiriyolar palata Bebeyin yanına Neyse Bende belden uyuşma istiyorum çünki ben hayla 3 yıl gecmesine bakmayaraq narkozun etkisinden cikamiyorum Rabbim Hepimize Kolaylik versin inşallah Sağ salım Hepimiz Alalim kucagimiza ben bir tek Ondan korkuyorum ki Acaba Belden olursam Hiss ederim acıyı flaan Çok korkuyorum inşallah Benden öncə dogranlar boyle bilgiləri yazırda bizde rahatlariz
Bende sezeryan oldum uzuntulu olduğum için bebeği görmek istemedim önce ama doktor sen troit ilacı içtiğim için tam uyumam doğru deilmis iyi deilmis doğrusu herkes için belden iyusmali ideal mis ama bende belden uysmali yapıldı ama ben üzüntüden tamamen uyumuşum kendim belim uyustugunda kendim uyumuşum. Bence belden iyusmali peki belden uyusmali ya ne deniyo epidural mi
Bende sezeryan oldum anestezi doktoru belden uyusmali yapalım daha iyi olur demişti . belden uyusmali ya ne deniyo epidural mi deniyor
Epidural ile genel anestezi arasında ne fark var
Epiduralde belden aşağısı uyuşturuluyor, siz doğum anında uyanık oluyorsunuz ve bebek doğar doğmaz görebiliyorsunuz. Genel anestezi tam baygınlık durumu, doğum esnasında siz tamamen uyur halde oluyorsunuz, birkaç saate ayılıyorsunuz.
Evet epidural deniyor
Epidural belden uyuşmalı, genel anestezi tamemen uyutuyorlar
Anladım teşekkürler
Peki doktor lar sana soruyir mu epidural mi genel mi diye
Onceden konusuyorsun onu nasil istiyorsun.
Evet sordular
Hem epidural hem genel anesteziyi yaşadim ben isterdimki normal doğum olsun ama nasip olmadi diger ikisinin arasindaki farkta belden yapilan iğne omuriliğinize zarar veriyor onun sorunu sonra sürüyor komple uyuman taraftariyim evet doğduğu ani görmüyorsun yaşamiyorsun ama sağlik piskolojik olarak en dogrusu genel ve senin kilona yasina bunyene gore veriyorlar ilaci ben dogumdan ciktim gibi ayildim ve 2 saat sonra kizimi emzirdim belden yapilan iğnede 12 saat yürümeyi bile beceremiyosun ve o anesteziyi atabilmen için caba gerekiyor
Şunuda belirtim 6 yil once dogum yaptim 3 uncu cocuguma hamileyim ve bir terslik cikmazsa bunu normal dogurucam insallah en saglikli olanda o hem sizin hem bebek için
Ben ilk doğumumda genel anestezi oldum şimdi spinal mi olsam diye düşünüyorum. Genelde bi sıkıntı yaşamadım sadece doğum anını görmek isterdim