Herkes belden deyil tum uyusmanin iyi oldugunu soyluyor dogrumu acaba.
Ben de dogumhanede bunu düşündüm. Bence iyi ki epidural oldu bebeğimi gördum. Genel anestezi nasıl olurdu bilmiyorum ama epidural sonrası yasadığım bütün ağrılara değdi
Sezeryandan korktuğuma göre hiçbiri
Sezaryende seni korkutan nedir
Normal doğum daha kolay geliyor bana.Tabi sezeryan gerekirse sezeryan olucam ama yinede önceliğim kendim doğurmam.
Belden uyuşma bilmiyorum ama Tamamen uyuma iyi degil ne bebegini gormuyorsun nedeki uyandiginda sersem gibi oluyorsun 1 gune kendine hele biliyorsun narkoz etkisinden.
Bebegide yanina kaç saate getiriyorlar bazen 1gune.
O yuzden belden uyuşma tarafdariyim.
Bende belden olmak istiyorum. @Sona
Tüm uyuşma olduğunda hastanın kendine gelmesi biraz sürebiliyor. Tuvalet ihtiyacını sonda ile hallediyorlar. Bebeği de sadece görme görebiliyorsunuz o da kafan ayiksa diye duydum
İnşallah gönlünüze göre güzel bir doğum olur. Çok mücadele ettiniz. Bebeğin seninle gurur duyuyor
Epiduralda da sonda var. Sanıldığının aksine genel anestezi de uyanma uzun sürmüyor
Evet cevremde cok kişi tammen uyutturdu kendini ve 1 2 ,saat sürüyor uyanması bazen 3 saat bile cekiyor.
Ablam 2 saate uyanmişti annemde oyle. Akrabalarimdada cok kişi boyle oldu. Doktor normal demişti. Uyuşturma nedeni yuzunden diye.
Epidural olup sezaryen olanlara takılmıyor diye biliyorum kuzenlerim hep sezaryn oldu takmamistilar kalkıp lavaboya vs gidebiliyorlar kişiden ksiiye değişiyor demek ki özellikle sormuştum takılıp takılmadigini hayır biz kalkıp lavaboya gidiyorduk dediler
Sezeryan olanlara mutlaka takiliyor. Tuvalete direk gidilemiyor diye . Sezeryane alindigin zaman uyuşturup takiyorlar. Hastanede gezdigin zaman yurumeye calistiginda yani. Onu elinde tutup geziyorsun.
Hastaneden ciktığın gun onuda cıkariyorlar artik.
Ben genel anestezi oldum 3 saat sonra uyandim Belden asagisina hukmedemiyosun yurumekte Bile zorlaniyorsun. Onun icin takiliyo bende yapmislardi.
Sezeryan ameliyatlarına çok giren biri olaraktan bence epidural çünkü bebeğini direk doğduğu anda görüyorsun hemen emzirebiliyorsun ve dr larla muhabbet bile edebiliyorsun doğum esnasında
ani hareket etmekten korkuyorum ben epidural srasnda ya birden bire hareket edersem heyecandan belime birşey olursa diye
Bama taktılar 4 saat sonra çıkardilar
Yok kız öyle düşünme önünde biri arkanda biri oluyor. Önundeki çalışan seni tutuyor. Ben sancı çekmeme rağmen iki sancı arasında hemen takıverdiler.
çok rahatladım bak bu sözüne sancı çeke çeke takılmış sana
Epidural yada genel diye bisey hangi si iyi diye Savunmuyorum. Ikiside bi bayiltma yontemi uyusma yontemi. Cunki buyuk bi islem yapiliyo vucudunla. Herkesin kendi tercihi hangi yontemi istiyorsa. Bide dogum soyle bisey son ana kadar planlayabilirsin son an istedigin gibi gitmeye bilir. Ona kalsa ben ilk dogumum normal planlanmisti. Her sey normal seyrediyordu. 17 saat sancidan sonra oglan dondu yana kafa degil ters tarafa dondu acil sezeryana aldilar Onun icin genel yaptilar. Onun icin basimiza gelecek olani malesef once bilrmiyoruz. Tercih yapabiliyoruz ama malesef ummadigimiz Gibi oluyo. Yoksa tabiki insan ister bebeginin kokusunu almayi Ten temasini hatta burda babaya bile temas yaptiriyolar. Neyse hayirlisi neyse herkese guzel SIkintisiz Dogum nasip etsin rabbim.