Emzirmeyi nasil yapıyorsunuz

En zorlandığım konu emzirmek oldu bebeğim doyduğunu belli etmiyor bu sefer çok süt içiyor iki üç defa genzine kaçtı bu beni çok tedirgin ediyor siz ne yapıyorsunuz emziren anneler tekniklerini veya tecrübelerini bana söyleyebilir mi bide bebeğim uykudan sicriyor bir kaç seferdir bağırıyor bunlar normal mi

1 Beğeni

Cok normal genzine kacar merak etme kaldir tapisla sirtinin ustunu.daha cok kucuk yemek borulari gelisme surecindeler. Zaten kusacagini belli ediyo midesinin bulandigini Agiz hareketlerinden anlarsin. Bebekler uykusunda cok sey yasiyo.

1 Beğeni

Emzirirken parmağınla meme ni sıkıyorsun ki süt çok çok gidip bebek boğulmasın

1 Beğeni

Tam olarak neresini sıkıyoruz memenin

1 Beğeni

Sütun az gelmesi mi daha iyi yoksa cok gelmesi mi onu anlamadım

1 Beğeni

Memeyi sıkmıyorsunuz. Bebeği emzirirken elinizi C şekline getirip 4 parmak memenin altında, baş parmak da memenin üstünde olacak şekilde tutmalısınız

Sütün gelmesini sağlayan damarlar tıkanmasın diye C şeklinde tutulması önerilir

4 Beğeni

Bebegin kac haftalik eger buyukse oturacak durumdaysa oturarak emdir yada kolunun altindan.yada sudunu sag biberonla ver asagi yukari ne verdigini anlarsin.memenin ucunu iyi kavrasin Agzinin kenarinda bosluk olursa hava olusuyo.

1 Beğeni

Bir haftalık kiz kardeşim sağlık çalışanı oda oyle demişti c ceklinde tut diye öyle yapıyorum böyle süt az mi geliyor çok mu yani az gelmesi mi iyi bebegin iyi emmesi icin yoksa çok gelmesi mi orasını anlamadım tecrübeli annelerden bilgi almak istiyorum

1 Beğeni

Bide bebeğin gazi aşağıdan çıkaramıyorum sadece yukarıdan geğirmesini çıkarabiliyorum gazı mi yok yoksa bunun için daha erken mi

Eğitimde ebenin verdiği bilgiye göre göğsün kahverengi kısmı, baş parmak ve işaret parmağının arasında olacak şekilde yani C harfi gibi tutulmalıymış.

@NURAN anlatdı :blush:bende tam olarak ondan bahs ediyordum

Lohusalığın hayırlı olsun süt bazen tazikli geliyorsa ondan genzine kaçıyordur başta benim de öyleydi ger seferinde çevir bebeği sirtına pat pat yap. Zamanla genzine kaçma azalıyor. Benim bebe doymayan bir yamyam olduğu için hala genzine kaçıyor. Hepsi senin annecim yavas yavas iç diyebilirsiniz.

Sıçrama içinse bunlar normal. Refleks ile öyle oluyor ben bazen kollarını sardım bacaklarını aćıkta bıraktim

2 Beğeni

Bebeğiniz için nazar duaları okuyun. Ayetel kürsi, Felak, Nas. Sadece vir tavsiye :slight_smile:

2 Beğeni

Eğer sütünüz tazyikli geliyorsa da emzirme öncesi biraz elinizle sağıp akışını yavaşlatabilirsiniz, tazyikli akıyorsa da makas tutuşunu öneriyorlar foşur foşur gelmemesi için

2 Beğeni

Tamamdır duygu emzirmek için hazırsın :smiley::star_struck:

2 Beğeni

Hahahahah evet evet emzirmeye hakimim teoride​:joy::joy: inşallah uygulama da öyle olur​:joy:

3 Beğeni

Ömer elinden alan yok yavaş gün içinde 12678 defa söylüyorum bende​:joy:

1 Beğeni

Benimki de yamyam gibi yiyor bende yan yatirip sirtina pat pat yapiyorum geçiyor ama insan telaşlaniyor oyle olunca memeyi ben biraktiriyorum kendi ancak uyuduğu zaman emmeyi bırakıyor e gazini cikarmadan uyutmak istemiyorum uyuduğu zamanda kıyamıyorum çevirmeye yatagina indiriyorum bide tam sirt üstü yatirmiyorum ne olur ne olmaz diye biraz yan yatırıyorum uzmanlarda kundaklandigi zaman sirt üstü yatirilmasini tavsiye ediyor insan neye uyacagini şaşırıyor vala allah yardımcımiz olsun zor bir süreçten geçiyoruz uykuda sıçramasi bir yana bir kac defa bagirarak sıçradı bu beni korkuttu biraz inşallah zamanla geçer bu korkusu ayetel kursi acıyorum baş ucuna yasin koydum bir parçada ekmek manevi olarak bebege iyi geliyor diyorlar rabbim meleklerini onlara bekçi yapsin her türlü kötülükten korusun inşallah

2 Beğeni