Emziren annede uyuz hastalığı 😢

Merhaba hayırlı geceler hayırlı sahurlar güzel anneler anne adayları öncelikle şöyle belirtmek istiyorum yaklaşık 2 aydır kaşınıyorum hastaneye gittim uyuz olduğunu söylediler 3 yaşında oğlum 11 aylık bebeğim var ikisinede bulaşmış özel karışım uyuz ilacı kullandım faydası olmadı iki gündür aile hekiminin verdiği losyonları kullanıyoruz vicudum kurudu karıncalanıyor korkuyorum yan etkimi acaba temizlik yapmaktan psikolojim bozuldu bana fikir verin aranızda bu durumu yaşayan oldumu acaba :cry::cry:

Emzirme dönemi ve çocuklarınız konusu hassas olduğu için o konuda yorum yapamam ne yazık ki çok geçmiş olsun ne illet bir şey olduğunu biliyorum bizzat yaşadım. Gebelik, emzirme vs. gibi özel bir durum yoktu benim uyuz olduğumda. Cildiyeye gittiğimde wilkinson pomad vermişti kullandım detaylı bir şekilde alttaki arkadaş anlatmış fakat bana çare olmamıştı. Ben de beyaz sirke seyreltip sürerek geçirdim tabi ama bu da kaşıntı çok olduğu için çok yanma yapıyor. Ciltte de herkese göre farklı etki eder tahriş de olabilirsiniz özellikle şu an çok hassas bir dönemdesiniz muhakkak cildiye ve kadın doğum doktoru onayı ile ilaç kullanacaksanız kullanın. Ciltten emilen ilaçlar da süte geçiyor çünkü.

1 Like

Ayşegül hanım geçmiş olsun nerden kaptınız acaba bilginiz var mı

Ay çok kötü bir durum ya allah yardımcınız olsun. Bizim okulda da salgın çıktı ilçe sağlık belediye gelip ilaçladı okul idaresinin duruma el atması lazım. Çok sinsi bir hastallık. Banyoda durulama suyunuza lavanta yağı ve çay ağacı yağı damlatın. Hatta çay ağacı yağını Hindistan cevizi yağıyla karıştırıp vücudunuza uygulayabilirsiniz ama mutlaka ikisini karıştırmanız lazım çay ağacı tek başına tahriş ediyor. Yağlarla korundum ben o şekilde bulaşmadı öğrencilerden

2 Likes

Bana özel karışım yapıldı gebeyim diye eşim ve oğlum wilkinson verildi dediğiniz gibi her yer battı hamile halimle heryeri çamaşır sulu sirkeli kaynar suyla temizledim Buhar makinesiyle temizledim hergün kıyafetleri 90 derecede yıkadım montlar 1 hafta boyunca çöp poşetinde bekledi perdeden tut halılara kadar ama kremin kokusu beni deli etti Allah’tan ben kullanmadım ilacı bizim 4. Günde geçti çok şükür öncesinde bi kaç ilaç krem kullandık işe yaramadı inşallah tekrarı yaşanmaz

İnşallah canım size de çok geçmiş olsun

1 Like