Kızlar merhaba. Hemen konuya giriyorum. Benim ayak baş parmağımda mantar çıktı. Emzirdiğim için ilaç kullanmaktan yana değilim şuan o yüzden aktara gittim dün. Anlattım oradaki abi de bana bu üç yağı karıştırıp sürmemi tavsiye etti. Oradayken aklıma gelmedi bakmak, eve geldiğimde gördüm kutuların hepsinde hamilelikte ve emzirirken kullanılmaması gerektiği yazıyor. Tereddütte kaldım şimdi Var mı böyle bir durum yaşayan aranızda acaba? Teşekkür ederim şimdiden
Emziren annelerin bu yağı kullanması, bebeklerde huysuzluk ve uyuşukluğa neden olabilir sarı kantaron icin bunu söylemisler canm diger ikisi de alerjik reaksiyon olusturabilir diyo sen bi doktora danışıp öyle kullan bence en sağlıklı bilgiyi o sekilde alırsın
Teşekkür ederim güzelim. Aile hekiminden randevu düşüremedim bi türlü. Efeyle hastane işi biraz zor çünkü benim için. Kullanmıyorum o zaman bunları ben. Dünyanın parasını da verdim ya öfff Bu arada senin dişin nasıl oldu? @ezgi-y
Canım sana eşime yaptığım ve ise yarayan bir doğal yöntem söyleyeyim yap çok iyi geliyor 1 lt ılık suya 1 küp yaş maya at erit ve ayaklarıni koy hangi ayagindaysa onuda tek koyabilirsin sonra 30 dk beklet durula ve kurula bu işlemi geçene kadar devam et eşimin iki gün de geçti serçe parmağında vardi
İlginçmiş olur olur denerim. İlk defa başıma geldi böyle bişey. İlk zamanda çok acıdı şimdi acımıyo @Leyla1991 Teşekkür ederim
Sarı kantaron yağı yanık yara izlerine çok iyi geliyor evde kenarda dursun bazen lazim oluyor diğerlerini verip başka bir şeyler alabilirsiniz kullanmayacaksanız. Karbonatlı su da iyi gelebilir maya ile aynı mantık geçmiş olsun
Geçmiş olsun arkadaşım Benim el parmagımda çıkmıştı nibulen 80 mg tırnak cilası seti kullanmıştım bence bunun emzirme döneminde bi zararı olmaz bi araştır istersen ayrıca kücük bi araştırma da yaptım;
Emzirme döneminde mantar enfeksiyonlarıyla başa çıkmak için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
-
Doktora Danışın: Öncelikle doktorunuza başvurun. Emzirme döneminde kullanabileceğiniz güvenli mantar tedavileri konusunda uzman bir sağlık profesyoneli size yardımcı olacaktır.
-
Mantar İlaçları: Doktorunuzun onayıyla, güvenli ve emzirme sürecine uygun mantar karşıtı kremleri veya ilaçları kullanabilirsiniz.
-
Günlük Hijyen: Ayaklarınızı düzenli olarak yıkayın ve kurulayın. Nemli ortamlarda mantar enfeksiyonları daha kolay gelişebileceğinden ayaklarınızı iyice kurulamaya özen gösterin.
-
Pamuklu Çorap ve Ayakkabılar: Ayak mantarıyla mücadelede pamuklu çoraplar ve nefes alabilir ayakkabılar tercih edin. Ayaklarınızın havalandığından emin olun.
-
Ayaklarınızı Havalandırın: Mümkünse ayaklarınızı açık hava ortamında serbest bırakın ve hava almalarına izin verin.
-
Paylaşılan Malzemelerden Kaçının: Duş terlikleri, havlu gibi kişisel eşyalarınızı paylaşmaktan kaçının.
Herhangi bir tedavi veya ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız, çünkü emzirme döneminde kullanılan maddeler bebeğinize geçebilir.
Rica ederim canım mutlaka dene çok iyi geliyor eşimin kaşımaktan açılmışti
Teskkür ederim canım benim hatirlayip sordugun icin siş indi ama ağrı devam ediyor hala tam açamıyorum ağzımı tamamen gecmesini bekliyorum gidip çektircem insallah
Teşekkür ederim denerim karbonat var evde hatta akşam yaparım. Mayayı ancak yarın alabilirim bugünden geçtş zaten @Hasen
Zahmet edip bir de araştırmış yaa yerim teşekkür ederim güzelim @Cansu
Kaşıntı olmadı hiç biliyo musun. Sadece çoook acıdı. Görsel koyarım da gerek yok şimdi @Leyla1991
Apsenin gitmesi lazım müdahale etmezler zaten şuan. Allah şifa versin yavrum
Sagoll tatlımm gececek insallahh dayancazz
Geçmiş olsun arkadaşım
Teşekkür ederim @NURAN