Emzik kullanımı hakkında

Bebeklerde emzik kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz acaba merak ediyorum. Benin sanırım kullanma taraftarıyım

1 Beğeni

@Pinar İlk kızımda kullandırmak istedim fakat kabul etmedi kendisi. Bu bebişimde de deneyeceğim bakalım, almazsa zorlamam tabi. Alırsa da ilerde bağımlılık yapmaması için önlemlerimi alırım zaten. 4 yaşında bir çocuğum daha olduğu için herhangi bir çifte kriz falan yaşarsam çocuklar yönünden, emzik kurtarıcı olabilir diye umarım bu bebişim emzik tutar. Bence doğru emzik kullanılırsa bir problem olmaz

1 Beğeni

Ben de emzik kullanmayı denemek istiyorum. Emzik kullanmayı sevmezse de zorlama yapmam
Siz emzik kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz :innocent:

Ben damak yapısını bozduğunu vs duydum ama emzik kullanmakla bir alakası olduğunu düşünmüyorum gerçekten bazen kurtarıcı oluyor. Birçok yerde çok pahalı markalardan almamak gerektiğini okudum çünkü bebek ucuz olanı daha çok sevebiliyormuş :blush:

1 Beğeni

Geçen hafta gebe okuluna dişçi geldi. Bebeğin damak yapısından bahsetti. Parmağını uzun süre emdiğinde de damak yapısı etkileniyormuş.

@Cansu Mesela benim kızımı biliyorsunuz artık. O da parmağını emdi bebekken, hala da uykusu geldiğinde ya da uykuya dalma aşamasında emiyor. Damak yapısının etkilendiğini düşünmüyorum. Harflerde, konuşmasında vs bir problem yaratmadı hiç. Ama belki sürekli emen çocuklarda sıkıntı yaratıyordur. Herşeyin fazlası zarar diye boşa dememişler :blush:

2 Beğeni

Parmak incelmesi olabiliyor genellikle bir noktadan sonra unutturmak gerekir belki

1 Beğeni

Anladım ama yinede genetik çok önemli diye düşünüyorum damak diş yapısında :hibiscus:

1 Beğeni

@Pinar ben bir problem teşkil ettiğini düşünmüyorum aksine kurtarıcı oluyor :grinning:

Kullanmadığım halde bende bozukluk var

Genetik çok daha baskın oluyor demekki

2 Beğeni

@Pinar Doktora ve pedagoga götürdüm bununla ilgili. Sürekli emen bir çocuk olmadığı için sorun yaratmaz dediler. Parmağında da herhangi bir deformasyon olmadı bundan dolayı. Sadece akşamları uykusunun geldiğini belli etmek için emiyor, uykuya dalmadan da geri bırakıyor zaten. Gözlemliyorum :blush:

2 Beğeni

Gerçekten doktorlar ne kadar kıymetli doğru bildiğimiz ne çok yanlış var :hibiscus:

2 Beğeni

Kesinlikle öyle :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Emzik kullanmak anneye kalmış bir durum mu?
Gebe okulundaki ebe emziklerinizi çöpe atın diyor.
Biraz kafam karıştı
Çocuk gelişimi uzamanı hamile arkadaşlar ne demek ister
@NURAN @elifdrcnyrk @Hava @afrikanın_gelini54

1 Beğeni

Bence annelerin kolaya kaçmak için başvurduğu bir yöntem. Ben de annemin zoruyla denemiştim kızımda ama Allah’tan tutmadı benimki. Bir iki gün verdim, sonra attım. Hiç kullanmamak gerekir diye bir savunma da yapmak yanlış olur. Çünkü kolik bebekler anneleri çok zorlayabiliyor ve anneler de rahatlamak için verebiliyorlar. Benim kızım da feci kolik bir bebekti ama onunla beraber ağladığım dönemler olsa da sabrettim, başvurmadım yine de. Emzik gerçekten yanlış kullanıldığında yani yanlış model vs alındığında bebekte ciddi sorunlara yol açabiliyor. Konuşma gecikmesi de en başta gelen olumsuz faktörlerden biri. O yüzden dikkatli kullanmak gerekir bana göre. Benim yıllardır araştırdığımda vardığım kısa özet bilgiler bunlar :blush:

2 Beğeni

Ani bebek ölüm sendromunu önlüyor diye okumuştum. Ben philips avent almış bulundum. Araştırırken en kaliteli emzik olarak gördüm. Çöpe de atmak istemiyorum.
İlk 3 ay ani bebek ölüm sendromu için tehlikeli bir süreç diye biliyorum
Zorda kalırsam da emzik denenmemeli mi?
Deneyimleriniz çok fazla olduğu için düşüncenize çok değer veriyorum. Kullanma canım dersen tamam dicem :melting_face:
Galiba fark etmeden emziği savunuyormuşum bunu fark ettim.

1 Beğeni

@Cansu Kimseye kullanma demem, yasak değil sonuçta :grin::grin: Evet, ani ölüm sendromunu önlüyor ama bence zorda kalınmadığı sürece önermem. Emziğin tamamen yasaklanmasını savunuyor gibi görünmek istemem, ben de aldım bu bebeğimde ne olur ne olmaz diye. Philips Avent aldım ben de. Önemli olan zamanında bıraktırmak ve doğru emziği kullanmak :grin: Düşüncelerime değer verdiğin için de ayrıca teşekkür ederim :pray::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Bende kullanıcam kim ne derse desin kararlıyım ama gün içerisinde sürekli olarak değil özellikle geceleri tercih etmeyi düşünüyorum :smiling_face::hibiscus: bu arada bende avent tercih ettim

2 Beğeni

Bende tabiki kullanmayı dusunuyorum kim ne derse desin​:rofl:emziksiz durmaz bebek agladigi zaman emzik onu sakinleştiriyor.emziksiz bir bebek nasil sakin olur dusunemiyorum bile

1 Beğeni