Eveettt, o gün geldi çattı hepimiz için
Biz minik minik tadımlara başlayalı 2 hafta kadar oldu ama henüz tam olarak ek gıdaya geçiş yapmadık
Şimdi şöyle ki önce tatlı sebze (havuç, balkabağı…) ya da meyvelerle başlandığında bebekler o tatlı tadını aldıkları için diğer sebzelerin ya da yoğurt, labne, peynir vs gibi besinlerin tadını beğenmeyebilirler ve ek gıdada gerileme yaşanabilir
Bu yüzden genelde doktorlar ya da uzmanlar yoğurt, labne, yumurta sarısı, patates ile başlanmasını tavsiye ederler. Bunların sindirimi de başlangıç için bir tık daha kolay
Rüya hiç yemek seçmeyen bir çocuk, bunun sebebini de ek gıda döneminin sağlıklı geçmesine bağlıyorum çünkü genel anlamda yıllardır yemek seçen çocukları incelediğimde de görüyorum ki ek gıda dönemleri sağlıklı geçmemiş yani tatlı şeylerle başlandığı için çoğunda sebze reddi yaşanmış. Rüya’da ben yumurta sarısıyla başlamıştım. 3 gün kuralı bitince labne vermiştim. Daha sonra yumurta sarısı ile labneyi karıştırıp vermiştim. Sonrasında yoğurt, patates, kabak vs diye sebzelerle devam edip daha sonra tatlı sebze ve meyvelere geçmiştim
Sevmediğini düşündüğünüz bir sebze ya da meyvede hemen pes etmeyin, birkaç gün sonra tekrar verin. En önemli adımlardan biri de bu. Sevmedi diyip vermemezlik yapmayın. İlk etapta her sebze ya da meyveyi ayrı ayrı verin, hemen karıştırıp vermeyin ki ayrı ayrı tatlarını alabilsin
Eylül’de tadım olarak labne ile başladım ben. Sonrasında patates denedim. Ama tam olarak ek gıda olarak başlamadım, tadım yaptım ben, en azından kaşığın yemek yeme aracı olduğunu bilmesini sağladım ki artık kaşık gördüğünde ağzını açıyor. Ben tam 5 aylık olduğumuzda yani 6 gün sonra yumurta sarısı vereceğim. Sonrasında yoğurtla devam edeceğim. Sonra da avokado vermeyi düşünüyorum. En azından kahvaltı tabağı belirledim kafamda (labne, yumurta sarısı, avokado, yoğurt), onları tattırayım ki onların tadımları bittikten sonra kahvaltı gibi öğün oluşturabileyim diye
Sonrasında da kabak, brokoli, havuç, balkabağı olarak devam edeceğim
- ayımız bittikten sonra da gece muhallebileri yapmaya başlayacağım ki geceleri tok olursa kesintisiz uyku uyuyabilir diye
Eylül için çizdiğim yol bu şu anda. Belki size de fikir olur