Ek gıdaya hangi besin ile başladınız

Merhaba hanımlar ek gıda için son 14 gün :confetti_ball:

Siz ilk ne ile başladınız

Ben bal kabağı veya havuç ile başlamak istiyorum ama çevreme bakıyorum yoğurt ile başlayıp patates ekliyorlar

Arkadaşımın çocuk doktoru da önce (ev yapımı pastörize edilmiş) labne, peynir vs ile başla en son yoğurt ver demis

Kafam karışıyor :pensive:

1 Beğeni

6 ayımıza geçmemize son 13 gün kaldı. :pray::pray::pray:

Ben ilk patates püresi tattırmıştım. 2 gün önce kücük muz püresi yapıp yedirdim. Dün küçük havuç püresi yedirdim ama havuçu sevmedi sanırım. Yumurtaya geçmek istiyorum muzdan sonra. Sonrada patates.

1 Beğeni

Evde yoğurt labne vs yapacak mısın

1 Beğeni

Hayır yapmayacağım

1 Beğeni

Eveettt, o gün geldi çattı hepimiz için :partying_face:

Biz minik minik tadımlara başlayalı 2 hafta kadar oldu ama henüz tam olarak ek gıdaya geçiş yapmadık

Şimdi şöyle ki önce tatlı sebze (havuç, balkabağı…) ya da meyvelerle başlandığında bebekler o tatlı tadını aldıkları için diğer sebzelerin ya da yoğurt, labne, peynir vs gibi besinlerin tadını beğenmeyebilirler ve ek gıdada gerileme yaşanabilir

Bu yüzden genelde doktorlar ya da uzmanlar yoğurt, labne, yumurta sarısı, patates ile başlanmasını tavsiye ederler. Bunların sindirimi de başlangıç için bir tık daha kolay

Rüya hiç yemek seçmeyen bir çocuk, bunun sebebini de ek gıda döneminin sağlıklı geçmesine bağlıyorum çünkü genel anlamda yıllardır yemek seçen çocukları incelediğimde de görüyorum ki ek gıda dönemleri sağlıklı geçmemiş yani tatlı şeylerle başlandığı için çoğunda sebze reddi yaşanmış. Rüya’da ben yumurta sarısıyla başlamıştım. 3 gün kuralı bitince labne vermiştim. Daha sonra yumurta sarısı ile labneyi karıştırıp vermiştim. Sonrasında yoğurt, patates, kabak vs diye sebzelerle devam edip daha sonra tatlı sebze ve meyvelere geçmiştim

Sevmediğini düşündüğünüz bir sebze ya da meyvede hemen pes etmeyin, birkaç gün sonra tekrar verin. En önemli adımlardan biri de bu. Sevmedi diyip vermemezlik yapmayın. İlk etapta her sebze ya da meyveyi ayrı ayrı verin, hemen karıştırıp vermeyin ki ayrı ayrı tatlarını alabilsin

Eylül’de tadım olarak labne ile başladım ben. Sonrasında patates denedim. Ama tam olarak ek gıda olarak başlamadım, tadım yaptım ben, en azından kaşığın yemek yeme aracı olduğunu bilmesini sağladım ki artık kaşık gördüğünde ağzını açıyor. Ben tam 5 aylık olduğumuzda yani 6 gün sonra yumurta sarısı vereceğim. Sonrasında yoğurtla devam edeceğim. Sonra da avokado vermeyi düşünüyorum. En azından kahvaltı tabağı belirledim kafamda (labne, yumurta sarısı, avokado, yoğurt), onları tattırayım ki onların tadımları bittikten sonra kahvaltı gibi öğün oluşturabileyim diye

Sonrasında da kabak, brokoli, havuç, balkabağı olarak devam edeceğim

1. ayımız bittikten sonra da gece muhallebileri yapmaya başlayacağım ki geceleri tok olursa kesintisiz uyku uyuyabilir diye

Eylül için çizdiğim yol bu şu anda. Belki size de fikir olur :blush::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ben bunu doktoruma sormuştum. Bana dedi ki evde yaptığınla pastörize olarak satılan yoğurtlar ya da süt ürünleri aynı dedi. Yorulma yapmakla yani dedi. Ben hiç yapmadım o yüzden

2 Beğeni

Bu arada ek gıdadan dolayı kabızlık sorunu yaşamamak için tadımlara birkaç damla zeytinyağı da ekleyebilirsiniz kızlar. Eylül’e patates denediğimde kabız olmadı bu sayede

2 Beğeni

Çok güzel bir açıklama olmuş teşekkür ederim arkadaşım

İşte bu yüzden çok stresliyim

Kendin mi yaptın arkadaşım yoksa hazır mı

Bebekler için zeytin yağı varmış o mu yoksa market zeytinyağı olur mu

Keçiboynuzu pekmezini çok öneriyorlar onu ne zaman verelim sence

1 Beğeni

Stres yapma arkadaşım, çok güzel geçecek :blush:

Normal zeytinyağı kullandım ben

Labneyi de hazır alıyorum arkadaşım

1. aydan sonra pekmez vermeye başladım ben ya da kurabiyelerin içinde tatlandırıcı olarak kullandım
1 Beğeni

Teşekkür ederim arkadaşım :heart:

1 Beğeni

Rica ederim arkadaşım :blush::heart:

1 Beğeni

Dün haşlanmiş yumurta sarısı verdim sevdi yumurtayı

1 Beğeni

Yarasın paşaya :blush:

Ben de bugün yoğurt ile avokado aldım. Bugün yoğurt deneyeceğim uyanınca bakalım

2 Beğeni

Sağol canım,hadi bakalım nasıl tepki verecek bakalım Eylül,bizimki havuçla patatesi pek sevmedi (muz ve yumurta yedi daha)

1 Beğeni

Muzu şu an vermeseydin keşke. İlk sebzelerden başla canım. Sevmedi diyip vermemezlik yapma, tekrar ver

1 Beğeni

Havuc ve bezelyeyi sevdiremedim bir turlu diger ucunde bakalim bundada deniycez her cocugun istahida ayni degil bakalim

2 Beğeni

Aslında muz iki kez verdim şimdilik vermiyorum evet.

Havuç aslında püre yaptıktan sonra tatdım ,tatlıydı ya niye sevmedi bilmiyorum ama

1 Beğeni

Sendemi başladın abla kaç aylıktınız siz

1 Beğeni

Hahahh yokkiz benim diger uc oglanda ki tecrubeleri soyledim.biz iki ayi yeni gectik

2 Beğeni

Denediniz mi

1 Beğeni