Egzersiz ve namaz

Merhaba

Ben egzersiz yapmiyorum ama namaz kılıyorum egzersiz yerine geçer mi yoksa egzersiz daha mi farkli bir meditasyon

Hamileliğimin 5 ayina girdim şuan 70 kiloyum sizce normal mi yoksa fazla mi kilo aldim boyum 1.55 bu konuda bilgisi olan anneler yazabilir mi lütfen​:blush:

Kaç kg ile hamile kaldınız peki?

Egzersiz yerine geçmez. Yani pelvik bölgenizi güçlendirecek hareketler namaz ile kazanılmaz. Sadece namaz kılmak ile egzersiz yapmış sayılmazsınız.

19.haftaya gireceğim ben de yaklaşık 5 kilo aldım yalnız değilsiniz :smiling_face: sağlıklı beslenmeye çalışıyorum elimden geldiğince olduğu kadar artık :sweat_smile: havalar serinlese düzenli yürüyüş yapacağım inşallah :smiling_face_with_tear: bu arada ilk gittiğim doktor beni biraz korkutmuştu ilk 4 ay 4 kg geçmemeli diye sonra benim almam zaten yavaşladı çevremle konuştum mide bulantısı olmayanlar genelde alıyor kilo yani normal

Bence namaz egzersiz yerine geçmez. Namaz kılmanın faydası oluyordur ama gebeliğinde erken doğum riski yoksa egzersiz ile desteklemelisin

63 falandim bence tahminimce

Benimde çok bulantim olmadı sadece ilk iki ay sonra çok şükür ki hic bulantim olmadi

Egzersiz hareketlerinden korkuyorum ya bebeğe bisey olursa diye çünkü doktor kontrolünde yapmak gerekiyor onun icin hic denemedim

@Aynurugur144 Zaten bu egzersizler doğuma hazırlık egzersizleri olduğu için bebeğe zarar vermez. Eğer erken doğum riski ya da herhangi bir risk varsa doktor kontrolünde yapılması gerekiyor. Onun dışında bebeği riske atacak bir durum yok. Korkmayın yani

Namaz yeterli olmaz doktorunuz izin verdiyse kegel egzersizlerine başlayabilirsiniz