Düşük tansiyon problemi

Kızlar tansiyonum 8/2 8/3 8/4 9/4 9/5 hep bu şekilde. Bugün 36 haftalık olduk. Tansiyon sürekli düşüyor, gözlerim kapanıyor, ağır geliyor. Baya kötü oluyorum. Tuzlu ayran vs derken daha. Çok ödem oluyor. Ağrısı da bir yandan. Bu durumu yaşayam var mı?

1 Beğeni

Ben 36 yaşındayım düşük tansiyonum hep yıllardır. Hamilelikte de çok şükür hiç yukselmedi. 9/8 lik nota gibiyim :sweat_smile: şaka bir yana 8/2 hiç görmedim şoka girmeniz lazım acaba tansiyon aletinizde mi sorun var? Veya hastanede mi o şekilde cikti. Benim genel olarak 8/4-8/5 en yuksek iyi halim 9/6. Daha yukarisini hiç görmedim. Ama bu durumda hiç şunu yap bunu yap diyen de olmadı doktorlar gördü hep. Şeker yüklemesi yaptırmadıgim için doktor sürekli şekerimi olcmemi söyledi. Bende annemden şeker aleti aldım 42 lerdeydi sekerim hep. Doktor imkansız dedi sonra eczaneye gittim açlık 80 tokluk 120 çıktı :melting_face: meğerse aletin pili zayifmis yanlış olcuyormus. Evde takip ediyorsanız muhakkak başka bir cihazla karşılaştırma yapın diye anlattım :hugs:

Aynı bende senin gibiyim 8/5 ölçtüm geçen gün doğum yaparken ameliyat olurken bile 10 11 i geçmedi tansiyonum tuzlu şeyler yiyorum çok aç kalmamaya çalışıyorum

Annemlerin, eşimin ölçüyoruz normal çıkıyor. 8/2 olduğunda araç kullanıyordum tektim, dersten çıkmıştım. Arabamın içine istifrah ettim. Eşim aldı be hastaneye götürdü. Sıcaktan dediler. Bol su tüket dediler. Özeldeeki doktorumuda aradık oda öyle dedi. Nstye bağladılar, ultrason ile de baktılar bebekte iyi dediler ama anlamadım. Korkuyorum bende ondan yazdım burdan. :cry:

1 Beğeni

Ameliyat derken? Bir sorun yaşadın mı ne ameliyatı olduysan. Benim 2 gebeliğim. Sezeryan doğum olucak. O yüzden korkuyorum aslında. Ya birşey olursa diye. Şimdi nasılsın peki. Devam ediyor mu?

1 Beğeni

Şeker yüklemesi vs hepsini de yaptırdım. Herşey temizdi. Peki şimdi nasıl tansiyonunun? Doğum da yaptın mı?

1 Beğeni

Sanırım sizin küçük tansiyonunuz düşük çıkıyor küçük olan sizi sarsıyor doktorunuza danışın isterseniz bu durumu

Evet yarın 2 siylede randevum var. İçiö rahat etmiyor. Belki bilen vardır diye ümit etmiştim. :disappointed:

Ben sezeyan olmadım normal doğum yaptım safra kesesi ve bel fıtığı ameliyatları oldum orada bile hep düşüktü doktorlar hamilelikte düşük olmasında pek sorun görmüyor yüksek olması daha sıkıntılı sadece insanı etkiliyor başın uyuşur gibi oluyor halsizlik oluyor

Ya sorun olmuyorsa dert değil. Ben doğum da sorun çikar diye tereddütlüydüm. İnanılmaz halsizlik, uyku hali, göz kapaklarım da ağırlık oluyor. Sağ salim bebeğim gelsinde onlar olsun hiç önemli değil :pray: çok teşekkür ederim biraz su serpildi içime​:pray::pray:

1 Beğeni

Seni en iyi ben anlarim tansiyon dusuklugunden 2 defa bayıldım ilkinde burnumu kirdim çok kotuydu tuzlu seyler tüket canım ani hareket etme kotu hissettiğinde hemen uzan doktorum tansiyon düşüklüğü için hiç birsey yapamayacağımı soyledi tuzlu tuket dedi

1 Beğeni

Rica ederim​:blush:

Sade maden suyu iyi geliyor yükseltiyor denemenizi tavsiye ederim :blush:

1 Beğeni

Evet siz söyleyince aklıma geldi maden suyu ve türk kahvesi ve kuru üzüm düşük tansiyonu olanlara yükseltici etkiye sahip

1 Beğeni

Pazartesi doğum yapacağım canım 12 Ağustos’ta ama müsterih ol düşük tansiyon daha iyi demişti doktor bana. Benim inan hiç cikmiyor tansiyonum hep senin gibiyim. Normal hayatta bile öyleyim. Ayşegül un dediği gibi aç kalmamaya ve tuzlu tüketmeye çalışıyorum. Ama şuan tiroidlerim çok çalıştığı için tuzu pek kullanamıyorum. Benimde ikinci doğumum olacak. Ilkinde de düşüktü tansiyonum ona rağmen 7. Aya kadar çalışmıştım birde düşün otobüslerde gidip geliyordum Kadıköy’e :grinning: ama şimdi salondan banyoya zor gidiyorum. Yaşımda 36 oldu belki onunda etkisi vardır.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim canım. Sana da çok geçmiş olsun. Kötü olmuş baya​:disappointed: