arkadaşlar hamileliğin 8ci ayında nasıl oluyor düşük riski? bebeği 8 ci ayında ameliyatla almak olmuyo mu?
20.Haftadan sonra erken doğum riski oluyor.
20.haftadan önce olursa düşük riski oluyor.
Sizinle haftalarımız yakın diye hatırlıyorum. Doktorunuz erken doğum riski mi gördü
hayır sadece merak etmiştim nasıl düşme riski olur diye olursa neden bebeği almıyolar ki ameliyatla o yüzden konu olarak açtım.24hafta 2günlük bende
Akrabamız 8. Aylık hamile. Erken doğum riski var. Bebek biraz daha gelişimini tamamlasın diye doktorlar uğraşıyor. Tekrar kanaması oldu serviste yattı.
35. Haftada bebeğin ciğer gelişimi tamamlanıyormuş.
Bebek çok çok erken doğarsa küveze girbilir, yaşaması tehlikeye girer.
35 haftadan önce doğmak isteyen bebeklere ciğer geliştirici iğne vuruyorlarmış
şimdi anladım canm bilmiyodum
Uzmanlar bebek kıyafetini 25 haftadan almaya başlayın dedigi zaman .her an erken dogum ola bilir o yuzden kiyafetler alinip hazır kalsın diye onermiş.
O yüzden 20 veya 25 haftadan erken dogum riski başlar.o yuzden dikkatli olmak iyidir.
Ve 25 haftasinda erken dogum olup bir mucizeile yasayan bir bebek gormuştum tabiki mucize.
Ama erken doğumda 8 aylik bebek gelirse kuveze alip yaşayan oluyor.
@NURAN sen bebegim eger erken doğarsa doktor kuveze alinip yasar 9 ayın tamamında kuvezden cikarilir demiştin saniyorsam.
Bilgini paylaşmak istermisin.
Erken doğum olsaydı %50 den biraz fazlaydı yaşama şansı canım. Eğer doğsaydı yoğun bakımda da kalabilirdi ciğerleri tam gelişmediği için. Çok şükür atlattık
24 hafta dogan bile var premature bebekler
Solunum yutkunma gorme gelismedigi icin hastanenin ozel yogun bakim unitesine alirlar
Posete koyarlar once.
Gozlerini lazerliyolar gobek deliginden veriliyo
Genellikle neye ihtiyaci varsa.
Anneyle tentene temasa izin veriliyo
Taki gununu doldurasiya kadar
Annenin tasidigi enfeksiyona bagli bebek
Dusebiliyor mesela idrar yollarinda ki enfeksiyon en bi ornek veriyim.eger tedavi olunmazsa
Erken dogum dusuge yol aciyo
Bebek dogar dogmaz kan aliniyo
Cikiyo bazen hemen tedavi olunursa ne mutlu