Arkadaslar benim gebelyim 17 ci haftadayiq daun senromu olmasi yuksek diyolar napa bilirim
Tarama testlerinin hangilerini yaptırdınız ?
3 lu test yapdilar kanimda yukseklik cikdi
USM da burun sümüyün yoxlayıb ediblərmi?
Tekrar kan vermen lazim ve yine
Ultrasyonda ense kalinligi olculmesi
Lazim.
Yapildimi bu sende?
Nipt testi var kandan bakiliyor diger testler tarama testi oldugu icin gercekligi pek yok
Nipt den sonuc ciktiktan sonra zaten
Emin olmak icin koryon villus biyopsi
Amniyotik sivi arastirmasi yapabilirsin.
Tabi kendi tercihin.
Senin dna cocugunda var buyuk olcude
Ama bazen olmayabiliyor
1000 de 1 onun icin devam arastirmasini
Soylemistim bundan sonra yapabilecegin
soyle bi durum daha var SIkinti bu arastirmalar
Dusuge yol acabiliyo onun icin cok iyi dusunup karar verilmen gerek lazim esinle otur konus
Ebenle doktorunla 24 haftana kadar sana sure verirler buyuk ihtimalle.
Her turlu yanindayiz arkadasim.
Allah korusun ya inşallah bir şeyi yoktur bebeğin çok dua edeceğim
Ilk once detyli ultrasona bakiliyor orda ense kalinligi diger olcumler yapiliyor orda sorun yoksa zaten genelde bebk iyi oluyormus ondan sonra emin olmak nipt testi yapiliyor eger ordada sikinti olursa amiyosentez istiyorlar nipt de iyi sonuc gelirse amiyosentez yapilmiyor
1 tek 3 u test yapildi yarin gel gobeyinden iyne ile kan alicaz dediler ailemde basqa doktora gedelim diyo
Nipt testi yapilmadiysa bence once onu yaptir riske atma istersen
1 tek 3 lu test yapildi
Nipt ozel bir test biraz masrafli ondan soylemedilermi acaba
Bana gobeyinden kan sivi alicaz dediler
Bizde tam tersi once nipt yapiliyo 10 hafta sonra
Ultrasyon yapildi arasinda sure olmasi lazim dedi
Bunu anlatmaya calisiyorum karindan arastirma
Ebeme de sordum simdi zaten emin olmak
Icin arti elimde 2 tane brosurum var harfiyen
Anlatiyo
Arkadasa yardimci olmaya calisiyorum.
Tercume yapiyorum.
Bizdede 175 euro du bayagi tuzlu
Ama devlet 4 ayda kanun cikardi
Herkese bedava yapiyo
Eger bi durum varsa onceden onlem almak
Icin.
Sen yinede sor arkadasim dusuk riski varmi
Bu arastirmanin
Down sendromu mu demek istediniz
Evet aynisi
bu testlerde çoğu zaman bu sendrom çıkıyor ama sağlıklı doğan bebekler var , duymuştum bir kaç arkadaştan,hem o hastalk o zamanlarda kendini belli etmez çocuk belirli bir yaşa geldiğinde biliniyor
Bu ikili ve üçlü testte arkadaşımın iki bebesi içinde down sendromu dediler arkadaşım rabbimin gönderdiğini aldıracak değilim her türlü kabulum diye doğuma kadar hep dua etti ikiside sapasağlam maşallah biri 8 biri 1 yaşında. Ben testlerin fazla güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Genetik bi rahatsızlık dışında müdahale edilebilir diğer hastalıklar için 2li 3lü testi mantıklı bulsam da ben sırf down sendrom der başka bişey der doğuma kadar evhamımı stresimi bebeme yansıtırım diye yaptırmadım. Her türlü kabulum çünkü. Sağlıklı olması için elimden geleni yaptım beslenmeme dikkat ettim yaşamımı bebeğime göre şekillendirdim hamileyken. Umarım senin bebeğin de de bi sorun yoktur içini ferah tut ve hep dua et brnim dualarım da seninle