Kızlar merhaba. Nasılsınız? Detaylı ultrasona girdiğimde bebeğimin ölçüleri gayet normaldi. Bir sorun yoktu. Sadece kalbinde parlaklık vardı Bugün doktoruma gittiğimde down sendromu olma riski yüksektir dedi. Ama 4 lu tarama testinde olsun, vücut ölçümlerinde olsun bir anormallik yok. Başına böyle bişi gelen oldu mu ya da yakın cevresinde bu durumu yaşayan oldu mu
Emin olmak için genetik testi önerir doktorlar az biraz yüksek maliyetli. İnşallah sıkıntı yoktur kendizi strese sokmayın çünkü testler genelde 100% sonuç vermez bunu doktorlarda söylüyor hep iyi düşünün iyi olsun
Emin olmak için genetik testleri yaptırabilirsiniz
kuzum banada bagirsaklarda var dedi parlaklik doktor down sendromlu olabilir dedi bi daha bekledim baya sonra gittim gecmisti ya cihazlarinda yanlisligi olabiliyor bence bu kadar korkmaa
Kan vermemi söyledi doktor
İçimi ferah tutmaya çalışıyorum geçer diye ama yine rahat edemiyorum kafamı karıştırdılar baya
gecer merak etme canim
Bi tokat geçirseydin doktora. Küfür etmek istemiyorum sakin kalmak istiyorum şuan. Hiç bir doktor bebeğiniz şöyle hasta böyle sendromlu diyemez. Bunu belirleyecek hiç bir test muayene yoktur. Doktor değiştirin acilen. Parlaklık da zamanla geçen bir durum. Öyle olsaydı ülkenin %80i down sendromlu olurdu. Sinir oldum şuan doktor bozuntusuna
Birde bana göbeğimden sıvı almak için zorla ikna etmeye çalıştılar. Kız ben kaç doktor değiştirdim valla hepsi farklı söyledi en sonunda kontrole gitmeden dogurcam o raddeye geldim.
Maalesef bu aralar doktor doktor geziyorum bu konudan dolayı ve şu son 2 haftada 5 doktora görünmeme rağmen beşide farklı konuştu. Önce amniyosentez yapılmasını söylediler tabi düşük riski var ve bunu bile bile yaptramazdım. Birde kan testi var 12-13 bin civarı bize bu iki testi önerdiler fakat ikisininde net bir sonuç vermediğini söylediler. Eşimle karar aldık muayene ve acil durum dışında bu konu için doktora gitmemek çünkü bir doktorun diğer doktor ile söylediği bir değil Allah’tan ne gelirse razıyız. Rabbim öncelik sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Merhaba pınar hanım bugğn bana da parlaklık var dedi ne yapmam gerek bu süreçten sonra bir daha nereye baktırdınız ben bugün detaylıda öğrendim . Sonrasını kadın dığum da görebiliyor mu
İlerleyen zamanlarda doktora söylediğinde tekrar bakıyorlar. Benim diğer ay kontrolumde bakicaklarini söylediler
Anladım zamanla geçme durumj var galiba değil mi
Kadın doğum doktorunuz bakacak dimi
Evet var canım öyle söylemişti doktor
Banada dedi rnse ve burun olcumu gayet iyi ama kalbinde ve bagirsaginda parlaklik var
Evet o bakıcak
Sağolun bebde yarın kadın doğum doktoruma bi danışıcam bakalım o bakar o zaman
Siz kaç haftalıksınız detaylıda mı görüldü parlaklık
Yanlis anlamayin ama ikili 3 lu veya 4tlu testlere bakılarak hic bir bebekk icin kesin olarak down sendromu olacak diyemezler cunku hic biri kesin sonuc vermiyor sadece fetal dna testi veya nipt testi %90 sonuc veriyor bizim bir tanidigimiza bebegin kesin down sensromlu olacak demisler bebek dogmus su an 6 yasinda ve cok zeki bir cocuk bunlar asla belli olacak seyler degil siz kendinizi strese sokmayin ve doktorunuzu degistirin bence