Down sendromu hakkında

Merhabalar 21 haftalık bebeğimin ikili tarama testinde düşük risk 1198 değerde çıktı ayrıntılı ultrasonda doktor down sendromu olabilir de olmayabilirde dedi herhangi bir test yaptırmak istemedim böyle bir durumla karşılaşan var mı?

İkili testin temiz gelmiş. Bence detaylı ultrasonu başka doktora yaptır. İnsanın canını yok yere sıkmakta bir numara bazı doktorlar. Korkma kötü bir şey olmaz içini ferah tut sen

2 Beğeni

Benim de öyle oldu testlerim temizdi belirti dahi yasamiyordu. Kalbinde parlaklık var kapanır dedi ama down sendromlu olabilir olmayabilir dedi. Sıvı almaktan veya kan almaktan felan bahsetti doktor. Biraz da zorladı beni yaptırmam için. Ama kabul etmedim. Kan alma da göbek kordonundan yapılıyor riske daha çok atmak istemedim.

2 Beğeni

Doğum doktorum bir problem olmadığını söyledi ama perinatoloji doktorum farklı konuştu farklı bir doktora daha başvurdum tekrar aynı sözleri duyunca çok endişelendim

Buna bende cesaret edemedim çok önerileri bir yöntem değilmiş zaten nipt testi denilen bir kan testi varmış sadece özel hastaneler ve özel sağlık klinikleri yapıyormuş bunu yaptırmayı düşünüyorum ama

Canim Allah sağlıklı nasip etsin banada öyle dediler ben ne olursa olsun cocugumu kabul ediyorum sonlandiramam dedim eminim sende evladın ne olursa olsun vasgecmeyeceksin canim benim :purple_heart: bence takma tevekkül Allah dua et rabbim yardimcimiz olsun

2 Beğeni

Aklımın ucundan bile geçmedi inanın ama işte insan hazırlıklı olayım diyor bir şey varsada Allah hayırlısını versin hakkımızda

3 Beğeni

Hiç aklını karistirma güzelim benim ikili test riskli ayrıntılı temiz çıktı bence hepsi yanılıyor bilselerdi eğer benim 6yasindaki kızım hem tasikadi hemde kalbinin 4yerinde delik vardı onu bilirlerdi sağlıklı testler temiz dediler çocuk hiç kipirdamadibence bı problem var dedim annelik hissiyatı işte ama yok tembel çocuk dediler büyük kizim ikizdi ikizi erkekmis içimde çürümüş gitmiş ben ölüm dosegine yattım onuda bilemediler aylarca yoğun bakımda yapmışım düşün yani hâlâ bilemediler doğumda çıktı ölü cocuk

Siz çok zorluklar atlatmışınız tabi Rabbim yardımcınız olsun insanın içinden çıkmıyor böyle şeyler

2 Beğeni

Ben 6 yıldır çocuğum sevinmesin uzulmesin aglamasin gulmesin aman yürümesin diye kendimi heder edip bitirdim canım rabbim dusmanima bile evlatla sınav vermesin inanki çok çok zor şuan iyi şükür ama ben hem pskolojik hemde ruh olarak bitigim

2 Beğeni

Bana özeldeki doktorum önermişti bı yer eve gelip kan aliyorlar senden ama çok pahalıydı 12.000 felan bende yaptırmadım. İçimi ferah tutmaya çalışıyorum.

1 Beğeni

Herkese aynı seyı söylüyorlar

3 Beğeni

Tevekkül Allah herşeyi bilen duyan layık gören rabbim boynumz kıldan ince

3 Beğeni

Benim kombine 1945 İkili 1157 cikti benimki nasil

Aynn banada dendi dedim olsada dogurcam olmasada yaptirmadim genetik testi

1 Beğeni

Canım ben 15+6 dayım henüz detaylı ultrasona girmedim ama 11 haftalıkken nipt testini yaptırdım %99 sonuç veriyormuş çok şükür bizde herhangi bir sıkıntı çıkmadı ama o test 11-14 hafta arası yapılıyor diye biliyorum istersen içim rahat etsin diyorsan araştır

Sizinki de düşük risk içiniz ferah olsun​:innocent: allahın izniyle sağlıkla gelsin bebeişlerimiz​:two_hearts:

1 Beğeni

Amin insallah doktor cok korkutmustu kanlar cok kotu demisto ya ben sigara kullaniyordum biraktim yenj + safrakesesi ameliyati oldum yeni kanda iltihap vardi zaten birde tok verdim kani​:rofl::rofl:

Sen doktorunu değiştir canim :heart:

1 Beğeni

Ben de nipt fetal dna testi yaptirdim kafana çok takiyorsan yaptirabilirsin ama amniyosentez yaptirma derim .Nipt testi maliyetli ama dogru sonuc veren bir test %99

2 Beğeni