Doktorun söylediği doğum tarihi geçerse nasıl doğum olur

Kızlar Doktor’un söylediği tarihte doğum olmazsa ne yapılmalıdır bana 28 subat demişti ufaktan sancılarım var ama dediği tarihte doğmazsa ne gibi bi müdahele yapılır

@NURAN @Ayşegüll @Elif1

@Cansu bu konuda ne düşünüuorsun

Ben almanyadayim ama büyük ihtimalle Türkiye’de de aynısıdır, tam verilen tarihte doğmaması çokkk normal, ya biraz geç ya da erken doğabilir, beklenilen tarihi geçerse, sancılar artana kadar beklenir, yani beklenen tarihin üstünden haftalar geçse bile normal doğum beklenir 🫶🏻 içinizi ferah tutun her şey çok güzel olucaktir :two_hearts:

Normal dogum bekleniyorsa suni sancı ile başlayabilir

Bana soylenilen tarih 28 subat 1 mart arasında dogum olmazsa suni sancı ile başlatırlarmı doğumu

Söylenilen tarih 41 . Haftada oluyor galiba herhangi birden sancınız gelmezse suyunuz gelmezse suni sancı ile doğum başlatma kararı alıyolar

1. haftayı geçmişse ve normal doğum bekleniyorsa suni sancı verilir

Benimki soyledikleri tarıh 40 haftaya denk geliyor

Doğal yoldan sanci açilma olmazsa sadece suni sanci direk verilmez bebeği tehlikeye atar sezeryana alinirsiniz

Kaçıncı haftadan sonra yaparlar

Direkt veriliyor canım benim kuzenimde öyle oldu bi arkadaşım da öyle oldu benimki erkenci bana bile suni sancı denendi

Yarın gidicem kontrole bakalım ne diycekler :pleading_face:

Suni sanci aralikli gelen sancilarla doğumu kolaylaştirmak amaçlı verilir hiç verilmez değil ama 40 haftasini doldurmuş hiç sancisi olmayan açilmasi olmayan gebeye verilmez bebegi riske atar bu durum çünkü tabi doktorda doktorada değişebiliyor durum​:slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Anladım canım

Ben 35 haftalıktım sancım yoktu nişanım gelmemişti suyum gelmemişti ama doktorum suni sancı verdi demekki doktordan doktora değişiyor

1 Beğeni

Normal doğum için suni sancı denenir, o da başarılı olmazsa sezaryene alınırsınız. Ama bazı doktorlar risk almak istemiyor bebek ve anne adına, öyle bir durumda da belli bir süre geçtiyse sezaryene karar verebiliyor.

Sonraki randevunuzda doktorunuza sorun, onun planını öğrenin. Benimki normal doğum istediğim için sonuna kadar bekleyeceğini ve suni deneyeceğini söylemişti. Arkadaşımınki 40. Hafta geçince doğum başlamadıysa sezaryen yapacağını söylemişti.

Kızlar doguma alındım dualarınızı bekliyorum 3 cm açılma var dua edin sag salim doğsun :pleading_face::heart::two_hearts:

1 Beğeni

Oyyy inşallah sürecin çok güzel ilerler, sağlıkla kucağına alırsın​:pray:t4::cherry_blossom: