Doktorumun negatif tutumu

Merhaba dün kontrol muayenemde bebeğim 3500 gram civarı ölçüldü ben 52 kiloyum 38.haftadayım doktorum senin için iri bebek sayılır normal doğumda zorlanırsın dedi öncesinde çatı muayenesinde tedirgin olunca da normal doğumu yapabileceğini düşünmüyorum demişti acaba benim biraz nazlı ve hassas olmamla uğraşmak istemiyor ondan mı sezaryene yönlendiriyor diye düşünüyorum kendisi normal doğum için hazırlık eğitimi düzenlemişti ücretli olarak paylaşımlarına bakıyorum özellikle o eğitime katılanlar dışında normal doğum yaptırmıyor gibi yani doktorun dolduruşuna gelip normalden vazgeçmese mi denesem mi acaba

Bence başka doktora gözük​:cherry_blossom::cherry_blossom: sanada tam güven verememiş zaten. Bu arada biz her gün çatı muayenesi olmuyoruz tabiki tedirgin olabilirsin. Doktorun tutumu bana yanlış geldi seni rahatlatmak yerine dahada sitrese sokmuş.

1 Beğeni

Kesinlikle başka doktora görün canım. Açıkçası ben çok annenin kilosu ile ilgili olduğunu düşünmüyorum normal doğumun. Annem ilk bebeğini kucağına aldığında 45 kiloymuş. Sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah :cherry_blossom:

1 Beğeni

Benimde geçen hafta 38.haftamdı 3.600 çıktı kilosu benim doktorumda normal doğumda zorlanırsın diyor. Yarın kontrole gidicem 3.800e yaklaştıysa sezeryana dönücek. İri bebek olunca vajina sarkması, mesane sarkması gibi sonradan sorunlarla karşılaşabilirsin diyor. Birde geçen gün burda bir anne yazdı bebeği iriymiş ve doğumda omzu takılmış sağ kolu felç kalmış çok düşündürdü bu durum beni sizin içinde en sağlıklı, en hayırlısı nasılsa o şekilde olur inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Evet okumuştum o yazıyı aslında beni rahatsız eden normal doğum yapmamak değil doktorun direkt olarak olumsuz ve eleştirel bir dil kullanması kendisine de bunu söyledim biraz daha destekleyici bir dil kullanabilirdiniz dedim ilk gebelik neyin ne olduğunu bilmiyoruz sen yapamazsın demek yerine farklı bir üslup beklediğimi söyledim

1 Beğeni

Evet biraz negatif bir dili var sanırım, bazı insanlar empatiden yoksun oluyor maalesef

Bende 37. Haftaya yeni girdim hamileligimin başından beri doktorum sen minyon tiplisin çatın dardır sezeryan yaparsın demisti. 45 kiloyla hamile kaldım şuan 58.9 kg ım boyum 1.53 . Belki haklı belki de kolaya kaçmak istiyor bilmiyorum. 35. Haftada bebek daha dönmemiş dik duruyor dedi . Daha çat muayenesi olmadım . 7 kasıma sezeryan doğum olarak not alındı

Benim çatı muayenemde normale uygun olduğunu söyledi bende 43 kiloyla hamile kaldım 5 Kasıma gün verdi banada

1 Beğeni

Sağlıkla kucağınıza alın en kolay şekilde inşallah :pray:t2: Benimkisi sezeryan dendi ama bakalım hayırlısı

Özel mi bu hastane

Geçen hafta perşembe bebeğim 3500 kiloydu 37+5 te bugün 38+3 ile sezeryan doğum yaptım bebeğim 3300 dünyya geldi benim bebeğimede iri bebek twşhisi konmuştu ama şuan bakıyorum küçücük kilosuda çok değil benim sezeryan olmamın sebebi özel sebeplerden bide kendi isteğimdi

Konu çok eski ama yeni gördüm girecek olanlara umut olsun diye yazıyorum boyum 150 ilk hamileliğimde 43 kiloyla hamile kaldım 56 kilo ile 3.150 grm bebeğim doğmuştu daha hamileliğin başında doktor sen küçüksün normal doguramazsin demişti ama alakası yoktu..2. bebeğime 50 ile hamile kaldım 63 le doğum oldu bebegimde 3600 doğdu ve gayette rahat oldu dogumum ..3. bebekte 58 le hamile kaldım 63 le doğum oldu bu bebeğim 38.4 te 3090 olarak doğdu ve rahim sarkmam vardı normal doğum zor dediler ama Cook rahat oldu …benim bildiğim 4 ve üzerinde normal onermiyolar ama annem 3. Kardeşimi evde 5.5 kilo doğurmuş :joy: yani mümkün böyle şeyler başka doktorlara danışın size böyle direk normal olmaz diyenlere kulak asmayın pek ..herkes normal doğum yapacak diye bişey yok bebek nasıl gelmek istiyorsa o şekilde geliyor doğumun normali sezeryani olmaz bebeğin saglikli olması herseyden önemli sezeryan daha zor hatta ameliyat oluyorsunuz ve o halde bebek bakmak daha zor rabbim her bebeğe en hayırlı yoldan gelebilmeyi nasip etsin inşallah :smiling_face_with_three_hearts: