İyi geceler uzun zamandır forumda takipteyim ve benim de tecrübeli hamile arkadaşların yardımına ihtiyacım var.35 yaşımdayım ve 37 haftalık hamileyim.İlk gebeliğim ve kasım ayından itibaren bu doktorla devam ediyorum.Bebeğim 30 haftalıktı makat gelişli sezeryan yaparım dedi ben de normal doğum istediğimi söyledim doğum sancın gelsin kendin sezeryan isteyeceksin dedi.Bebek döndü bu kez bebek aşağıda ise sezeryan yapıcam dedi baktı bebek yukarda şimdi bebek iri normal doğuramazsın sezeryan yapalım diyor bebeğim 3 kg. Ne çatı muayenesi yaptı ne doğum kanalıma baktı sürekli sezeryan demesi beni strese sokuyor eşim artık doktor bulamayız devam edelim diyor ne yapacağımı bilmiyorum.En başından söyledim normal doğum istediğimi, eşim doğuma girmek istediğini üstelik doçent doktor ve tavsiye üzerine gittik.Yaşınız müsait değil esnemez, açılmaz vb dese anlayacağım ama inatla sezeryan yapmak istiyor neden?
Ya normalde sezeryan son çare gibi bakarlar genelde doktrolar size de değişik denk gitmiş. Ben ilk doğumumda bi sürw sonra sancıdan fertat figan vazgeçtim ben doğuramam sezeryana alın diye bağırırkem yok dedi senin gayet iyi gidiyo doğurursun sen dedi alma öyle de oldu doğurdum . Aslında çatı muaynen falan yapılmalı 3 kg da aşırı bi kilo değil yaşın da çok çok ileri değil yani bence saplık açısından bebek ve seni tehlikeye sokacak bi durum yoksa ce sende normal istiyosan normal doğum süreci beklenmeli ona göre muayne yapılmalı ve oldu işler tres gitti o zaman zaten acil de sezeryana alabiliyorlar ama tabi bilemedim bence başka doktora git birşey olmaz danışmak güzeldir
Ben de şaşkınım eşimde şaşkın herşey yolunda ama inatla sezeryan yapmak istiyor neden anladım dese ki yaşınız büyük dese ki sağlık olarak riskli anlayacağım hayır hakkında bir sürü olumlu yorum okudum şöyle dogurttu böyle doğum korkum vardı yok etti vs diye tam tersi beni strese sokuyor 35 haftalıktım ve 37 haftalık iken alicam sezeryanla dedi bana herşey normal tabi ben birşey demedim kaldı öyle Maltepe civarında var mı doktor bildiğiniz diyeceğim ama ne çıkacağı belli olmuyor artık
Merhaba canım aramıza hoşgeldin
Maşallah az kalmış
Başka bir doktora daha danışın o da aynı şeyleri söylerse doktorunuzun dediğine uyun bence çok mantıksız sezeryan yapmakta ısrar etmesi ben son ana kadar bir aksilik olmadığı sürece normal doğum istiyorum dedim Dr o da bekleyelim dedi ama sizin Dr anlayamadım olmadı başka Dr ile devam edin
Hoş bulduk Evet çok şükür az kaldı. İlk doktorum ileri yaş gebelik diye durmadan test istiyordu hepsini de özelde en pahalı şekilde yaptırmak istiyordu.Hepsini de yaptırdık.Tamamen ticareti yaklaştığı için ve eşim inatla kadın doktor istediği için bu doktora geçtik 4 aydır gidiyoruz.Doğru düzgün açıklama da yapmıyor sadece sezeryan da sezeryan aile hekimliğindeki ebem doğurabilirsiniz diyor yani strese soktu beni berbat oldum 1 haftadır.Ne kaldı şurada doğuma, yapamaz mıyım yani imkansız mı benim için bir tane doktor bulduk yine arkadaşın doktoru ne bilim iyi çıkar mı? Doğum yapacağım ama resmen heyecanım gitti
Nerede yaşadığınızı,hangi ilcede bulunduğunuzu yazarsanız belki orada yaşayan arkadaşlarımız size doktor önere bilir.Belli adam para için zorluyor.Sıkıntı yoksa ve buna uyğunsanız en güzeli normal doğum her zaman.
pendik medipol doğum yapılmalık tek güvendiğim yer. eğer olurda oraya da gidebiliriz ulaşım zor olmaz dersen sana 2 doktor önerebilirim. ben de bir aksilik olmazsa inşallah orada doğum yapacağım.
Çok teşekkür ederim. Maltepe/ Küçükyalı da yaşıyorum. Evet varsa iyi güvenilir gerçekten doktorluğunu severek yapan idealist doktor çünkü artık hepsinin derdi test, ilaç satmak filan olmuş ve hasta hiç umurlarında değil, benim resmen hevesim gitti düşünmekten yoruldum iyice.35 Bin TL doğuma vereceğiz herşey yolunda ama seçemiyoruz malesef.
arkadaşımın yengesi dr. saadet ünsal sayesinde çok kolay doğum yapmış. kadın doğum sırasında da hep okuyormuş çok iyi ve ilgiliymiş. ama ben bunu öğrenmeden önce gitmiştim hastaneye. semra inmez’e randevu almıştım. kadını da çok sevince doktor değiştirmeye gönlüm el vermedi açıkçası aşırı güzel bir ilgi var 14. haftamda normal ultrasona 10 dakika boyunca baktık gördüğü her detayı söylüyor gösteriyor. ve normal doğum ücreti de bir ay önce sordum 16bin tl idi. zorunlu sezeryan da 21bin di yanlış hatırlamıyorsam
Merhaba @Deniz34 hoşgeldiniz umarım rahat gönlünüze göre bi doğum olur
- Haftasinda bile doktor deĝiştiren arkadaşım vardı. İćiniz nasıl rahat edecekse öyle yazmalısınız ben de son anda doktor değiştirmeyi düşünmüştüm
Tamam bu doktora bakacağım çok teşekkür ederim inşallah iyidir çünkü birşey kalmadı artık zamanımız yok inşallah Rabbim denk getirir iyi bir doktor.
Çok teşekkür ederim inşallah benim ki 37. Haftada inşallah iyi bir doktora rastlarım benim doğuma odaklanmam gerekirken pazartesiden bu yana doktor arıyorum, eşimi ikna etmeye çalışıyorum buluruz vs diye.Neyse sağolun hepiniz.
Bence içinizi karartmayin değişin Dr bu kadar inatçılık olmaz normalde her doktor normal doğum tercih ediyor sıkıntı olmadığı sürece bunu anlamadim
Biz de anlamadık eşim de şaşırdı kötü olumsuz birşey demiyor ama ısrarla sezeryan yapmak istiyor neden diye? Doğum sancısı başlasın kendin sezeryan isteyeceksiniz dedi sanki ben sizi o zaman göreceğim der gibi çatı muayenesi de yapmadı sağlık olarak birşey söylese bunu anlamayacak değiliz ne testi,ne ilacı dedilerse hiçbir şekilde kaçmadık.Sezeryan olursa eşimi de almıyor sadece doğum fotoğrafçısı alınıyormuş bu da ilginç.
Hoşgeldiniz Gebeliğiniz hayırlı olsun
Sezaryen doğum doktorlara göre daha risksiz olduğu için normal doğumu öneren doktor çok az maalesef ülkemizde. O yüzden. Bence normal doğuma uygun bir gebeliğiniz varsa doktor değiştirin
Çok teşekkür ederim, hoş bulduk.İnşallah öyle yapacağım birkaç tane doktor bulduk ve yarın muayeneye gidiyorum.Zaten riskli bir durum olsa ben de istemem.Bence hastayı kaybetmek istemeyip aynı zamanda kendisini yormak istemiyor benim doktorum artık böyle düşünüyorum
Rahatına düşkün bir doktor
Canım, bence doktorunuza sezeryan doğum kolay gelmiş. Ama ben bebeğin pozisyonu anne ve bebeğin sağlığı uygun ise normal doğum tercih edilmeli diye düşünüyorum şahsi kanaatim. Bende normal doğum istiyorum ama doktorum da bebeğin kilosu ve benim iri biri olmamamdan ötürü normal doğum yapman zor olabilir gibi konuştu. Ama tabiki bence imkansız değil. Bende egzersizlere başladım bakalım. Sana tavsiyem bir başka doktorla görüşmen.
3 kilo olan bebek çok da iri sayılmaz. Benin bebeğim 3100 gram doğdu. Son haftaya kadar normal doğum planı vardı. Son kontrolde çatı muayenesinde de normal doğuma uygun fakat bebek kanala girmiş hiç açılma yok sancı yok o yüzden bebeğin kanalda sıkışma ihtimali var kakasını yaparsa risk oluşur sezeryan olması daha iyi olur ama ben risk alırım dersen normal doğumu da bekleyebiliriz dedi.
Başka bir doktordan da fikir alman senin için daha iyi olabilir bence