Doğurdum 🥰

Kizlar 38+2 ile ben elendim :grinning_face_with_smiling_eyes: rabbim sizleride sağ saglim kucaginiza almayı nasip etsin inşallah :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

11 Beğeni

Gözünüz aydın olsun maşallah darısı bizlere inşallah kolaylıkla, normal mi sezeryan mi , zor mu idi ilk gebeliginiz mi süreç nasildi

1 Beğeni

@Güldane doğumun ve lohusalığın hayırlı olsun gözünüz aydın bebişinizi sağlıkla büyütmek nasip olsun inşaAllah :palms_up_together:t2::bouquet: seni #MUCİZEBEBEK uygulamasına bekliyoruz :partying_face:

1 Beğeni

Ayy ne güzel rabbim annalı babalı büyütsün inşallah canım doğumun nasıl geçti normal mıydı sezeryan miydi darısı bizim başımıza inşallah :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Amin inşallah sezeryan 3. Bu benim ameliyat da biraz zorlandım sadece onun dışında iyiydi hersey

Amin inşallah canım çok sağol :smiling_face_with_three_hearts: sezeryan oldum ben

Nasıl geçti peki bende sezeryan olacam çok korkuyorum söylenildiği gibi mi yoksa abartılıyor mu bide senin diğer leri de sezeryan dı yoksa bu sezeryan oldu

Benim diğer ikiside sezeryan buda sezeryan oldu yani biraz kişiden kişiye değişiyor gibi benim acı esigim yüksek sanırım ben öyle sancı falan çekmiyorum doğumdan sonra ugusuklugun gidene kadar birşey hissetmiyorsun zaten sonra sonra sizlamalar başlıyor yine dikiş yerinde birşey hissetmezsin karın kısmın da ağrı olur gaz sancısı gibi dusunebilirsin anestezi tamamen geçince de ebe gelip seni temizliyor giydiriyor ayağa kaldırıyor ilk kalkmada biraz zorlanabilirsin bir baskı hissedersin ama sonra ona da alışırsın bı günü atlatinca kolayca kalkarsın yataktan öksürürken hapsirirken biraz canin aciyabilir birde çok agrin olmasın diye kalçadan devamlı gelip ağrı kesici iğne yapıyorlar zaten

Birde kendine hasta muamelesi yapmazsan dersen biran önce ayağa kalkıp çocuğuma kedim bakmam gerekiyor derse dersen herşey daha kolay oluyor

Benim de acı eşiğim çok iyi aslında ben normal doğumum da neler çektim yaa Allah biliyor onu. İçin sanki bu söylediklerin daha az acılı geldi bana peki ebe temizliyor dedi nasıl bir temizlik bu biraz da olsa içimi rahatlattın çok teşekkür ederim rabbim bebeğini sana bağışlasın inşallah canım :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

O kesin zaten yatmayı seven bir insan değilim bakmam gereken bir bebeğim değil öç tane de öküzüm olduğu için ben hiç o yatak yapmalarına gelemiyorum zaten normal de çevremde normal doğum yapan insanlar bir hafta düz yataktan kalmaz sonra da ara ara kalkıyor lar bense ilk ya yatardim ya yatmaz dim ikinci gün evimin işlerini yapardım ama tabi bu sezeryan ilk olacağı için bilmediğim için böyük konuşmayım ama yine de elimden geldiği kadar kalkacam öyle de olması gerekiyor Muş zaten

Sezeryan sırasında doktorunuz yapışıklık giderici aldırtıp uyguladı mı dikişi içerisine bana eğer sezeryan olursan almanı isticem dedi de hiçde platformda duymadım bu konuyu

Amin inşallah çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: ben özelde doğum yaptım ebe geldi vücudumun alt kısmındaki kanı bu ameliyatta kullanilar vücuda sürülen malzemeler falan onları temizliyor hep sonra seni güzelce giydiriyor bezini falan takıyor devlette bunları hep kedim yapmak zorunda kalmıştım yardım etmemişlerdi ama özelde bu sekildeydi

Öyle bir konu geçmedi hiç

Uyuşukluk ile nasıl ustunuzu giyebilirsinizki devlette :frowning: bende 40. Haftadayim, eğer normal gelmez ise sezeryan talep edeceğim vücudum çok ağrıyor artık. Halam devlette ebe, orda da sezeryan talep edecegim

Anladım canım evet doğru o temizliği bende doydum devlet te ya kendin yapıyorsun yada refakatçi yardımcı oluyor Allah yardımcımız olsun inşallah canım yapacak bir şey yok eşim özel dedi ama ben istemedim doğrusu ama şu an düşündüm de acaba özel de mi olsa diye :pleading_face:

Uyuşukluk tamamen geçtikten sonra kalkıp temizlenip giyinmistim 2. Gebeliğim de Devlet son raddeye kadar normal doğuma zorluyor ya

Valla canım eşin göze aldıysa özeli git özelde yap ben 2. Yi devlette yaptım rezil oldum resmen 24 saat boyunca hiç birşey yiyip icemedim yasak dediler özelde ise doğumdan 4 saat sonra yemeğimi meyve suyunu herseyimi getirdiler uyuşukluk tamamen geçince ebe geldi odadan herkezi çıkarttı temizledi giydirdi oda zaten tek kişilik rahat oluyorsun devlet bizim burası öyle tabi başka yeri bilmiyorum da iki kişilik giren çıkan belli değil rahat edemiyorsun o zaman da benim refakatcim kaynanam di yardım etmesini istemedim o yüzden kendim yapmıştım

Galiba öyle yapacam bu seferki kontrol e gideyim bakalım nasıl bir şekilde ilerliyor ama burası da öyle rezil doğrusu iki kişilik oda girip çıkan çok olur rahatsız olurum diye düşünüyorum bide eşimin yanımda olmasını istiyorum oda istiyor ama izin verilmiyor yanımdaki hasta rahatsız olur diye haliyle bide refakatçi olacak ama o benim vücudumu görüp temizlesin istemiyorum doğrusu sonrası laf olursa diye ben yaptım ben ettim gibisinden en iyisi galiba eşimi ve seni dinlemek ve bunuda özelde doğurmak belki bu daha özel olur en azından :joy::joy:

Bence de yani öyle yapmalısın özelde en azından eşin her şekilde yanında kalabilir doğuma bile girebilir ben eşimi ikna edemedim doğuma girmesine :smiley: her şekilde herşeyi paylaşmak gerek