Benim kız bide erken gelir derler artık bu şeylere de inancım kalmadı 36dan sonra valizleri arabaya koydum 37de doğum olur diye 1 aydır doğdu doğacak diye havasız kaldı eşyalar inşallah suni sancıya kesiye gerek kalmadan kendi açılmamızla sancımızla kolay doğumlarımız olur ya sancının kaç olması gerekiyor başladığını anlamak için
Aynı ben ağrım oluyor hemen geliyorum buraya kasılma sayara. Hooop bi bakıyorum az önceki ağrıdan eser yok son günlerde dakika saat gibi geçiyor rabbim yardımcımız olsun ya hemecik sağlıklı doğumlar yapalım
Sesin cikmadi dogurdunmu kız @FatmanurİNF
Kusura bakmayın ama duyduğum en saçma şey meyve dalında pişer. Doktorlarda iyice çığrından çıktı sizde onlara fırsat vermeyin Allah aşkına. günü gelince bebek kanalada girer doğumda olur 44 hafta bekleyip normal doğum yapanı biliyorum. Onlar Allah’tan daha mı iyi bilecek Allah her şeyi bir sistem üzerine yarattı. Geçen bir abla 4 buçuk kiloluk bebeği normal doğurdu kesi yırtık vs hiç biri olmadı. Doğum nasıl başlatılır diye bir şey yok bebek doğmak istetiği zaman doğar aksi halde olan size olur rahminize olur. Doktorlar alıştı kasaplığa.
Hayırlısı olsun insallah mecbur bir gün çıkacaklar gün yüzüne ama bizi bekletiyorlar inşallah suni sanciya falan gerek kalmaz da hayirlisiyla dogum yapariz
Senin daha var neden bu kadar yoruyorsun kendini gerekli masaj ve egzersizlerini yap emin ol o bebek günü gelince doğacak
Benim doktorum açıkca söylüyor diyabeti olmayan bir gebe kanuna göre 5 kilo sınır varmış 5 kiloya kadar normal dogum yaptirilabiliyormus ama doktorlar risk almak istemiyor cunku bebegin omuzu takilip zarar gorme ihtimali yüksek oldugu icin 4 kilo uzerine genelde sezeryan yapiyorlar 2. 3. Dogumda takilma daha fazla görülüyormus aynen böyle dedi
Valla diyecek şey bulamıyorum size kalmış artık hakkınızda hayırlısı neyse o olsun
İnsan tedirgin oluyor ben sezeryan istemiyorum diye doktorla konustum istemeyen bi hastaya zorla yapamayiz tabiki ama riskleride kabul etmis oluyorsun diyor bu durumda insan bebegini riske atmak istemez herhalde bi önceki doğumum normaldi 4010 gr dı ama kanaldan o kadar zor cikti ki 2 dakika daha kalsa bunalacakmis nefessizlikten böyle bisey de atlatmisken daha da korku olusuyo tabi hayirlisi allahtan
Bebek mi nefezsiz kalmış
Şayet öyleyse bebek bizim gibi ağızdan ve burundan nefes alıp vermez. Plasentadan yani göbek kordonundan alır ve doğduktan sonra bizim gibi nefes alır
Arkadaşımın bebeği 39da büyük tuvaletini yaptı ani bir şekilde sezeryan doğum oldu ve 1 hafta küvezde kaldı. Çok zor günler geçirdi bende aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum. Hem bebek büyüdükçe doğum zorlaşacak hem son günlerim çok zor geçiyor derken sağlıklı bir şekilde bi an önce olsun istiyorum
İnşallah canım vallah bende bir aydır bekliyorum dedim belki benimki çabuk gelir zaten ozeldeki doktor demişti temmuz ya 15 yada 30 da doğum olacak dedi ama ben Ağustosa da girdim hala gelen Yok galiba doğum sancısı 40 yada 50 üstü olması gerekir
Aynen öyle haklısınz
Bende işte bundan korkuyorum bebek büyük tuvaletini yaparsa diye çünkü diyer oğlum yapmıştı onu yoğun bakıma aldılar 4 gün kaldı sinra çıkardılar bende bu bebekten korkuyorum inşallah öyle bir şey olmaz
44haftamı yılda var zaten 52 hafta bacım o tanıdığın az daha tutaymış yaşında da doğururmuş…
9 ay 10 günde doğuran çok hatta eskiden hep böyle bunu haftalara bölün bakın kaç hafta yapıyor
İlk doğumum 40haftalikken doğdu benim
Hurma tuketin bol bol
Benim 40 haftalık geçti ama gelmiyor 40+2 oldum daha tık yok