Doğumdan sonra regl

tecrübeli annelere bişey sorucam,doğumdan hemen sonra reql mi oluyor? yani sezeryan ya da normal doğum fark eder mi regl olma?

4 Beğeni

Lohusa kanaması oluyor
Herkeste gün sayısı aynı olmuyor. Kimisinde 10 gün kimisinde 25 gün sürüyor
Doğum sonrası ilk bir hafta kanama, adet kanaması kadar sık görülebilir. Daha sonra kanama yerini daha çok akıntıya bırakır, akıntının rengi kahverengi, sarı, beyaz olmak üzere giderek açılır ve ortalama loğusalık süresi boyunca yani 40 gün devam eder.

3 Beğeni

Doğumdan hemen sonra bir kanama oluyor evet. Depend edinmediysen edinmeni tavsiye ederim. Çünkü lohusalık halinde tahammül seviyesi düşüyor insanın birde yatak yorgan leke oldu diye üzülme. En ufak şey için ağlayabiliyorsun çünkü. Hamilelikte ki duygusallıkla uzaktan yakından ilgisi yok. Hastanedeki hemşire ilk bir haftası biraz daha yoğun olmak üzere toplam 3 hafta kanaman olacak endişe etme dedi. Benim 8. günüm artık normal pede geçtim. Kanamam çok az diyemem ama yoğun değil ilk günlerdeki gibi. Sezeryan doğum benimki bu arada :smiling_face:

3 Beğeni

Evet dogduktan sonra kanama başlıyor ,ornegin ablamda iki kez doğum oldu ikisindede oyle durum yaşadı hemen.
Bazen yatağa bile bulaşiyordu,bulasmasini engellemek için buyukler icin bez var ondan kullana bilirsin,ameliyata girilip cikildiginda zaten ondan baglaniyor,tabiki hastahane vermiyor bizde biliyorsun,anneler alıyor veya eşler.
Onu kan geldigi zaman rahatlikla kullana bilirsin canim.o zaman bulaşmaz yatagın kana

2 Beğeni

depend ne bu arada

2 Beğeni

@Nergiz13 Hasta bezi markası canım

3 Beğeni

Dependi kullanıp attığın iç çamaşırı olarak düşün. Pedde olduğu gibi sızıntı derdin olmuyor. Sezeryan doğum olacaksa eğer yüksek bel çamaşır giymen gerekecek. Ben rahat edemem diye düşündüm o sebepten depend aldım. İlk hafta kullandım kanamam yoğunken. Şuan da devam ediyor ama hani reglin biterken pembe gelir ya oyle bir durumda. Onu da ped kurtarıyor

3 Beğeni

Öyle deme demeee :smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear: İnsanin kocasından depend istemesi kadar libido düşmanı bişey yok valla :joy::joy::joy::joy:

3 Beğeni

:rofl::rofl::rofl::rofl: ben de hasta bezi diyecektim. Ama yazılmış diye yazmadım.
Aslında depent hapşurunca çişini kaçıran hanımlara kolaylık olsun diye üretilmiş :pleading_face:
Bol bol kegel egzersizi yapın arkadaşlar

3 Beğeni

@Esma Yaaa ahahahahhah :joy::joy::joy::joy::joy:

2 Beğeni

Gülme be :smiling_face_with_tear: İnşallah başına gelmez bak gelir demiyom he :grimacing:

1 Beğeni

4 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Göğüs Altı Kemik Ağrısı

2 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Süt sağımı ile ilgili. Önemli!