Dogumdan Korkuyorum😞

Kizlar cevremde hic arkamda duran manevi olarak destekcim yok maalesef dogumdan korkuyorum sizden ricam icimi rahatlatacak bseyler vsrmi bilginiz olarak​:pray:

Hosgeldin aramıza korkmaya gerek yok nasıl dogduysak öyle doguracagız

1 Beğeni

Bence hiç korkma benim ilk gebeliğim ve hiç korkmuyorum biliyormusun düşünsene minicik bir el minicik bı burun ayak yanında ona dokuncan ve o an herşeyi Unutcan büyüklerimin verdiği bir tavsiyeyi sana söylemek istiyorum sancılarını evde çek ılık bı duş al sonra hastaneye git dogumun daha kolay olurmuş herkes öyle yapıyor ve rabbim inşallah bı sancida kurtarır seni korkma valla hem zor olsa ikinci ve.ucuncu çocukta olmaz demi dünyada milyonlarca insan var rabbim inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip eder :heart::white_heart:

2 Beğeni

Hic tecrübesi olmayan insanlari neden böyle korkuturlar ki anlamiyorim… hiç korkma… evet çok kolay diyemem sana… agrin da olacak sancin da olacak… ama hiçbiri senin kaldıramayacağın kadar kötü değil… unutma ki Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez…

1 Beğeni

3 normal doğum yaptım evet kolay değil canından can çıkıyor sonuçta ama tüm çektiklerine değiyor inanki hemen ayağa kalkıyorsun ve unutuyorsun şimdiden bunun stresine girme

1 Beğeni

Cok tesekkur ederim​:pray:

1 Beğeni

Evet benimde ilk gebeligim o icimde hareket ettikce harika bisey ve muhtemelen yasimdan kaynakli olan bsey bu 23 yasindayim

Valah canım bende senle aynı fikirdeyim ilk gebeliğim çok korkuyorum psikolojim bozlumuş resmen bide yanımda kutu doğum hikayeleri anlatılıyor daha kutu oluyorum 5 ayım geçti hiç bir korkum yok ama 6 ayima girdim korkularım artı ne düşüneceğimi bilemiyorum gerçekten etraftaki insanlar çok acımasız hiç dusunmezler gebe insana buyle şeyler anlatilirmi

1 Beğeni

Cok tesekkur ediyorum​:pray::pray:

1 Beğeni

Evet iste bizim insanimiz konunun nereye gidecegini bilmiyor ve bu insani asiri urpertiyor

Valah çok ediyor insan bu dunemde çok hasas ilgi ve şefkat beklerken buyle konuşmaları insanı korkutuyor dün bir doğum hikayesi anlatıldı yanımda busefer akşam kutu oldum oturup ağladım duygusal oldum

Psikolojik bir durum farkındayım insan kendini kutu dusunmekten almamiyor Allah büyük ila geçer herkesin doğumu bir olmaz ama hepsini bir kıyas tutyorlar çok saçma şeyler söylüyorlar

Rahatlayıp hamileligin tadını cıkarın istesenizde istemesenizde korksanızda korkmasanızda geliyor gelmekte olan bizi böyle doğurgan yaratan dogumda da yardimini verir

18 yasindayim bende

Ayy masallahh​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

İlk gebeliğim bende çok korkuyorum . Geçen üni hastanesine detaylı ultrasona gittim 23. Haftamdayım . Yanı da ameliyathaneydi muayane olacağım yerin sesler ağlamalar falan . Ama en son bir bebek haberi geldi kıyafetlerini istediler duygulandım . Sonra bazı videolara denk geldim kilom da var biraz sezeryan olabilirim diye diyodum kendi kendime doktorla bu konuyu konuşmadım bile . Ama kendi kendime olumlama yapıyorum doğum aslında o kadar kutsal bişey geliyor ki kendi canından can geliyor emeğin en büyüğü cennetle müjdelenen bir anne adayı olmak bunların hepsini düşününce ki hele senin emeklerle içinde büyüyen canlıyı dünyaya getirmen sancılar falan benim hoşuma gitmeye başladı böyle düşününce . Kendimi özel hissetiriyor bu süreç böyle düşüne bilirsiniz sizde

1 Beğeni

Ne güzel bir bakış açısı… etkilendim :white_heart:

1 Beğeni

Teşekkür ederim . Bir kaç doktor da bu sıralar şunu diyor ve o da doğru gelmeye başladı bilmem okuyan arkadaşlar ne düşünür sezeryan bir ameliyat türü zoraki kalmadıkça normal doğum denenmeli o acı çekilmeyecek olsa Allah o şekilde bizi programlayıp göndermezdi yani fıtratımızda var bu aslında . Allah herkese kolaylık versin diğer kardeşlerime ve kendi adıma diyim .:heart: aslında çok kutsal bişey. Bulantı da çeksek yiyemesekde veya çok da yiyip aşırı da kilo alsak da aslında annelik dediğimiz şeyin en kutsal yanı da bu farkına vararak artık ağrılarımın bile tadını alarak yaşamaya çalışıyorum belki okuyanlara da ferahlık ve farkındalık verir

2 Beğeni

Tabiii… bende gerek olmadıkça normal doğum taraftarıyım… 2 normal doğum yaptım​:slightly_smiling_face: Allah doğum yapmayı da anneliği de öğretiyor bizee… tsbi ki sağlık sıkıntısı varsa bambaşka bir konu… bende sezeryandan çok korkuyordum mesela​:scream:

1 Beğeni

Kesinlikle olabilir. Allah hayırlı süreçler geçirmeyi nasip etsin :heart::heart_hands: kötü yorumlar kötü hikayeler anlatanlara da Allah vicdan versin :joy: