Doğumdan haftalar sonra Sarılık

Kızlar geçen hafta doğum yaptım. Bebeğim şükür iyi ama uykusu biraz fazla. Bu haftaya kadar sarılık çıkmadı ama bugün bikaç post okudum 2 3 hafta sonrası sarılık ortaua çıkabilir diye. Ben zannediyodum ki doğumda olmazsa olmaz bi daha diye. Bebeğim uyuduğu içinde bayağı tedirginim. Uyandırıp emzirmeye çalışıyorum ve ek mama veriyorum yetmediği için. Bu konuda önceki doğumlarda tecrübesi olan varmı?

@tecrübeli-anneler :white_heart:

@Güneş1 Mucize bebek uygulamadı yayınlandı orada bu konuyla ilgili cevaplar var ,istersen göz ata bilirsin​:rose:

Bende biyerde okumustum ve burdaki doguran annelerden dinledigin kadar ac bebek uyumuyo zor uyuyo yada kisa sureli uyuyomus. Bence sana yetmiyo gibi gelen süt bebegini doyuruyodur

Bezi bayağı doluyor ama yavrucuk uyanıksa bazen emse bile mutlaka aranıyor. Şaştım kaldım. Doğurmak mesele değil öyle böyle çıkıyoda bu süt işi ek gıdaya geçene kadar yorucu bi süreç oluyo.

1 Beğeni

Oyyy kuzum çok geçmiş olsun. Bugün kontrole gittik sordum 10 günü geçince korkma dedi kadın. Gözüm sürekli göz beyazında ve yüzünde acaba sarılık başladı mı diye ama şükür rengi normal. İnşallah sizinde en kısa sürede geçer.

1 Beğeni

Valla doguranlar diyoki gaklamasından ne istedigini guklamasindan ne istedigini annesi anliyomus. Bu mantikla acken farkli baska derdi varken farkli tonlamayla aglamasi gerekiyo. Evhamı bikenara birakir gozlem yaparsan cozersin bence

1 Beğeni

Yeni doğan bi kaç hafta 30 ml yeterli dedi emzirme hemşirem 40ına yaklaşan bebeklerin de ortalama 40-50 ml arası olduğunu düşünüyorum . Uykuda bir gıdadır aç bebek uykuya kolay dalmaz uyandırdığınızda uyanmıyorsa altını değiştirin bu onu uyandıracaktır. Besleneyen bebek sarılık geçirir ancak siz hem süt hem mama takviyesi ile doyuruyorsunuz Allah’tan bir şey olmazsa sarılık geçirmez :innocent:

1 Beğeni

40 ımız daha çıkmadan 90 ml ile devam ediyoruz.Hastane de 1 gün kalmıştı 60 ml vermişler bizimki fazla mı şuan

Fazlalığını uyukren ağzının yanından akıtıyor mu

Hayır ağzından akıtmıyor

Ay ne kadar şanslısın bebişin iştahlı :heart_eyes::innocent:

Evet inşallah bundan sonra da böyle gider :smiling_face::nazar_amulet:

1 Beğeni