Ben doğumumda erkek personel istemiyorum. Sezeryanda olsa normal de olsa rahat olmak istiyorum. Özel hastaneye gidiyorum. Bu isteğimizi doğumdan önce mi söylüyoruz yoksa doğum sırasında mı? Doktorumuza mı söylüyoruz bilgisi olan var mı?
Doğumdan önce doktora söylemelisiniz
Doğumdan önce söyleyebilirsiniz. Onlar doktor ya da hemşireler sonuçta, işleri bu. Bence stres olmayın bu konuda
İkinci doğumumda doğururken elini tutup destek aldığım kişi hemşirdi. Asla unutamam o desteğini, çok güzel sakinleştirmişti beni. Doğumdan sonra da tebrik amaçlı uğramıştı odaya yine
Ben kürtaj olduğumda inanki erkek doktorlar ve hemşirler bayanlara göre daha anlayışlıydı. Anestezi almadan kürtaj oldum ama doktorum beni öyle rahatlattı ki ağrı çekmedim. Asistanlar da gözlemlemek istemişlerdi. Ama utandığımı görünce kimseyi içeri almamıştı. İşlemden sonra hemşirelerden kalkmak için yardım istedim. Demediklerini bırakmadılar. Yine erkek doktor yardımcı oldu. Hala dua ediyorum ona.
Bende ilk doğumumda bayan doktor tercih etmiştim ebeler de doktordu, fakat anestezici erkekti ayrıca yataktan doğumhane yatağına erkekler taşıyor, ameliyathane önlüğü önü kapalı ama arkası olduğu gibi açık, tabi oradakiler çok yoğun olduğu için sana bakmıyorlar bile, şuan erkek doktora gidiyorum ve çok rahat utanmadan sıkılmadan aklımdaki soruları soruyorum
Dogumdan once doktoruna soylemeni tavsiye ederim
Doktorunuza doğumdan önce söylerseniz daha iyi olur eğer yapılacak bir şey varsa önceden ayarlanır.