40+1 de sancılarla birlikte sabah 5 te kanamam başladı.Saat 9 gibi doktora gittik.Muayene etti ve doğumun başladığını 1 cm’lik açılma olduğunu söyledi, yatış ve lavman yapılmasını istedi.Sonra serum takıldı ve doktorum elle muayene ederken suyumu patlattı.Saat 10.00 dan 16.30 kadar serumla suni sancı verildi artık kendimi kaybettim aklımı yitiriyorum zannettim çünkü bebeğimin kafası rahim ağzına sıkışmış.Sonra ebe hanım epidural yaptırın isterseniz sancıyi az hissedersiniz dedi önce kas gevşetici iğne sonra 1.5 dakikada bir 45 saniyelik suni sancıyla hareket etmeden epidural anestezi yapıldı.Gözlerim bulanık belden altı uyuşuk şekilde sancılara katlanmaya çalışırken yine nst ye bağlayıp ebe hanım bebeğimin kalp atışlarını dinlemek isterken bir türlü kalp atışlarını dinleyememiş ve ısrarla benim yatış pozisyonumu değiştirmeye çalıştı.Sonra beni elle muayene ederken yüz ifadesinde endişe hissettim ne olduğunu sordum hiç filan diye geçiştirdi sonra odaya başka bir ebe geldi bu kez o muayene etti ve birşeyler söyledi.İkisi de çok telaşlı ve korkmuş haldeydi.Eşimi de içeriye almıyor birşey de söylemiyorlardı.Sonra doktor hanım geldi kanama çok fazla acil sezeryana alalım dedi.Meğerse kanamam çok fazla olmuş ve bebeğin kalp atışları düşmüş.Çünkü plesanta ayrılmış.Doktor diyor ki bebek eşini çekip ayırmış sabah suyumu patlatıp saatlerce suni sancıya maruz kalıp bebeğin kafası rahim ağzına sıkıştığı için plesanta ayrılmış olabilir mi? Doktor diyor ki çok ciddi birşey atlattık normal doğum yapmadım demezsiniz ikisini de yaşadınız 10 cm lik açılma olmuştu ama kanama başlayınca çocuğun kalp atışları düşünce mecbur sezeryana aldık.Epidural anestezi mı bebeğin kalp atışlarını düşürdü dedik hayır dediler.Ben ne yaşadım bu nasıl bir doğum oldu? Direkt sezeryan doğum olsaydı! Doktorum hatası var mı? Bu gün bir abla acele etmişler suyu patlatmislar onların hatası dedi.Hala düşünüyorum nasıl böyle oldu.Bebeğimin kafası da sıkıştığı için bombeli olmuş kader mı hata mı? Ben ne yaşadım?
Çok geçmiş olsun. Zor bir süreç olmuş. Ama bence ebeler burada hatalı. Suyunu patlattıktan sonra yakından izlemeleri gerekirdi.
Ben de düşünüyorum noldu da bir anda kanama arttı ve bebeğin kalp atışları düştü ben de gördüm nst de düşüyordu hızla…Sormak istiyorum bir kadın doğum doktoruna yoksa rahat etmeyecek için o kadar ağrı sancı yaşa üstüne bebeği kaybetme riski yaşa ve sezaryen doğuma gir
Aslında izlediler ama ne olduysa epidural anestezi sonrası oldu.
Hmm, o kadar tıbbi bilgim yok malesef. Epidural buna neden olur mu olmaz mı bilemiyorum canım.
Kanamanın başlaması sonra suyun patlatılması ve bebeğin başının sıkışması ile birlikte plesanta doğumun başladığını düşünüp ayrılmış olabilir mi? Yani doktora gitmeseydim ve suyumu patlatmasalar aptal suni sancıyı vermeseler daha farklı bir son olabilir miydi? Benim ve bebeğimin hayatını riske mı attılar yoksa ben evde beklesem risk alır mıydım? Bilmiyorum…
1 cm açılma ile normal doğum başlatılır mı bilemedim. Sancın var mıydı? Pardon olduğunu yazmışsın.
Suni sancı ile 10 cm lik açılma olmuş lakin kanamadan acil sezeryana aldılar.Ne zaman epidural anestezi yapıldı nst de kalp atışları düştü.Herşey çok hızlı oldu zaten biz hiçbir şey anlamadık.
Böyle komplikasyonlar gelişebiliyor. Doktorun acil sezeryana alarak doğru bir hamle yapmış. bebeğin kafasındaki eğrilik zamanla düzelir, onu kafana takma
Suyu patlatmasa acele etmeseler belki plesanta ayrılmaz kanama olmaz kalp atışları düşmez ve sezeryan doğum olmazdı ne bileyim kolay olmadı bizim için çok korktuk…
Çok zor bir süreç geçirmişsiniz, çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Ben de bir ebenin sorumsuzluğuna maruz kalan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Çok güçlü durmuşsunuz. Sonuç olarak sağ salim bebeğinizi kucağınıza aldınız. Unutmaya çalışın
Evet çok zordu 7 saat suni sancı sonrası malum neyse buna da çok şükür çok teşekkür ediyorum.
Büyük bir korkuyla okudum Bolca geçmiş olsun… Kanamanın olması doğumun acilen gerçekleşmesi demek değil mi zaten
İlk doğumum bilmiyorum ki !