Ben ilk dogumumda herkesi tembihlemistim annem gelip bana bakacakti. Nasibe bak ki ananem yoğun bakıma kaldırıldı sonra odaya alındı bütün herkes memlekete gitti. Ve bende o ara doğum yaptım. Kimse yoktu yanımda. Bebek aç kalmış sarılık oldu ateşi falan çıktı biz iki tecrübesiz anne baba olarak 10 gün perişan olduk hastanede kuveze aldılar çünkü. (Hemşire 2 saatte bir emzir demişti bizde salak gibi onu dinledik meğerse sık sık emzirmek gerekiyormuş) Bizde ananem hasta diye kimseye birsey diyemedik. Ben sezeryanli zor yürüyorum ama evladım için ayakta duruyorum derken. Annem 1 ay sonra falan gelebildi. Kayınvalidemin zaten kendine faydası olmadığı için o hiç yanimizda olamadı. Velhasıl bebeginizi aç birakmayacaksaniz benim gibi tek başınalik aslında çok rahat. Çünkü annem geldikten sonra evde biraz huzurumuz kaçtı. İkinci çocuğum doğacak nasipse iki haftaya ama bu sefer mecbur annemi çağırdım. Çünkü büyük oğlum çok acikiyor hala aç kalmasın belki yemek yapamam bebekle ilgilenmekten diye. Bunları göz önünde bulundurarak karar verebilirsiniz.
tecrübeye gerek olmuyor. İlk gebeliğimdi anne olunca bebiğinizin herşeyi halledebiliyosunuz. Sezeryanlı olunca biraz zor oluyor ben annemle kalmışdım mesela çocuğun hizmetini ben yaptım ama o da bana destek oldu eşim annem ikiside yardımcı oldu. Kolay değil çünkü. Ama herkesin toparlanma süreci farklı olabiliyor. Benim tavsiyem ihtiyaç duyduğunuzda destek almakdan çekinmeyin. Destek aldınız diye kötü anne olmuyorsunuz.
Eşinle konuş destek olabilir mi sana bence annen yada kayınvaliden olsa daha iyi olur sende dinlenmek için daha çok zaman bulursun onlar daha tecrübelide oluyor
Bence en azindan ilk birkac gun anneniz yaninizda olsa rahat edersiniz. Siz bebeginizle ilgilenirken o da size diger konularda destek olur, hem de yaninizda tecrubeli biri oldugu icin daha rahat edersiniz. Esler ne kadar en buyuk destekci olsa da annelerimiz kadar yardimci olamiyorlar. Bir de bi sure sonra ise donmeleri gerekiyor.
Bence 1 hafta 10 gun annenin desteyi iyi oluyor. Onlar daha tecrubeli. İlk zamanlar emzirmek falan zorluklar cok oluyor. Benim ilk dogumumda kayinvalidem kalmisdi yanimda. O daha tecrubeli. Esimde yardim etdi ama onun cocuk konusunda tecrubesi yok idi
Tek basiniza ustesinden tabiki gelirsiniz canim ben ilk dogumumda refakatci yassakdi hem hastanede hemde evde yanlizdim esim yanimdaydi sezeryan oldum bide. Zaten iki tarafda gitsen hastaneye git gel yapmak zorundasin topuk kaniydi dikis aldirmaydi derken bu sicalarda eziyet valla
Bende yalnız kalacam kimsem yok eşim pazartesinden cumartesine kadar çalışıyor normal doğum olacak doğumdan sonrayı hiç düşünmüyorum doğuma gidebilirmiyim eşim yetişir mi yanımda olmaya o yüzden keşke geçe gelse bebek diyorum
Rabbim yardim eder canim hic endiselenme sen tek basinada halledersin anne olunca anliycaksin rabbim inan guc kuvvet veriyo
Dikiş aldırma normal doğumda da olan bişey mi gerçekten bilmediğim için soruyorum öyleyse ne kadar zaman geçiyor onun için
Dikis kendiginden yok olanlardan oluyor
Kendine güveniyorsan yapabilirsin başta çoğun duşu falan zor oluyor bende de aynı sorun bende gitmek istemiyorum ilk başlarda bakımı konusunda kendime güvenemiyorum ben anneme gidecem ben orda da bir abim ve annemden başka kimse yok zaten abim Sabah çıkar akşam geç gelir bir annemdir rahat ederim ben o konuda
Ben 9 sene once dogum yaptim ozaman aliniyodu canim suan eriyen dikis var sanirim normal dogumdada sezeryan dede bende tam bilmiyorum inan onceden aliniyodu
Teşekkür ederim
Benim de ilk gebeliğimdi kayın validem 2 dk mesafede annemle altlı üstlü oturuyoruz ama kayın validem daha güzel baktı ne yalan söyliyim anneme nazım geçer sandım kayın validemden çekineceğimi düşündüm ama Allâh razı olsun annemden daha güzel ilgendi hem hastanede hem evde bi de ben sezeryan doğum yaptım dikişler falan bayağı zorlamıştı beni kayınvalidem sayesinde 3-4 günde normal eski hayatıma döndüm güzelce dinlendim
Eşimden destek görmedim bu süreçte eğer eşinize güveniyorsanız destek konusunda kendi kendinize de yetersiniz ama bir bilen büyüğün olmasını öneririm
en önemlisi sizin ve bebeğin rahatlığı
Bebek içinde ev oda sıcağılı çok önemli beselnmesi uyuması her şeyini çok etkiliyor oda sıcaklığının 22-23 derece olduğuna dikkat edin ekstra bilgi vermek istedim
Teşekkür ederim
Gayet guzel olur hic kafani takma kesinlikle nende bole dusuniyorm tek sorun yemek olabilir onuda esin yapmayi biliyosa bisiler oda sknti degil