Kızlar 29+4 haftalık hamileyim normal doğumu destekliyor doktorum ki ben de çok istiyorum ama her ne olursa olsun bir korkum var deneyimlerinizi paylasir mısınız çok mu abartiyorum 30lu haftalara girdikçe korkum daha artıyor
Hepimizin ara ara gelen giden korkuları onlar ben 37ci haftaya giriyorum bide doktorum surekli erken dogum riski diye korkuttugu icin aylardır korka korka hareket ediyorum gece gunduz aklimda her an dogurabilirim düşüncesiyle ruyalarima bile giriyor artik o derece
ama sonuc olarak dogurmamiz lazim bi kac dakikalik veya saatlik acı sonrası ömürlük tum hayatimiz degisecek anne unvani alicaz kolay degil ama cok guzel olucak öyle düşün
Kesinlikle tabi sezeryan istemiyorum her şekilde o soğuk doğum odası doğum arada bir korkutuyor
ilk olacağı için de tedirginim sanirim
slm cnm
sezeryanı bende istemiyorum inşallah normal doğumum olur benmde. Tabii nasibimde nasıl bi doğum varsa hayırlısı o olsun. Sezeryanı sırf ameliyat ortamı oluştuğu için değil de bide belden omurilikten yapılan uyuşturucu iğneleride asla istemiyorum en cok korkum ve karşı gelme sebebim bu işlemler onlarsızda olmucağı için asla istemiyorum. Kız kafamada takmamaya akışına bırakmaya calışıyorum sonra istemediğin şey başına gelirmiş olmasın diyee![]()
![]()
hayırlısı sağlıkla gelsinlerde gerisi önemsz.
Ama gün geçtikçe daha sık geliyor aklıma![]()
Sen bensin
yazdiklarinin hepsine katiliyorum o yuzden yorum yapmicam ayni dusuncelerdeyim
Umarım güzel geçer siz dogurunca bize de deneyiminizi anlatın da rahatlayalim![]()
Henuz 36+1im ne zaman dogurucam belli değil belki sizinki benden önce gelir
kac haftaliksiniz?
A pardon konunun başında belirtmişsiniz zaten unutmuşum. Birde bu unutkanlık var tabi son donemde acaba herkeste mi oluyo![]()
Sizin bayağı olmuş en geç 1 aya gelir bebisiniz bugün 29+5 olduk
36+1im ne 1 ayı yazık degil mi bana![]()
O zaman 3 hafta
Hadi inşallah
Hepimize kolay doğumlar nasip olur inşallah
Amin inşallah ![]()
Kendinizi sartlandirmayin öncellikle çünkü normal doğum diye girip oradan sezeryanla geçiş yapan tanıdığım var Bebek doğacağı an işler değişebiliyor ben normal doğum taraftariydim hep 40. Haftda sancim olmadı doktor suni sancı yaparız bir kaç gün daha bekleyelim dedi gelmedi sancı yatış verdi gittiğimde fitil yerlestirdiler normal doğum sancılarını o şekilde başlattılar önce çok hafif geliyor sancılar arada ebeler gelip ntsye bağlıyor sizi alttan açıklığı kontrol ediyorlar acı git gide artıyor tabi sonra ben sizi korkutmak için anlatmıyorum doğal sürecini anlatıyorum gözünüz korkmasın belimi aşağıdan kestiler gibi son sancılar acılı oluyor dayanamayacagimi zannettim ama çok şükür rabbim o gücü verdi dört buçuk aylık bebeğim şimdi
Normal mi oldu yani ya ben istiyorum tabi bebisin pozisyonu vs bir sürü etken var ama umarım olur
Ben de 33+6 dayım arada bana da geliyor o korku. Ama diyorum ki yüzyıllar boyu kadınlar nice doğumlar yapmışlar. En zayıfları, en güçsüzleri bile yapmış başarmış. Hatta müdahale olmadan doğal ortamda kendi kendine doğurmuş kimisi. Ben de elbet bir şekilde doğururum. Hiç bir acı sonsuza dek sürmez. Bir kaç saat çekicez ve bitecek. Allah sağlıkla kurtulmayı nasip etsin.
Ha bir de içeride kalan çocuk olmamıştır elbet bir şekilde de çıkacak yani
çok korkutmayalım kendimizi. Korku daha çok içimize çekilmemize ve pelvik kaslarımızın gevşememesine sebep olur ve doğumu zorlaştırır. İğne vurunacakken, iğne vurulan yerimizi kasarız da normalde acıyqcağındna daha çok acır ya, bu da böyle. Kendimizi kasarsak normalde olacağından daha da zorlaşır.
Haklısınız tabi aslında sonrasında gelen güzelliği düşününce çok rahatlıyorum
Merhaba hiç ama hiç korkmayın insAllah da normal DGM olur inanın zor değil dayanilmayaack gibi zaten bebek doğduktan sonra o kadar rahatliyorsunuzki en zoru sezryn..