Merhaba arkadaşlar, doğumuma sayili haftalar kaldi ve gun gectikce korkmaya basladim, surekli olumsuz seyler dusunuyorum resmen vesvese giriyor aklima, kendimi toparlamaya calisiyorum, bazen geceleri dusuncelerim yüzünden aglamaya basliyorum, ilk hamileligim belki ondandir bilemiyorum ama sizinde oyle oluyor mu, doguma yaklastikca korku, endise, panik oluyor mu, oluyorsa bunu nasil asiyorsunuz ya da aştınız
Çok normal bu yaşadıklarınız. Hormonlardan dolayı biraz da. Beyninizdeki olumsuz düşünceleri dağıtmak için sevdiğiniz şeyleri yapabilirsiniz. Çok daraldığınızda balkona çıkıp derin nefesler alabilirsiniz. Sık sık bebeğinizle güzel şeyleri konuşabilirsiniz, bebeğinizi hissedebilirsiniz. Eşinizle bu olumsuz düşünceleri paylaşıp sizi rahatlatacak cümleler kurmasını ve destek beklediğinizi söyleyebilirsiniz.
Siz içinizi ferah tutun. Herşeyi akışına bıraktığınız zaman o kadar hızlı ve güzel gelişiyor ki… Ben size inanıyorum, çok güzel bir anne olacaksınız
Benimde oluyor işte ya doğumun gerceklestigini anlayamazsam geç kalirsam vs vs . Ama hep en iyisini sonunda yavrumu kucağıma aldığımı ve bu günlerin birkaç kaçta sonra gelip geçeceğini onunla son haftalarimiz karnımda öyle düşünüyorum keyfime bakmaya çalışıyorum . Çünkü içimde olmasını kipirdamasini bile özleyeceğim
Korku, endişe olması bu işi çok önemsediğini gòsteriyor. Benim de korkularım vardı genelde eşim sakinleştirirdi. Bence akışına bırak sen çok güzel bir anne olacaksın
Hiç ameliyat olmamış biri olarak hep korktum doğumdan ameliyathaneden. Şimdi doğum lafını duyunca ara ara aklıma geliyor korkuyorum. İçimi ferahlatan aslında vücudumuzun buna uygun oluşu doğal bir süreç ne kadar akışa bırakırsak o kadar rahat olur inşallah
Bende oyleyim cok korkuyorum agliyorum bazen
Derya soyle bisey var canim vucudumuz cok guzel Aslinda dusunecek olursak. Nasil 9 ayda bir bebek insa ediyorsa Gunu geldigindede o bebegi disari saliyo Aslinda dusunecek olursan sanci iyi bisey Cunki acilmana neden oluyor dokuz ay Burun kemigi sertliginde olan rahim agzin Dogum anin gelince kulak memesi gibi oluyor Bir hormonun sayesinde onu da kendi elinde Korku ve panigi kenara birakirsan. Suan basina ne gelecegini bilmiyorsun. Onun korkusu var. Ama her hamile ayni degil dogum. Tamam kolay degil ama birak gelsin. Bide eger hastaneye dogum yapacak olursan Alttan baktirma surekli acilman varmi. Moralin bozulabilir eger ilerleme olmazsa sen Sadece gecirdigin sancilari degil gecirecegin sancilara odaklan. Zaten dogum bitince hic bisey kalmiycak.
Ben Şöyle düşünüyorum nasil ki yemek yiyoruz nasil ki adet oluyoruz nasilki evleniyoruz bebek doğurmakta bunlar kadar doğal ve normal bişey beyninize şu mesaji vermeye çalışin bu da benim normal bir ihtiyaçim hayatin parçası benimde ilk gebeliğim yani ilkini 2 aylıkken kürtaj oldum 2 aylıkken kalp atışı yoktu çok şükür şimdi 7 aylik sayılırız yani diyeceğim o ki bu sevinçin önüne hiç bir korku geçemez Rabbım olmayan herkese nasip etsin
Bi ben oyleyim dusunuyodum birini dogdugum halde ama bunda cok korkuyorum kendimi toparlamaga calisiyorum ama alinmiyo surekle dusunuyorum aklimdan cikmadikca korkumda artiyo
Ne kadar güzel konuştunuz
Teşekkür ederim
Desteginiz ve guzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim insallah hepimiz icin her sey cok guzel olucak bugunler geçince cocuklarimiza anlatacagiz
Sezeryan mı vajinal doğum mu düşünüyorsunuz bilmiyorum ama vajinal doğum yaptığım için şunu söyleyebilirim İnanılmaz bir deneyim ve mucizeydi. Doğum sancısının süresi kişiden kişiye değişiyor elbette ama tek “zor” kısmı o diyebilirim. Zaten ıkınmaya başlayınca rahatlamaya başlıyorsun Ve biliyorsun ki her ıkınma seni bebeğine daha çok yaklaştırıyor Doğumu çok düşünmedim diyebilirim Doğum hikayelerini dinlemedim Anlatmalarına da müsaade etmedim çok. Yüzyıllardır yapılan bir şey. Ben de yaparım, yapacağım dedim. Yaptım İster Vajinal, ister Sezeryan olsun. Sağlıkla bebeğime kavuşayım da dedim. Her şeye hazırladım kendimi. Her şeyi akışına bırakın Stres yapmayın. Doğum mükemmel bir şey. İnanılmaz güzel bir mucize Çektiğimiz her sancı da bizi bebeğimize bir adım daha yaklaştırıyor
Ne güzel yazmışsınız ben de ezelden beri bir korku var ama akışına bırakmak en iyisi haklısınız 🩷