Doğum Hikayem ♥️

Saat 8te hastaneye ulaştık. Tansiyonumu ve s ölçtükden sonra Hemşire beni giyindirdi sonra ameliyat haneye gitdik.

O an cok dolmuştum aglamamak icin kendimi zor tutuyordum diye eşime vedalaşmadan girdim ameliyata, yüzüne bakarsam aglayacagımi biliyordum. Ve enerjim düşsün istemedim :pleading_face:.

Doğuma girmezden once bebegimle konuştum Karnımı sevdim,karnımda on dakikalarimız artik seninle diyip ,ameliyata girdim.

Cerrahın yardımcısı gelmemişti diye. Cərrah ve yanındaki sinirlenmişti. Yanındaki cok konuştu bagırdı ordakilere.

Haata donup bana şoyle dedi. Sen neden geç geldin 8de ameliyata alacagiz sen 9 da gelmişsin dedi.

Moralim bozuldu. Bişey demedim sinirden.

Biraz sonra yine aynı şeyi dedi. Bende "biz zaten doktorun dedigi zamanda yani 8 bucukda geldik"dedim . Hâ ozaman senlik bu durum yokmuş dedi susdu.

20 dakikaya cerrahın yardımcısı geldi

Hiç korkmadan girmiştim ameliyata kötü yanlarını dusunmemisdim,dusundugum sadece bebegime kovuşacagım dogdugunda yüzünü gorecegim diye pozitif dusunup girmistim ameliyata.

Belden iğne vurdugunda bile korkmadım. Oysa ignenin uzunlugunu internetde gormustum :person_facepalming:

Bacaklarıma sıcaklık geldi sonra bacaklarimı hiss etmedim .

9 bucukta ameliyatim başladı . Doktor karnima dokundugunda biliyordum karnimi elliyor,aman allahım bıçağı damı hiss edecegim diye dusunmusdum bir an. Ama hiss etmedim tabiki.

Karnımı çekiştirirken hiss etdim cesuru karnımdan alırlarken bile hiss etdim,ama acımıyordu.

Karnımdan çıkardılar ve bebegimin aglama sesini duydum. O an dunyanın en güzel sesini duymuştum ve cok mutlu olmustum. Bu benim bebegimin sesi demiştim.

Bebegimi kuruladilar ve bana gosterdiler 5 saniyəlik. Sonra goturduler. Bebegimi gordugumde,butun acıları unutmuşdum.

Ve bebegimi gorunce bu dünyada bende oyle mutlusu olamaz diye dusunmustum.

Tabiki aglamadım ama çok aglayasım gelmişdi. Eşimle vedalaşmadan girdim ağlamadım icime attım diye bebegim dogdugunda da ağlamalı istedim ama aglamadım. Ağlarsam heyecanlanırim kendimi kayb ederim diye. Kendimi zor tuttum.

Bebegime dokunamadım ellerim bagliydi. Ve bebegimi uzaktan gosterdiler,goturduler.

Bebegim gittikden sonra cərrah ve yanindakiler tebrik ediyordu falan.

Sonra dikmeye başlayınca ilk dikişe başlamıştılar. Benim başım cook fena hemde cok fena agridi. Anlatamam nasıl agridigini. Ağlayamadım bile o agrıdan. Başımı donderip durdub bagırdım ellerimi bile cekiştirdim.ama bagliydi cekemiyordum. Başımı koparip atsinlar istiyordum çok acı cekiyordum o an. Doktor un yanindaki normal falan dedi. Merak etme dedi ama ne fayda ben orada ölüyorum bi kere.

Doktorun yanindaki bi baktı tansiyonum fırlamış normalden fazla olmuş. İki sistem bagliydi bana birini cikardilar. Turklerde ne deniyor bilmiyorum unuttum.

5 dakika sürdü bu fena agrı ve yavaş yavaş azalmaya başladı tansiyonum dusdukce.

Ama yinede agriyordu. Dakikada bir soruyorum ne oldu dikiş bitmedimi.az kaldı 3 dakika bekle bitiyor falan diye diye 1 saat sürdü . Artık bacagimi ve karnimi hiss etmiyordum ve başımda agriyordu diye nefes alamiyordum sıkıntıdan patlıyordum ve bir an öncə bitirin diyordum.

Ve sonunda bitdi. Beni yatağıma atdılar. Yatağa atdıklarımdan sonra, bakdım bir ayak, kaldirmislar yukariya altina buyuk ped koyuyorlar.

Aman allahım bi baktım benim bacagım otarafa butarafa atıyorlar ama ben hiss etmiyorum. O an kendime nefret etdim sanki. Tamamen uyutulsana şu şeyleri yaşama dedim kendi kendime. Ayrı bir odaya goturduler beni 3 saat orda kaldım. Ağrılarım vardı doktor agri kesici vurdu. Ama yine dinmedi 5 dakikadan bir uyandım agrim yuzumden. Ağrım var dedim. Hayır ilaç yaptik yine yapamayiz dedi. 3 saat sonra yaptı mecbur. Yine dinmiyordu ağrım. Bacaklarini hiss ediyormusu o dedi bana Hayır dedim. Ama bacagimi yavaşca katlaya bildim. Ama parmaklarimi flan kıpırtadamadım.

Okey tamam başka odaya alalım artık dediler Ve beni goturduler. Odada 6 tane anne var benden başka . Odaya geldikden sonra bacagimi yine hiss etmiyordum.

Ben odaya geldikten 1 saat sonra eşim annem babam geldiler bana muz falan getirmek için.

Doktorlar iceri almadilar hayır falan demişler izin yok bilmem ne. Eşim ben cocugumu eşimi gormeden gitmeyecegim demiş. Bebek dogdugunda bile gostermemişler düşünün işte. O yuzden eşim bu sefer gitmemiş çünki gidin saat 3 de gosteririz gelirsiniz demişler.

Bebegi gormuş eşim ve annem. Sonra benim yanıma izin vermediler diye beni tekerlekli yatakla esimle annemin yanına goturduler. Eşimi gördum ve o butun dolmuşluklarım bir anda boşalı verdi. İyimisin dedgi an ağlamaya basladim çok agladım .

Çok Optu, ağlama dedi ama hiss etdim oda dolmustu icinden ama aglamadı tabi.o kadar insanin icinde.

Agladım annem de ağladı falan Eşim operek ağlama iyileseceksin falan dedi . Tamam dedim.

sonra goturduler beni odama . Muz yedim ve 1 kaç saat sonra meyveli yogurt yedim . Uyuyamadım agrim vardi yine,ağrı kesci yapti hemşire

Şimdi bebegim yanımda degil ama cərrah yarın yanına gelicek ve yarin yurumeyide ogretecek sana hemşireler merak etme dedi.

Yanımda refakatci yok hemşireler bakiyor. İzin yoktu diye.

Ve heyecanla yarini bekliyorum. Bebegimin kokusu nu icime cekmeyi ona dokunmayi sarılmayi. Emzirmeyi,sevmeyi,opup koklamayı.

Ama ikinci kez dogursam asla Spinal anestezi yapmam. Cunki o baş agrisini ben asla unutamayacagım. Her neyse.

İlk buluşmamız yarın artık cesurumla :pray::blush:

Zor bile olsa acı bile çeksem bebegim sağ salim oldu şükür . Buda benim spinal anestesi dogum hikayem. Bende artik lohusayım

Bayada uzun yazı oldu. Umarım okurken sıklmazsınız​:blush:

17 Beğeni

Bayağı olumsuz şeylere rağmen sonunda bebeğine kavuşmuşsun. Herşeye güzel göğüs germişsin, tebrik ederim arkadaşım :pray:

Doktorlara ben de çok sinirlendim şahsen, iyi direnmişsin yani sen

Bu arada neden bebeği yarına kadar göstermiyorlar ?

3 Beğeni

Allah analı babalı büyütsün. Bebeğin neden küvezde

3 Beğeni

Ahh canimm benim okurken sanki ben yaşadım o anlari tebrik ediyorum seni bebeginin adı gibi cok cesur davranmissin Rabbim şifa versin tez zamanda iyileşmen dilegiyle :heart::heart:

2 Beğeni

Bebeğinin kokusunu içine çekince unutsun ağrılarını inşAllah.Bir daha gözünüz aydın olsun.:smiling_face::rose::palms_up_together:t2:

2 Beğeni

Sağol @NURAN Bebek küvzede degil arkadaşım yaralıyım diye bebek yarın gelecek yanıma ben bakacağim artik inşallah. Yarına kadar iyi olayım diye bugun yalnizim. Korset im de yarin takilacak yuruyecegim bir sekilde sonra bebek gelecek inşallah .

2 Beğeni

@ezgi-y @FidanUğur amin​:pray:cok sagol un arkadaşim. Darısı başınıza :heart: :blush::bouquet::pray:

4 Beğeni

Amiinn insallahhh sabrim azaliyoo dogum yapan oldukca :smiling_face::heart_eyes:

4 Beğeni

Canım yazdıklarını okudukça sanki ben yaşamılım gibi doldum çok zorluklar çekmişsin rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın sana ama olsun hepsi geride kaldı artık bebişin yanında olacak hep :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

4 Beğeni

ALLAH analı babalı büyütsün şükür her ikiniz de sağ salim çıktınız ameliyatdan​:pray:

3 Beğeni

Gerçekten çok pozitif tin ama bu kadar olumsuzluğa rağmen her şeyin üstesinden gelmişsiniz Allah bir an önce bebeğimle kavuştursun canım çok geçmiş olsun :white_heart:

2 Beğeni

Allah analı babalı büyütsün.geçmiş olsun, tez zamanda toparlamanız dileğiyle.

2 Beğeni

Amin inşallah :pray:çok teşekkür ederim . @Gulsen95 @Nergiz13 @Didem.Nursema @Hacerk Darisı başınıza inşallah :pray::bouquet:

3 Beğeni

Sukur canim esas bebeyin sag salim kucagina almişsin butun acin unutmuşsun canim sag salamt buyut insallah

2 Beğeni

Amin :pray:sagol @Fidan1 :kissing_heart:

2 Beğeni

Bebeğini görebildin mi

2 Beğeni

Allah analı nanalı büyütsün canım bebeğin geldi mi yanına

2 Beğeni

@Glsh887 sağol canım :pray: @Didem.Nursema

Hayır daha goremedim

3 Beğeni

Ne zaman göreceksin

2 Beğeni