Doğum çantası

Merhabalar, ben 28+3 haftalık gebeyim. İki kürtajdan sonra ilk doğumum olacak,rabbim nasip ederse. Doğuma nerdeyse az kaldı. Haziran-Temmuz ayında doğum yapacak olan annelerimiz, doğum çantasına neler koydunuz acaba. Araştırdığımda herkes farklı şeyler söylüyor.

1 Beğeni

Bende Haziran annesi olucam inşAllah inan hala çanta falan hazırlamadım :joy:ha diyorum bugün yapaym yarın yapaym öyle geçip gidiyo sanırım bu gidişle en sona kalıcak. Uygulamanın kendisinde var hastane çantası için lazım olanlar kolayca seçebilirsin liste yapabilirsin mesela

1 Beğeni

Aynı benimde 28+3 sağlıkla gelsınler :heart:ince kıyafetler tercih ettim çünkü büyük ihtimalle temmuza kalabilir doğum aşırı sıcak bi dönem evde de atletle dolaşıcağını düşünüyorum kızım kışın doğmasına rağmen dışarda kalın giydirirdim evde terlerdi.sadece doğar doğmaz üşüyor bebekler orta kalınlıkta bi adet takım koyabilirsiniz kendinize kalın çorap koyun hava sıcak olsa bile giyin çünkü ayaktan gelen soğuk rahmi çok etkiliyor kaç gün kalacaksanız o kadar ince takımlar atletler çorap

Ne kadar erken hazırlarsanız o kadar iyi ben bugün 37 oldum hastaya cuma doğum için gün verdi doktorum dün. Ama nst de sancım da çıktı takip et hissedersen sık aralıklı olursa daha erken de olabilir dedi. Bugün sabah 5 gibi uyandım regl ağrısı gibi ağrım vardı hemen devlet hastanesine randevu baktım ama gebe hastaya bakan bi doktor bulamadım. Bende perinatoloğa buldum ona aldım randevu amacım gidip nst çektirmek isteyip çektirip evime dönmekti. Planladığım gibi olmadı tabiki doktor ultrasonla bakmam gerek dedi ve baktı. Bebeğin suyu sınırda dedi ne zamana gün verildi diye sordu haftaya cuma dedim ben olsam o kadar beklemezdim dedi. Nst çek gel bakalım dedi. Çekildim nst 3 tane sancı çıktı ben sadece Bi tanesini hissettim onda da karnım ağrıdı biraz o kadar başka bişi hissetmedim. Bebeğin kalp atışları da 160 170 lere çıktı ara ara. Doktor sonuca bakıp seni acile yönlendiricem ama gitmek istemezsen de çıkıp gidebilirsin binadan dedi acile gidince ne olucak ki dedim. Doğuma alırlar dedi. Hayır ben kendi doktoruma gidicem doğum paketi aldım orda doğurcam burda doğurmam dedim. Öyle çıktım hastaneden hiç bişeyim hazır değil panik oldum dün doktor suyu için bişi demedi sancım bu kadar çok değildi diye bi moralim bozuldu dolmuş beklerken dolmuşun içinde biraz ağladım. Geldim eve bi tuvalete girdim çıktım kuzenimi de alıp kendi hastanem gittim. Orda herşey normal çıktı su seviyesi de iyi bebeğin kalp atışları da ortalama sancı da hiç yoktu. Doktorum bi sorun yok pazartesi nst istemiştim senden onu salıya alalım hatta salı gel bugün baktık nasıl olsa diyip yolladı. Sancın olursa yine haber ver dedi. Haziran ayı da bulunduğunuz ilde hava durumu nasıl oluyo hafif serin oluyosa uzun kol bi takım içine askılı bi zıbın koyabilirsiniz binde ince penye battaniye yeterli olur. Sıcak oluyosa kısa kollu bi takım koyun. Yeni doğdu üşür eder diye kat kat giydirip battaniyelere sarmak doğru değil bebekleri. Zaten onların vücudunda kahverengi yağ tabakası var onları sıcak tutuyo çok kat kat giydirip terletmek bu tabakanın yok olmasına dolayısıyla bebeğin de soğuk olmasa da üşümesine neden olabilir. Siz doğum yaptığınız için pek sağlıklı olmaz kendinize bakarak giydirmek ama babası ananesi babanesi dedesi ortamda birisi nasıl giyinip oturuyorsa bebeği de o kalınlıkta giydirmek gerek.

Bilemiyorum valla, kafam çok karışık, annem erkenden hazırlayalım dedi, tedbirimizi alalım dedi, tek düşündüğüm nasıl doğrucam, sezeryan olma ihtimali var, bebeğimin durumu şuana kadar çok iyi gidiyor dedi doktorum. Bende iyice ağırlaşmadan yapmak istiyorum aslında, daha beşik için karar veremedim, büyüyen yatak almayı düşünüyoruz eşimle en azından uzun süre kullanabiliriz, kıyafet konusunda henüz fazla bir şey almadım, hastane çıkışı falan aldık bir iki tane her ihtimalle karşı, Rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin tüm anneler için :palms_up_together:

Ablam daha çok pamuklu ve ince aldı kıyafetleri, battaniyesi oldun tulumları olsun, 0-3 aylık aldılar, sende 6 aylık sonrasını alırsın dedi. Biberon emzik için eczaneden almayı düşünüyoruz birer tane yeter diye düşündüm. Aslında fazla bir şey almakta istemiyorum

Listede çok şeyler var, çoğunu da almayo pek düşünmüyorum yenidoğan çok çabuk büyüyor, :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Evet o yüzden lisiteden önemli olanları seçip az az almak gerek bide yaz çocuğu olcak o yüzden ikide bir üstünü değiştiricez Allah hepimiz için kolaylaştırsın doğurmayıda bakmayıda :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Amin anneniz haklı. Ben ilk gebeliğimde de son anlarda hazırladım ama ilkinde ne ağrı ne sancı hiçbişi olmamıştı doktor gün vermişti bi öndeki akşamdan koyduk yerleştirdik öyle gittik hastaneye. Çok bişi götürmeye gerek yok aslında gerekli olursa tekrar evden birisi gidip alabilir. Ama hazır olması önemli bebeğin ne zaman geleceğini bilemiyor insan. Beşik de büyüyenler mantıklı gibi evet ama sallanma özellikli bişi tercih etseniz ve sağa sola hareket ettirmesi daha kolay bişi tercih etseniz saha kullanışlı olur sizin için. Ağır ve hantal ürünleri doğar sığmaz değil de artık tek başına yatabilceği vakitler almak daha mantıklı. Tabi tercih sizin biz tahta sallanır bi beşik almıştık hâlâ daha onda yatıyo kızım 17 aylık en az 3 4 yalına kadar da sığar içine 120 cm boyu yatağı yere koyulan modellerden tek sıkıntısı o bebekken koyup almak için çok eğiliyosun sezeryan olduysan da sıkıntılı Bi durum :woman_shrugging:t2:. Kademeli park yatakların uygun fiyatları sizi 2 3 yıl idare eder sonrasında da büyük bir yatak alırsınız.

1 Beğeni

Rabbim oncelikle hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin ben herşeye biraz geç başladım açıkçası kıyafet Almanya’da çantayı hazirlmayada hatta etrafim çok kiziyodu hazırla diye kendilerince haklıydı 34. Haftalıkken bir saatimi bile almayan doğum cantami hazirladim ilk gebeliğim bu arada bir kaç şeyi kullanamadim mesela kendim için bı pijama takımı birde elbise tipi gecelik takımı koydum üç külot üç atlet koydum birde çıkış için kıyafet koydum hasta bezi almıştım gerek yokmuş zaten hastane verdi fazla fazla çocuk için hastane çıkışı bir adette isimli ayrıca iki yedek takım koydum içinde zaten zıbın olduğu için iki adette yedek zıbın koydum hastane çıkışının içinde kendi battaniyesi var ince olanlar ben yedek bir tane daha koydum ikisine sardım sonuçta yeni doğan ve ağustos ayında doğum yaptım çorap kendim için mutlaka aldım üşüyor insan tesettürlü olduğum için ayrıca makyaj malzemesi ben yapmadım daha doğrusu almadım tarak vs. O sırada düşünemiyordum :smiling_face_with_tear: tercih meselesi göğüs pedi aldım ama kullanmadım nedense onu taktigimda göğüs üç kanallarım tikanmisti velhasıl bu şekilde gittim sadece pijama takımını kullandım göğüs ucu kremi de koydum sürdüm ama bence en önemlisi birde göğüs pompası alınmasıymis ben mastit oldum üçüncü gün bebek soncuta hepsini ememiyor süt bezeleri oluşuyor o yüzden bence olmalı yani benim annelikte hastane sürecinde böyle bir tecrubem olmuştum sezaryan oldum durumunuza gore değişir mi bilmem hanımefendinin dediği gibi anne yanı sallanir çok iyi zaten ben hala kullaniyorum bebekler çok çabuk büyüyorlar ben çoğu şeyi giydiremedim maalesef internetten de güvenilir marka alabilirsiniz biberon plips avent 0 olarak birde aynı şekilde emzigini aldım birde çantama emzik de koydum önce arkadaş tavsiyesi bibs markası aldım onu tutmadı ama diğerini tuttu hoş sonrasında hiç birini tutmadı :smiling_face_with_three_hearts: yani demem o ki Cook bişey koymaya da gerek yok ilk etapta almayada gerek yok dogudugunda ben cogu şeyi aldım Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin :herb:

1 Beğeni

Teşekkür ederim :smiling_face: İnşallah Rabbim herkese nasip etsin. Bende birçoğu şeyi almak istemedim, özellikle kıyafet konusunda, yenidoğan çabuk büyüyor, giyebileciği kadar aldım. Benimki de sezeryanla olacak biraz riskli sağlığımdan dolayı, kaç gündür kalacağım belli değil birazda onu korkusu var içimde. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, tüm annelerimize ve anne adaylarımıza, istiyen herkese nasip etsin.

1 Beğeni

İnanır misin fazla bir şeye gerek yok yük yapmaktan başka bir şey değil yukarıda paylaştığım liste de bir ebenin yazdıkları

2 Beğeni

Teşekkür ederim :smiling_face:

1 Beğeni

Biberon ve emzik birer tane kesinlikle yeter çünkü bazen bebekler tutmuyor doğunca bolca alıyorsun yeterki tutsun diye. İyi yapmışsınız 0,6 ay uzun süre kullanılıyor zaten atletlerini bolca alın çünkü çok kaka yapıyorlar sulu bezi taşırıyor bolca bebek bezi bebek pamuğu günde on kere değiştireceksiniz altını en az çok kaka yapıyorlar ilk 3 ay aklıma bunlar geliyor

Evet, öyle biliyorum. Öğretmen olduğum için, çoğu öğrencilerim öyleydi. Herkes farklı hastane çantası hazırlıyorlar.