Dışarıda emzirme

Merhaba kızlar Dışarıda emzirme konusunda rahat mısınız

1 Beğeni

Ben henüz hiç açık havada emzirmedim genelde arabada ya da emzirme odasında emzirdim.

Çok dengesiz insanlar var. Cenaze evinde emzirme örtüsünü örttüm emziriyorum kadın örtüyü kaldırdı bebeğe baktı. :rage: kadına hala sinirliyim. Kim bilir dışarıda neler olcak millet olarak dik dik bakmaya da meyilliyiz @Esma

2 Beğeni

@Esma AVM’ye gittik, rahat ettim çünkü emzirme odası vardı. Parka da birkaç kere gittik ama emzirme saatim gelene kadar eve gelmiştik, orda emzirmeme gerek kalmamıştı. Ben de tedirginim dışarda emzirmek zorunda kaldığımda nasıl olur diye :face_with_hand_over_mouth:

Aaa o ne öyle yaa ben sinir oldum örtüyü açıp bakmak ne demek :astonished: ne luzumsuz insanlar var yaa söylesen ne olmuş derler kendi ayıplarinin farkinda bile olmadan sanki benim başıma gelmiş gibi gıcık oldum

3 Beğeni

@Cansu Gerçekten ne saçma şey o öyle. Eminim çocuğa bakmak için açmıştır, nasıl emzirdiğine bakmaya çalışmıştır :roll_eyes: Hiç sevmem böyle lüzumsuz hareketleri ve anında da tepkimi koyarım hep. Haklısın sinirlenmekte arkadaşım

1 Beğeni

Kayınvalidem bizde kalırken ben de yatak odasında emzirirken ya da üstümü değiştirirken kadın dan diye odaya daldı kaç kere. En son iyi bir bağıracaktım da kendimi zor tuttum. ‘Anne bir şey varsa sen bana seslen yeter’ dedim de ona da alındı zaten. Surat yaptı kaç gün. Hiç umrum olmadı valla. Ben kendi annem bile olsa asla kabul edemem böyle şeyleri. Afedersiniz sütyenimi değişirken dan diye odaya dalmak ne ? Fazla rahatlığı lüzumsuz hareketlere dönüştürüyor bazen insanlar @Cansu

3 Beğeni

Ay çok dinirlendim o anda patlatmıştım suratına 1 tane heralde adla gelemem böyle saygısızlığa millet de meme görmeyr ne meraklı

2 Beğeni

@Cansu yuh ama yani, yerinde olsam epey sert bir karşığı olurdu bunun. Büyükler genel olarak herşeye bir şey uydurmuşlar zamanında sağolsunlar. Allahtan çok yok çevremde o tip insanlar. Olanları da idare edebildim şimdiye kadar bakalım. Dışarda emzirme konusuna gelince. İşten ayrıldığımda işkura gitmem gerekti bir gün (işsizlik maaşı için) mecbur bebekle gitmem gerek. Sgkya gitsen hallolur demişti işyerim önce oraya gittim ama işkura gitmen gerek dediler. İşkur da daha ilerde. Çıktım madem gideyim dedim. Giderken çoğunlukla uyudu Efe. Dönerken uyandı tabi artık. Beslenmesi de gerek ağlaması açlık ağlaması çünkü. Etrafı kapalı bir yer buldum taktım emzirme önlüğünü emzirdim devam ettik. Geçen pazar avmye gittik oraları bilmiyorum ama benim tecrübe ettiğim yerde sadece alt açma için bir bölüm bide kabinde tuvalet kullanan çocuklar için bir klozet el yukama lavabosu falan vardı. Emzirebileceğim bir bölüm yoktu ki zaten olsa bile oda o kadar havasız ve sıcak ki ben bile tahammül edemem yani orada durmaya. Bi kafede oturuyoduk yine taktım örtüyü emzirdim. Yani bence tek besin kaynağı anne sütü olan bir bebek istediği her an beslenebilmeli. Ki sadece acıktığında talep ettiği bir kaynak değil meme. Bu sıcaklarda susamış olabilir. Bir anda kalabalığa giriyor mesela korkmuş olabilir. Yada sadece canı emmek istemiş olabilir. Her ne konuda olursa olsun emzirmekten çekinmemek gerektiğini düşünüyorum. Okuyupta ay ne edepsiz kadın falan demezsiniz umarım :smiling_face_with_tear: Çünkü yazdıklarım benim edepsiz olduğumu değil, konuya aynı yerden bakmadığımızı gösterir yalnızca :hugs::rose:

6 Beğeni

@Esma Ne edepsizliği, tam bir düşünceli anne örneğisin :heart: Tamamen katılıyorum sana. Çok güzel bir anne olacağını biliyordum, şimdi de ne kadar düşünceli bir anne olduğunu gördüm. Yaşasın böyle anneler :heart:

2 Beğeni

Yazdiklarinim her kelimesine imzami atarim o kadar hakli ve o kadar bensinki :heart::heart: ben kizimda her nerde olursak olalim istedigi an emzirdim baskalarinin ne dediginden daha önemli benim bebegim hem acip da uluorta göstere göstere emzirmiyoruz sonuçta ve o bebegin kendini en güvende hissettigi yer orasi bi baskasinin lafiyla da bebegimi mahrum edemem o güvenden beslenmesinden hata bi defasinda teyzenin biri madem emiyo evinde otur biz eskiden bebemizi kucagimiza bile almazdik demisti bana bi mevlüde gittigimde bende cocuk var diye mahkumda degiliz bizimde hava almaya insan icine karismaya hakkimiz var hem sevilmeyen ilgi görmeyen çocuklar nasil oluyo görüyoruz sizin zamaninizla simdi ayni degil ayrica demistim

3 Beğeni

Teşekkür ederim söylediklerin her zaman yüreklerdirdi beni :rose: @NURAN

2 Beğeni

Teşekkür ederim Ezgi :heart::rose: @ezgi-y

3 Beğeni

Kaynananı yolda görsem yüzüne tükürücem. Bir de bunlar bebeğe mahremiyet öğretiyor

2 Beğeni

Edepsizlik aklımın ucundan bile gecmedi. Ben de sana katılıyorum. Geceleri çay bahçesine gidiyoruz yarı kahve yarı çay bahçesi ben orda emzirmeye çekindiğim icin bebeğimi doyurup gidiyorum. Aglamaya başladığinda emziğini takıp mecbur eve geliyorum.

Yazarken çok sinirlendim. Hem bebeğe mama verdiğimizde laf yiyiyoruz. Önlüğümüzü takıp emzirmeye kalkinca da rahat olamıyoruz

2 Beğeni

Çok güzel söylemişsin. Bu geri kafalı insanlar olduğu sürece bu lafları hep duyucaz. Büyüttükleri çocuklara da geriliği aşılıyorlar.

Eşim internette gormüş galiba bebekle ilgili biri yorum yaparsa ‘sen dogurunca kendi bebegine öyle yaparsın’ diyor karşısındakinin yaşı cinsiyeti fark etmiyor :laughing:

4 Beğeni

Güzel lafmış kesinlikle kullanicaamm :joy::joy: @Cansu

3 Beğeni

Biliyorum aklına gelmez tabiki çünkü beni diğer arkadaşlarımızdan daha iyi tanıdın artık. Gebeliğime, doğumuma, sonraki bunalımlı zamanlarıma şahit oldun :smiling_face_with_tear: Ben daha ziyade şu son zamanlarda eskisi gibi aktif olamadığım için yeni gelen arkadaşlar olmuştur diye kendimi savundum aklım sıra sadece :joy: Bu arada kısa kısa cevap veriyorsam anla ki ya bebe uyanık, yada emziriyorum telefonu çok yakınında tutmamaya çalışıyorum güzelim :rose: Bu arada bu sabah parkta bir krizi tuttu benimkinin. Sakin oluyor zaten sabahları park, tek tük yürüyüşe çıkanlar oluyor sadece. Sakin bir köşe buldum taktım önlüğü emziriyorum. Önümden bir çift geçti peşlerinden de cık cık cık sesleri geldi. Ayıpladılar beni kendi çaplarında :woman_facepalming:t3: Ahh ah bizim insanımız çok garıp gerçekten ya​:massage_woman:t3::smiling_face_with_tear: @Cansu

3 Beğeni

O cık cık yapanların da bir gün bebeği olur. Onları da gorürüz

1 Beğeni

@Esma edepsizlikle yakından uzaktanalakası yok anlattıklarının ve yaptığının. Olması gerektiği gibi yapıyosun. Ben de geçen gün eşimle değişiklik olsun bugün çayı sahil kenarında içelim dedik termosa doldurduk yanına bişeyler alıp indik sahile. Umayı çıkmadan doyurduğum için ilk etapta çaylarımızı güzel güzel içtik sonra eşimin yeğeni görmüş bizi yanımıza uğradı umayı sevmek istedi verdim kucağına neyse o severken arkamızda oturan topluluktan kadının birisi yeğene demezmi ayyçok tatlıı sevebilir miyim?çocuğuma bi kedi muamelesi yapıp sevebilir miyim diye fütursuzca istemesi. Ve benden de değil bebeğin annesi babası dururken başka birisinden istemesi.sinirli bi şekilde döndüm tabikide hayır alamazsınız dedim döndü önüne konuştu densizce. Sanki bebeğimi her isteyene vermek zorundayım gibi. Neyse umay zamanla huzursuzlandı acıktı anladım. Arabayı baya uzakta park etmiştik. Yakınlarda emzirebilceğim bi alan da yoktu örtüyü tuttu eşim bende emzirdim. Orda bana kimin nasıl baktığı ne dediği gram umrumda değil. Bana bakılan bakışlar ve edilen sözler belki seninkinin iki katıydı.kapalı kadının herkese açık yerde yaptığına bak gibi. Ama ben bi yerimi göstermiyorum açıkta da değilim bu yüzden ben değil onlar o konuşmayı yaparak vebalime giriyor.

2 Beğeni

Hepimiz aynı dertten muzdarip olmuşuz :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni