Dış gebelik olabilir mi?

Arkadaşlar iyi akşamlar reglim 4 gün gecikince idrar testi yaptım pozitif çıktı daha sonra kan verdim bta hcg 800 çıktı 2.kez verdim 1800 çıktı doktora gittim kese görünmedi dış gebelik olabilir dedi başka hastaneye yönlendirdi orada da ultrason ile bakıldı yine göremediler keseyi kist olabilir dediler yine kan verdim bu sefer de 2300lerde çıktı doktor bir sorun yok dedi kese 3500lerde görünmesi lazım dedi sizce endişenmelimiyim

3 Beğeni

Kesenin ve bebeğin kalp atışının duyulması için 7 8 haftalar en ideali çok erken gidince daha görünmesi çok zor çok minik bana olumsuz bir durum var gibi gelmedi ki öyle olsa araştırmalarıma göre kanama ile bu durum kendini belli ediyor tavsiyem 7 8 haftalarda tekrar kontrole gitmeniz

4 Beğeni

Henüz kanamam veya bir ağrı yok test yapalı da 5 gün oldu hastalığım gecikelide 8 gün oldu ne yapacağım hiç bilmiyorum çok tedirginim @hilalgunesaytas

3 Beğeni

Bencede @hilalgunesaytas arkadaşımıza katılıyorum hemen görünmüyor zaten tahminen bebeğinizde 5 haftalık felan olması lazım 7. Veya 8. Haftada farklı bi doktora gidebilirsiniz içinizi ferah tutun inşallah bir sorun olmaz yoktur rabbim yardımcın olsun :two_hearts:

2 Beğeni

İnşallah 2 günde bir kan testi vermem önerildi ama 2 kat artıyor her kan verişimde de ilk gebelik ne yapacağımı pek bilemiyorum

2 Beğeni

Merak etme aynı durumdayız benim de ilk gebeliğim ve bende hafta önce öğrendim 4 5 hafta arasiydi öğrendiğim de hemen kan verdim 659 çıktı ertesi gün kadın doğuma gittim kaç haftalık olduğumu söyleyince boşuna gelmişsin şimdi görünmez dedi aslında bekleyebilsem 9 haftada falan giderim de 7 buçukta gidicem çünkü gerçekten görünmüyor birde çok aklıma ihtimaller geliyordu kendimi boş yere korkutuyordum düşük olursa sağlıksız gebelik olursa falan diye ama YouTube de bir sürü hoca dinledim aksi bir durum olsa zaten kanamayla çok net anlaşılıyor öyle ufak lekelenme falan değil yani anlamama imkanın olmaz zaten. Kalbini ferah tut iyi düşün ve 7 8 olacak olacak şekilde kadın doğum randevusu almaya çalış inşaAllah hersey gönlünce olur

3 Beğeni

Öyle evet doktorlar kafamı karıştırıyor görünmesi lazım görünmüyor dedi kan testinde normal dedi 1500 üzeri görünür dedi bir başka doktor ise 3500 üzeri görünür dedi hiçbir sıkıntı yok dedi ama ben çok endişeleniyorum dış gebelik olur mu olmaz mı ara ara regl ağrısı gibi hafif ağrılarım oluyor ağrın ve kanaman olursa kesinlikle acile gelmelisin dedi bende hep araştırıyorum ama olumsuz şeyleri kafama çok takıyorum

2 Beğeni

Endişelenmeyin, 6.-7. haftalarda tekrar gittiğinizde görünebilir

İçinizi ferah tutun :pray::heart:

1 Beğeni

Kaç haftalık olduğundan da tam emin olamıyorum doktorlarda birşey demiyor :thinking: @NURAN

1 Beğeni

Adet tarihinizin ilk gününü baz alıyorlar sizde öyle alın ve kontrole öyle gidin bence

2 Beğeni

Anladım teşekkür ediyorum:)

2 Beğeni

2 gunde bir mi yaptirdin testler de sonuclarin artisi normal mi seyriyor

3 Beğeni

Adet tarihinin başlangıç tarihi baz alınıyor canım, sen de öyle hesapla istersen

2 Beğeni

Bende senin gibiyim ama yapmamamız lazım olumsuzu düşünürsen olumsuzu çekersin gerek yok mutluluguna hamileliğin pozitifliğine odaklan daha iyi gelecek

3 Beğeni

En son oldugum aydan itibaren mi suan ki aydan mı

4 Beğeni

Son adet gördüğün tarihin ilk günü nedir? Bir de doktor vajenden mi baktı karından mı

3 Beğeni

Bu uygulamada ki haftalik dogru mu hesapliyor

2 Beğeni

Evet en sonki adet gördüğün tarihi girmelisin kanamanın başladığı ilk günü

2 Beğeni

26ekim en son 5 haftalik gozukuyor suan 5 aralik rndevum var ilk randevu gitmek icin erken mi

2 Beğeni

Hayır erken değil senin şu an kesenin görünmemesi çok doğal neden hemen olumsuz söylemişler ki? Ayrıca vajinal ultrasonda çok küçük görünür bu hafta keseyi görürsün İnşeALLAH kan değerlerin güzel. Kendine dikkat et ayaklarını üşütme sakın

2 Beğeni