Coraspirin

Arkadaşlar merhaba 7 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj oldum şimdi 5 haftalık hamileyim doktor coraspirin yazdı kullanmaya korkuyorum bu konuda bilgisi olan varmı

Kan sulandırıcı yazmış, herhangi bir rahatsızlığınız varmıydı daha önce? Pıhtılaşma olmaması ve düşükle sonuçlanmaması için kullanmanız gerekir çok geçmiş olsun sağsalim evladınızı alın kucağınıza :cherry_blossom::cherry_blossom:

1 Beğeni

Teşekkür ederim canım normalde rahatsızlığım yoktu sadece bebeğimin daha önce kalbi durmuştu Bende gebeligimi olumsuz etkilerse bu hap diye tedirgin oldum

Merhaba @rabia2 hoşgeldiniz​:bouquet:ben de oksapar kullanmıştım doktor plt testi yaptı mı

Canım benimde ilk gebeliğim düşüktü daha sonra test yaptırdı orda pıhtılaşma sorunum olduğu ortaya çıktı önce coraspirinle başlattı şimdide oksapar vuruluyorum doğuma kadar çok şükür biz 16 haftalık olduk hiç endişe etme bence

Plt testi yapmadı ama başka doktora gittim dün o oksapar verdi

Bana ilk düşük olduğu için test yapamam dedi

Aslında düşüğün nedenin araştırması gerekiyor ki önlem alınabilsin açıkçası bu konuda bende 3 tane doktor değiştirdim en son gittiğim doktor araştırıp bulmuştu çünkü ilk 3 ayki düşükler genetik hastalık yada böyle kanla ilgili olabiliyor demişti

Doktorumu değiştirdim oksapar igneye başladı ve progesteron hap başladı

Canım gönül rahatlığıyla kullanabilirsin benimde iki tane kimyasal düşüğüm var doktorum kan pıhtılaşması olabilir biz onlemimizi alalım dedi şuan oksapar iğne coraspin ve duphaston kullanıyorum Allah izin verirse inşallah doğuma kadar devam bu arada 6+5

Pıhtılaşma testlerini yaptırmadan mı verdi kan sulandırıcı ilac ve iğneleri? Şayet pıhtılaşmanız varsa bile doz ayarı yapılması gerekiyor. Kadın dogum drları bu konuda yetkin değil. Siz hematoloji bolumune veya genetik bolumune gidip pıhtılaşma testlerini yaptırın. Pıhtılaşma cıkarsa doz ayarınız yapılır. Cıkmazsa da bosuna kullanmamıs olursunuz eger pıhtılaşmanız yoksa bu sefer kanınız fazla sulanacagı icin zararlı bile olabilir. Gebeliginiz hayırlı olsun.