Çok önemliiiii

Kizlar merhaba öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum ablam 12 haftalik hamile doktor bebegin heryerini ödem sarmıs hastalıklı yasiyamaz alalım bebegi demis düşürelim demis bekleme senin icine zarari olir vesaire demis suan aldirmasan bile yaşamaz kalbi durur sama zarar verir vesaire demis ama beklerim dersen bi caresi yok bebek cok hafta dogda bile sakat olur hasta olir ameliyatları milyonlar falan demis yani kisacasi bebek odemli heryeri ensesi kaalin alalım demiş ablamda kalbi atiyir bebegin aldirmak istemiyor hani iki haftada bir kontrole giderim bebegi aldirip da o vicdan azabina giremem belki saglikli dogar diyor boyle bi durum yasayan oldumu bilmiyorim anlatabildimmi kusura bakmayin

3 Beğeni

Nipt yaptırsın

1 Beğeni

Ne olursa olsun dogurmak işitiyorum diyor doktor direk bebek ölür düşürelim demis

Farkli bi hastaneye gitmis bugun ordada aynısı söylemişler iki farkli hasnatryr gitmis

1 Beğeni

Bence başka bir doktora da görünsün. Doktor nerden bilebilir yaşayıp yasamicana. Strese sokmasin ablanı başka bir doktora daha görünsün canım

Ne sağlıklı doğan bebelere sakat diyip moral boxuyolar ama şimdi eskisi gibi değil nipt yaptırsın %99.8 doğruluk payı %0.2 yanılma payı var. Nipt te de aynı sonuç çıkarsa karar vermek zor. Ama şukadar söyleyebilirim. Arkadaşımda sıkıntılı bir bebeğe sahipti doğurdu çocuk 1.5sene yoğun bakımdan bilmem kaç tane ameliyattan kurtulamadı kafası damacana gibi şişiyodu arkadaşım doğru dürüst kucağına alamasa bile hep iyiki doğurmuşum diye bahsetti… enson öldü böyle bi durumda evet aile de çok yıpranıyo akılları bebeklerinde sonuçta ama şahsen ben bebeğe çok üzülmüştüm o günahsız sabi dünyaya geldiği günden öldüğü güne kadar acı çekmediği 1 dakika geçirmedi… bu anlamda biz anne adayları neolursa olsun bizim olsun diyerek bebeğe karşı bencillik ediyoruz gibime geliyo tamam Allah veriyo ama sorumlusu Allah diyebilirmiyiz.? Ya daha farketmediği dönemde ilaç kullandı ya radyasyona maruz kaldı yada başka bişey ama onca acıyı çekmemeliydi (bence) o sabi nin çektiği acılarda bizim boynumuza sonuçta biz o acıları kendimz çekecek gibi bebeğin ne yaşayacağını ne savaşlar vereceğini düşünmeden onun adına bir karar verip verdiğimiz kararla savaşmasını bekliyoruz. Allah ablana yardım etsin gerçekten zor bi karar

1 Beğeni

Ablamda diyor ki kalbinin attığını biliyorum ben bunun vicdan azabiyla yaşayamam diyor kendiliginden bisey olursa rabbimden gelene basim gozum ustune ama doktorlarda bi tuaf bebeğin her yerini odem sarmis dusurelim direk demis zaten bebek sagliksiz sa kendi kneidne kalbi durur diye düşünüyorum ben acikcasi ben kendim de 3 tane kalp durmasi yasadim ben olsam bende bile bule kiyamazdim rabbim herseyin en iyisiji bilir doktorları anlayamıyorum direk dusurelim demisler

3 Beğeni

Bencede soyleyecem gitsin sagoljn

1 Beğeni

Cok sagolun allah razi olsin

2 Beğeni

Bence temmuz annesi evet sağlıklı olur bilemeyiz onu ama herşey çok gelişti nipt testi yaptırsın evet biz anneler ne olursa olsun doğuracaz diyoruz ama bebeğin neler çekeceğini göz ardı edemiyoruz yazık değil mi o bebeğe yazık değil mi o sabiye demiyoruz bence çok iyi karar vermesu lazım eğer annenin sağlığı riskli ise aldır diyebiliriz sadece çünkü anne sağlıklız olursa bebekte öyle olur anne sağlıklıysa bebek de sağlıklı rabbim yardımcısi olsun onun yanında olsun rabbim çok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın :smiling_face_with_three_hearts::pleading_face:

2 Beğeni

Temmuz annesi haklı katılıyorum her dediğine ama öyle bir karar da çok zor :smiling_face_with_three_hearts: rabbim yardımcisi olsun

1 Beğeni

Tabi ki de orası öyle ama ablaniz da çok iyi düşünsün en iyi karar neyse onu versin farklı farklı doktora gitsin belki çözümü vardır

Buyüzden nipt diyoruz zaten ya yukarda sapma payını,doğruluk oranını yazdım… arkadaşımın bebeğinin başına gelen tür bi rahatsızlık benim bebeğimin başına gelecek olursa Allah korusun için yana yana doktor önerisini kabul ederim. Dediğim gibi benim verdiğim karar olacak ama o acıları ben çekmicem yavrum çekecek ağzı dilide yok kucağımada alamıcam kokumu alsında enazından az huzur bulsun ama hayatını,yaşamını tehdit etmeyecek down sendromu olur vs o tür bişi de neolursa olsun diyip doğurabilirim… yazılanları kısmen değil baştan sona okuyup anlamak çok önemli…Nipt denilen mevzuda senin başına gelen ablanın başına gelmez. Pahalı devlet karşılamıyo ama istediğimiz bişi olduğunda taksitle,senetle,borçla,krediyle bişekik istediğimizi yapıyosak bebeğimiz içinde herşeyi yapabiliriz bence bukadar ciddi bir mevzuda engüvenilir yöntemi seçer sonucunu görür ona göre bebeğime acı çektirip çektirmeme noktasında karar verirdim… hertürlü zor

1 Beğeni

Ben ablami yanlis anlamisim

Bebek ya suan olurmuş yada dogdunktan sonra direk ölürmüş vede hic bi yasamsal fonksiyonları olmazmis hareket edememiş karni buyudugu zamanda dogduktan sonrada hic hareket etmezmiş vede beyni disardaymis ablamin da kafasi cok karisik

Bebegede kendine de bu eziyet yani beklese bile dogsa bebek oluo aci cekip tekrar olurmus

Allah şifa versin. Başka bir doktora daha görünmesini öneririm. İçi daha da rahat etsin diye Nipt testi yaptırabilir :pleading_face:

Beyni dışarda… Kalbi dışarda doğan bebek haberi yapmışlardı kollaması vs çokzor ama bebek büyüdüğünde göğüs kafesi içine sığdırabilmişlerdi kalbi dilerim öyle bişi olur…Allah biyol gösterir… Ama hala nipt te ısrarcıyım… anlayamadığım amniyosentez yapılmamış,nipt te yapılmadı 2li testi bu hafta yaptırcak 12haftalık demiştin neye göre bukadar kesin tanı koydularki 2li testte down sendromuna vs bakılıyo ama perinatolog her bir elindeki parmaklara o parmaklardaki kemiklere,eklemlere kadar en minik detaylara bakıyo ya belki dışarda görüp beyin sandıkları şey başka bişi dir iyi niyetli düşünmeye çalışıyorum :))

1 Beğeni

Cok saolun allah razi olsun

1 Beğeni

Ne demek, sizden de Allah razı olsun :blush:

1 Beğeni