Çocuk odası

Hanımlar sizce çocuk odası çocuk doğmadan yapılıp direk odasında mı alıştırılmalı yoksa çocuk bir iki yaşına gelince mi odası yapılmalı? Evinizde yer olsaydı doğmadan mı yapmak isterdiniz büüyünce mi?

6 ay bebek anne yani beşiginde yatmali. 6 ayından sonra başka odaya alıştırılmalı.:smiling_face_with_three_hearts: @Glsh887

Peki mese odasında bnde onla yatsam olmaz mı @Sevane18 yani o yine anne yanı beşiğindr yatacak.

En az 6 ay anne ve babayla aynı odada yatmalı ama yanlarında değil, beşikte. Beşiğinde yatarsa kendi odasına alışması da daha kolay olur. İlk 3 ay annenin yanında yatmasında sakınca yok çünkü güvenli bağlanma ilk 3 ayda kazanılıyor. Ha eğer bebek 6 aydan sonra odasında yatmaya alışmazsa da zorlamamak gerekir. 2 yaşına kadar ebeveynle aynı odada ama kendi yatağında da yatabilir. Tamamen bebeğe bağlı :blush: Doğmadan odası yapılabilir, uyku dışında odasında vakit geçirilerek odasına alıştırılabilir @Glsh887

Teşekkür ederim kızlarr :hugs::hugs::hugs::kissing_heart: @NURAN @Sevane18

Anlamadım canım nasıl. @Glsh887

Mesela çocuğa oda yapıp ben onun odasında yatsam ona alacağım yatak zaten büyük alttan çekince bir yatak daha çıkıyor ya bebeği yatağında ben o alttan çıkanda ya da bebeği park yatakta ben onun yatağında şeklinde ama onun odasında olsa demek istemiştim. @Sevane18

İyi ki bebeğimin odası ayrı değil. İlk başlarda bebek aglar da duyamazsam diye hep yanımda tutma gereği duydum.

Bebeğin olumlu gelişimi için 1 yaşına kadar annesine uyurken yakın olması gerekiyormuş.

Maddi durumunuz iyiyse bence odasını yapın. 1 yaşına kadar da yatak odanızda küçük park yatak konulabilir

Bizim ev taşıma durumumuz olacak yeni evin oda büyüklüğünü bilmiyoruz bebek odası yapmayı erteledik.

Normalde yatak odamıza bebek odasını ayarlamıştık sıcak havalar fazla bunaltınca yatağını klimalınodaya taşıdık.

Bu da çok güzel bir secenek arkadaşım böyle yapmıştı. Park yatak aldı. Geleceği düşünüp monteserro yatak aldı. Bebekle monteserroda yaşadılar park yatağı bile kullanmadılar. Ben beşiğe kafayı takınca monteserroyu gözüm görmedi. Atak haftasında hep bebek ile uyumak zorunda kaldım. Şimdi tekrar beşiğine döndük

Bende öyle yapmak istiyorum ama bazen kararsız kalıyorum. Aslında çocuğuma odayı hemen yapmak istiyorum ama galiba eşimin odayı hemen yapma konusundaki isteksizliğini görünce kararaız kalıyorum.

Bazen benim eşim de bu moda bağlayınca ben de sizin hissettiğiniz gibi oluyorum. Sonra da iş işten geçtikten sonra keşke diyor. Bazen orta yolu bulmak zor oluyor. Bazen eşler böyle oluyor. Umarım yakında cözüm bulursunuz. Eşlerin genel huyu bu bance :smiling_face_with_tear:

Bencede hepsi böyle ve gerçektende sonra keşke seni dinleyip yapsaymışız diyorlar eşim hep birşeye tamam dediğinde fiyatı iki katına çıkmış oluyor :rofl::rofl:

Orası sana bağlı bir şey canim,ben bir sey diyemem.

Ama anne yaninda uyursa bebek. O yatakda baba olmamalı. Bebek sıkışa bilir.

O yuzden ben anne baba odasında yatması taraftarıyım o beşiginde yatar anne yanı. Anne babada bu şekilde bir birinden uzaklaşmaz. Sonuçta 6 veya 1 sene . Kısa bir sure degil bu :smiling_face_with_three_hearts: @Glsh887

Ben geceleri bizim odamızdaki beşiğine, gündüz de kendi odasındaki beşiğine yatırmayı düşünüyorum. İki yere de alışsın. Kendi odasında Babyphone var o şekilde takip etmem daha kolay olacak gündüzleri.

Bizde kamera aldık o şekilde takip sağlanabilir. Sese ve harekete karşı duyarlı kamera

Aynen ben de görüntülü aldım. Çok pratik oluyor o şekilde. Gündüz uyurken ben de işlerimi halletmeliyim, yanında bulunamayacağım gündüz uykularında

Aynen ben çalışmaya devam edeceğim için iş yerinde de bebişimi görebiliy!im diye almıştık biz inşallah güzel günlerde kullanmak nasip olur @Betuesk

İlk bir yıl bizimle olmasını uygun gördük eşimle. İlk 3 ayı aynı yatakta geçirdik ve hala da geçiriyoruz 4. Ayı bekliyorum tekrar denemek için ama araştırmalarım sonucu 4. ayda sert bir büyüme atağı bizi bekliyor olacak, yine deneyeceğim ama bakalım… He bebekle aynı yatakta yatıp da eşi yataktan ayırmak soğuk baktığım bir durum. Çünkü tamam anne baba olduk ama hala karı kocayız da aynı zamanda. Yani istemem eşim başka yerde uyusun ya da ben uyuyayım. İlerde odası ayrıldığında bir hastalık vs. durumunu hariç tutuyorum tabi.

@Esma Kendi beşiğinde yatmama sebebi ne peki arkadaşım, hani alışamadı mı ?