Sevgili hamişler hamileliğiniz planlı mıydı yoksa ani gelişen bir durum mu? Çocuk bakmaya kendinizi hazır hissediyor musunuz? Benim çok istiyor olmama rağmen gebelik olmuyordu bu yaz için tüp bebek için fiyat araştırması yapıyordum iki sene öncesnde yine tüp bebek yapmıştık ama tutmamıştı. Dr lar tüp bebek dışında olmaz diyordu ama bayramda hamile olduğumu öğrendim. Zaman zaman korkuyorum acaba bakabilecek miyim komşumun çocukları geldiğinde bangır bangır bağırdıklarında galiba bu duruma hazır değilim diyorum ama öyle dediğimde Allahın hücüne gider bebeğime birşey olur diyede korkuyorum. Sizde de böyle düşünceler oluyor mu hiç?
Plansızdı ama olursada olur diyordum. Hepimizde bu kaygı var emin olabilirsin . Bu arada hayırlı olsun Rabbim saglıcakla kucağına almayı nasip etsin . Bir şekilde Allah kolaylığını veriyor merak etme . Sen dikkat ettikten sonrada birşey olur diye korkma herşey Rabbimin imtihanı olumlu giderse kabul edeceğiz olumsuz giderse nasip ama böyle düşünüp kendini strese sokma bebeğine odaklan çok güzel bir anne olacaksın eminim
@afrikanın_gelini54 ya çok teşekkür ederim çok güzel teselli ediyorsunuz. İnşallah hepimizin bebeği hayırlı olsun sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz.
Çoook Amin
@Bebek-isteyenler için harika moral oldunuz
@Mervedemirer
Bizim planlı bir hamilelikti. Eşim de ben de arada korkuyoruz. Acaba erken miydi? Bebek bakmak için hazır mıyız?
Bebek yapmadan önce de bunları sorduk evet cevabı verdik.
Hala arada konuşuyoruz.
Allah hepimize hayırlı evlat versin
İkisi de plansızdı ama hiç böyle şeyler düşünmedik
Benim ki planliydi şükür rabbim verdi bebek,
Ve asla hic dusunmedim oyle bir sey,bala bilirmiyim bakamazmiyim diye.
Çünki hic bir anne hic bir anneden eksik degil.bende kimseden eksik degilimki bakamayım bebegime diye dusundum hep.
Aklimin ucundan bile gecmedi bebegime bakamamak.
Rabbim yardımçı olucak her anneye merak etme.
İnşallah dediğiniz gibi olur annişler
Bize de tedavisiz olmaz tedaviyle bile zor diyorlardı. Ama son gittiğim doktor bir denemeden hemen tedavi olmaz önce deneyin demisti. İlk denemede tuttu. Planliydi ama olmaz diye düşünüyorduk. Herkes düşünüyordur bence acaba bakabilecek miyim diye ben hala diyorum acaba erken mi diye 27 yaşındayım ama erkenmis gibj geliyor bence doğunca bütün her şeyi unutacagiz
@İlknur banada öyle geliyor sonuçta bu daha ilk bebişimiz olacak normal gibi sonuçta ilk kez böyle birşey deneyimlemiş olacağız.
@Glsh887 Gülşah hanımcık öncelikle hayırlı olsun gözünüz aydın Rabb’im sağlıkla kucağınıza almanızı da nasip etsin şuan böyle hissetmeniz normal ama o zaman işler değişiyor tabir i caizse kendinizi 40 yıllık anne gibi hissediyorsunuz hiç tedirgin olmayın
Teşekkür ederim @Hatice hanım inşallah dediğiniz gibi olur herşey
Hamilelik korkularindan biri bakamam falan diye olan dusuncelerdir @Glsh887
Komşu cocugu bangir bangir bagiriyor onu ailesi oyle yetistirmiş.sen iyi yetişirecegine inandır kendini,cocugun terbiyesinden kaynakli br durum.
Ve sende iyi terbiye edecegine inaniyorum ben.butun anne baba iyi yetişdirmek için cabaliyor ama bazi anne baba varki bebekle ilgilenmiyor hırçın oluyor cocuk oyle bagiriyor bangır bangır .
Tanidiklarimin bir cogu oyle buyutmuş,buyutmek denmez ona da ama neyse.
Cocukla ilgilenmeyince işte cocuk oyle canavar oluyor.
Eşim ve ben oyle seye kötü bakan biriyiz və ətrafda bir cok var oyle insanlar goruyoruz.
Biz hep asla oyle buyutmeyecegiz,terbiye edip cocukla ilgilenicez inşallah diyoruz hep.
Sende oyle dusunme sen bu durum icin endişelisin şimdiden demekki ,senin cocugun oyle.olmayacak sən ilgili anne olacaksın,çünki simdiden oylesin.
Teşekkür ederim @Sevane18 çok güzel yazmışsın. Benim hep düşğncem şudur çocuk yaramaz olsun ama şımarık ya da terbiyesiz olmasız bu noktayı inşallah hepimiz sağlayabiliriz
İnşallah @Glsh887