Ciğer geliştirici iğne

Merhaba hanımlar.

Kimseye ciğer geliştirici iğne yapıldımı? Yan etkileri oldumu bebekte?

2 Beğeni

Rüya’da erken doğum riskim olmuştu, ne olur ne olmaz diye yapmışlardı. Herhangi bir problem olmamıştı

1 Beğeni

@NURAN Youtubede videolar izliyorum ve yorumlara baktığımda bazı anne adayları vurulmasına rağmen 36,37 ci haftalarında bile bebeğin ciğerinin açılmadığını yazıyor.Ve iğne yapıldıktan sonra bebeğin haraketleri çok azalıyormuş ve ya anne kendisi çok kötü oluyormuş.
Rüya kaçıncı haftasında doğuldu? Risk rahim ağzı uzunluğundaydımı?

1 Beğeni

Bana 1 doz yapıldı.2 gün kadar hareketlerinde azalma oldu bebeğimin hatta korkmaya başladım ama 2 günün sonunda eski haline döndü çok şükür

2 Beğeni

Siz doğum yapmadınız hala yanlış hatırlamıyorsam? @Kaplanaleyna

2 Beğeni

Rüya 40+2 de doğdu ama 32. haftamda benim suyum gelmeye başlamıştı. O yüzden 10 gün hastanede yatmıştım. Ciğer geliştirici iğne yaptıklarında bende çarpıntı olmuştu yarım saat kadar. Nabzım çok yüksekti ama bebekte herhangi bir etkisi olmadı olumsuz olarak. Bir de günde 3 defa hem ciğerleri hem de beyni gelişsin diye hap veriyorlardı, o da çarpıntı yapıyordu bende ama kızım için dayanıyordum. Su gelimini durdurmuşlardı, sonra da geç doğdu biraz zaten

1 Beğeni

@NURAN Anladım canım teşekkür ederim.Nedense çok ürkdüm bu iğneden.:slightly_frowning_face: Yapılırsa açılmazsa diye vs…

Evet daha yapmadım canım 1 hafta sonra belli olucak ne olucağı

2 Beğeni

@Kaplanaleyna Hayırlısı inşAllah.:heart:
Peki bir soruda sorayım.Ultrasonda bebeğin çiğerinin açıldığı gözüküyormu?

2 Beğeni

Merhaba canim Hayır hic bi etki olmuyor ben ilk kez oğlumda 38 haftasinda Gitdiyimde ulturasonda bakildi sezaryan için girmişdim dr bana bebeyin ciyəri tam açılmamış 3 günlük iynə yazdi dedi bunları YAP gel bakalım bende normal vurdurdum 3 gündən sonra gitdiyimde bebeyin çox şükür ciyəri açılmışdı Hemende sezaryana aldı dr çok şükür bebeyim sağlıkli doğdu İnşallah sende sağ salım alirsin yavrunu kucagina Hepimiz kovusalim bebeklerimeze inşallah

2 Beğeni

Bu konu hakkında bilgim yok canım birşey söyleyip seni yanlış yönlendiremem

1 Beğeni

32 haftmda yapdırdım,ne bende nede bebekde hiç bir yan etkisi olmadi,onun bebege hic bie zarari yok,24 saatden bir 2 doz vuruluyor.

1 Beğeni

Haftaya randevunuz ne zaman? Doğum seklini beraber bekleyelim :star_struck:

2 Beğeni

Haftaya bugün randevum.açıklığım devam ederse yüksek ihtimal doğum olucak bakalım bekleyip görücez​:blush:

2 Beğeni

Çok güzel bir bekleyiş :star_struck: aramıza bir lohusa daha gelecek Ben de şuan lohusayım :heart:

2 Beğeni

Gerçekten öyle bekleyiş yoruyor ama neye varıcağını hatırlayınca hiçde sıkılmıyorsun​:blush:

1 Beğeni

@Kaplanaleyna Ahh darısı bana :tired_face:

1 Beğeni

Amin inşallahh

1 Beğeni

Merhaba arkadaslar burda okuduklarimdan kafama takıldı bu ciğer geliştirici iğne her gebeye yapiliyor mu yoksa bir neden dogrultusunda mi yapılıyor

2 Beğeni