Kizlar merhaba,32 haftamdayim,bu gun ciğer açıcı iğne yapdı doktor,24 saat sonra biri de yapilacak,32-34 haftalar arasi yapilmali dedi bu iğne,Rahim ağzi biraz erken kisalmis anidən,33 mm,korse takıyorum,en azindan 36 haftaya kadar surdurelim hamileliği bisey olmadan,ondan sonra ne zaman doğarsa doğsun diye ciger açiciyi yapdik.İkinci şeker yukleme testinide yapdik,geçem seferkinden daha iyi cilkdi ama yinede azcik yuksek,kanım çok duşük,hamilelik anemisi,kanim %40 olmuş,10 gunluk iğne,iki aylik ilaç tedavisine başladim.
Geçmiş olsun. Sancı mı gördüler.
@FidanUğur bebek erken gelmek isterse bunları yapıyorlar
Tesekkur ederim canim,Amin,Sende vuruldumu ciger açici yoksa hic bir risk olmadiginda bu igneyi yapmiyolarmi?Hayir sancım falan yok,rahim ağzi kisaliğindan dolayi tedbir aldılar
Geçmiş olsun inşaAllah sağlıklı olur bir sorun olmaZ
Evet sizinle haftamız çok yakın. Bana yapılmadı.
Rahim ağzı kısalıği veya sancı da olmadığı için bunu yapmadılar. Pazartesi günü randevum var. Yine çıkınca detayli yazarım. Ne zaman doktora gitsem bebeğin gelmeye niyeti yok keyfi yerinde diyor.
Tedbiri almışlar ya kendi üzme. Bol bol dinlen. Bebek doğarsa bile yaşama ihtimali büyük.
Şuan kilosu kaç?
31.Haftada doğum sancısı gelen arkadaşım vardı. 36.Haftaya kadar bu yöntemle bebeği karninda tuttular. Sağlıklı da doğdu. İçini ferah tut. Strese girme bol bol dinlen.
Oğlun da var ama yattığin yerden beraber oyun oynayın
Bebeğin sağlıklı güzel ömürü olur inşallah
Cok tesekkur ederim canim benim,ben yinede cok takmamya calisiyorum,bir yakinim 20 haftadindan24 mm kisalik ile,39 haftasina kadar korse yatak istiraheti ile gelmis,Bende yinede iyi galiba 1 ay daha dayana bilir bence,İnsAllah hepimiz sağlikli bir sekilde vakti zamaninda kavusalim bebeklerimize,
Tesekkur ederim canim,İnsAllah
Bebek de her sey cok normal şukur,hatda doktor onden gidiyo dedi.4 gun oncəsinde ultrasonda 1.856 qram dendi.
Doktorun da izin verdiyse bebege kilo aldıran besinlerden ye.
Karbohidrat,ve sekerli gidalardan baska her seye izin var canim,yemeğim iyi ben ne yersem bebeğe gidiyor,kendim kilo almadim,bir gobegim var sadəce.Muz,kuruyemis,meyve falan cok yerim,bir tek yemeğimi ekmeksiz yerim sicakladdan dolayi hem canim cekmiyor hemde doktor kepekli ekmek veya lavas önerdi diyabetden dolayi
beslenme düzenize bayıldım
@baby_ugur Merak etme haftalarını rahat tamamlayacaksın.Benimde rahim ağzı aniden kısaldı 19 cu haftasında şimdi 25 haftalığım Rabbim dayanma gücü versin bende 30 geçe bileyim ki,bebek erken doğarsa yaşasın.Banada yapıcaklar ciger iğnesi.Bol bol istirahet et.Ben 2 ci aydır ki,yataktayım sadece wc kalkıyorum.
Evet bende de yapıcaklar şimdi 25 haftalık olduğu için yapılmıyor galiba.2 hafta falan geçire bilirsem gidicem doktora şimdi gitmek istemiyorum doktor hep olumsuz şeyler söylediği için…
Merhaba iyi günler dr tədbir ammacli oyle tapmışdır bende İlk hamileliyimde 37haftasinda Getdiyimde Ulturasonda Bakildi ve dr bana bebeyin ciyəri tam açılmamış dedi bende sezaryan için gün almaya getmişdim banada 3 günlük ciyər açıcı iynə yazdi ve Tekar 38 hafta 3 günlüyündə girdiyimde bakdi dedi ciyəri açılmis hərşey qayet normal beni sezaryana aldı və simdi oğlum 3 yaşında merak etme hərşey güzel olucak inşəallah bian öncə sağlıkli şekilde Bebeyinizi kucaginiza alırsız inşallah bazen oluyor bebeklerde kendi kəndinə aciliyor bazende acilmiyor və o zaman dr iynə yaziyor ki bebeyin ciyərləri tam açılsın
peki bebeğin ciğeri ne zaman açılıyor?
Normalde 35. Haftada ciğerler gelişimini tamamlamış oluyor.
Allah kolaylik versin,bende hematomdan yatakta yatdim 1 ay çok zor,sırt ağrisindan kendime gelemedim uzun sure.Su anlik yatak istiraheti vermedi ama sık sik dinlenmemi soyledi 36 haftaya kadar yetişe biliriz İnsAllah
Benim mesela ilk oğlumda 38 haftasinda dogmusdu,9 ayi tamamdi diye gelismisdi baya cigerlleri kendiliğinden açilmisdi,dogar doğmaz dogumhaneyi bir birine katmisdi ağlamasiylaTedbir amaçli vurduruyor doktor,belki erken doğarsa diye
Su an 32 haftamdayim canim.
32-34 haftalar arasi yapiliyor bu iğne canim,ondan sonra pek gerek kalmiyor,cigerler kendi geliştigi icin