Merhaba arkadaşlar bu gün doktora gitdiğimde ciğer açıcı iğne yazdı 31+5haftalık hamileyim erken değilmi böyle durumla karşılaşan oldumu
Erken doğum riskin varsa vermiştir canım. 31+4 iki doz oldum ben
@Zerrinirrez Banada 2doz yazdı doktor kaçıncı haftanda oldu bebeğin canım
Erken doğum riskiniz mi var ?
@NURAN cervix 30söyledi doktor onuniçin her şeyi göze almamız lazım söyledi ciğer açıcı iğne yapmamı söyledi ama ben çok korkuyorum en azından 35haftaya kadar ulaştırmamı söyledi
Ciğer açıcı iğne yapılması daha iyi. Acil bir durum olursa bebeğin gelişimi geride kalmaz. Korkmayın
Anladığım qədər Azərbaycanlısınız məndə.Mənim 19 cu həftəmnən erkən doğum riskim var idi hətta cervix 18 mm idi daha sonra 22 ə qaldırıb doktorum pessary qoydu amma bu qədər qısalığa rəğmən ciyər açıcı iynə vurmadı mənə.Yuxarda Allah yerdə doktorum və öz əzmim sayəsində 22 mm uşaqlıq boynu uzunluğu ilə 37 ci həftəyə çatdırdım heç küveyzə belə düşməyib 3100 kq ilə aldım qollarıma Ömərimi Amma sizin doktorunuz iynə yazıbsa vurdurun bizdə @baby_ugur da vurdurmuşdu iynəni balası sağ salamat şəkildə qucağındadır
zerrin sen nasil oldun
@FidanUğur bəli can azərbaycanlıyam həkim ən azından 35həftəyə qədər çatdırmamı dedi məndə uşağın başıda aşağıdadı +göbək ciyəsin 2dəfə boynuna dolayıb Allahım inşAllah sağsalamat dünyaya gətirər 31 +5həftədəyəm çəkisi 1kq750qramdı
Canım daha doğmadı benim çok şükür 36. Haftaya girdik. Senin 30 mm çıkmış benim 15 mm falandı doğum sancılarım vardı. 30 bence çok iyi doktorunuz tedbirli davranmak için vermiş bence. Kilosu da iyi maşallah göbek kordonun dolanması etkilemez anne karnında belki normal doğum olmayabilir en fazla. Hiç endişelenmeyin çok rahat 35 i geçersiniz
Ben iyiyim canım çok sağol sorduğun için tek sorunumuz gelişim geriliği bizim şu an ben 36 haftadayım bebek kafası karnı 32. Haftada yarın daha uzman bir doktor var ona gidicem bunun için kendi doktorum sorun yok diyor ama ben içimi rahatlatmak istiyorum
Ben de çevremde ciğer açıcı iğne vurulan hamileler gordüm hepsi de bebeğine sağlıkla kavuştu. Sağlıkla gelsin bebiş
Ben de bu konuyu arıyordum forumda. 33.haftadayim ikiz gebelik… Akciğer gelişimleri için 2.gun üst üste 2 şer doz verdi. 35.hafta içinde doğum planlıyor. Ama iğneler beni o kadar şişirdi ki, ödemim hiç yokken birden bire heryerim şişti… Hareket edemiyorum kas ağrılarım başladı. Böyle şeyler yaşayan oldu mu acaba
Bence o iğneden değil de bebişler artık büyüdüğü içindir
Merhaba Bende azarbaycanliyim Amma Burda Türkce yaziyorum Canim Bende de Erken dogum riski vardi 28 29 haftamdan bebek kanala enmisdi dogum Kanalına O yuzden Banada Ciğer Gelisdirci iyne vuruldu 3 ampula 24 saat Tamam olanda vuruldu 2defe indi hal hazirda 36+5 haftalik Hamiləyim Ocak Ayının 3 de Sezaryan Olucam Allahin İzni İle Merak etmeyin Doktorunuz Önerdise Endişe etmeye deymez Her zaman erken dogum riski oldukda doktor Tavsiye ediyor Bundan Önce Oğlumda 38 haftalıken Doktora Gitdim Ulturasonda Bakıldi Söyledi ki Cigeri tam acilmamis 3 gunluk Bana Ciğer Gelisdirci iyne Vuruldu 38+3 haftalıken sezaryan Oldum şuan oğlum 3 Yaşında Çok sukur hic bir sorun Yaşamadım Simdi de vurulub Narahat Olmuyun İnşallah hersey yaxsi olacaq
ins saglıkla alırsın kucagina unutma nasip olan biseyin onune ki.se gecemez Allah nasip etiyse nasil nasıl olyo buyuyo yani sen icini rahat tut
Abla ben suan hastanede yatıyorum son adete gore 31+0 olmam lazım bugun ama 32 hafta bana dun bebegın cıgerledını acıcı ıgne vurdular gece daha once hıc vurulmadım dıger dozunuda bugun vurucakmıs ama bana doktor cıgerlerıyle ılgılı bana bısey dememıstı dun sabah agrım vardı onun ıcın geldım bn ulturosanla baktı boyunu kılosunu soyledı senı yatırcam dedı baskada bısey demedı sonra aksma yanıma gelıncede tansıyon takıpı yapılcak nat takıbı yapılcak dedı tonsıyon yuksek oldugu ıcın tedevı altındasın dedı ama aksam bebegın cıgerlerı ıcın bısey soylemeısken ıgne vurunca korktum neden acaba
Erken doğum riskinde vuruyolar genelde bana da yazdılar kuzucum çok geçmiş olsun nasılsın şimdi
Bıraz ıyım ablam
İnşallah sağ sağlim bebeklerimizi kucağımıza alırız ne kadar kalacaksın hastanede