Cift (plesanta) erkən ayirlmis

Merhaba Herkese size bir sorum olucaq Ben 10hafta2 günlük Hamiləyəm güclü bel Ağrım vardı Bugün Konturle gitdim Normal ulturasonda bakildi Bana bebek Biraz Çiften kopmus və 1.5 santim Hematoma yaranıb dendi Kan sızması ve dr bana 2 hafta Arkası üste uzanakli kalmaliyim hic ayağa kalkmak olmaz dedi Ve 2 hafta sonra Tekar ulturasonda dedi Bakilsin simdi İcal iynə falan Yazıb benden sordu Kan falan geliyormu dedim hayır dedi ağır falan kaldırma acaba bu cokmu korkulu lütfen bilgisi olan bana yardımçı olurmu boyle olubda Bəbəyi Sağlıkli Doğulan anneler varmı

3 Beğeni

Merhaba @Mucizebebek2023 Allah şifa versin Allah bebegini korusun :pray:
Plesanta nın kopması iyi bir şey degil sende 10 haftasın şimdiden oyle tehliken varmis Allah yardimcin olsun oncelikle.
Korkutmak istəməm tabiki,korkmada Allah yardım eder.
Ablamda doğuma 1 hafta kala , plesanta sı tamamen kopmuştu,suyu geliyordu kan degil.
Doktora gitdi doktor iyiki gelmişsin yoksa bebek olucekdi dedi Allah korusun.
Ameliyata almıştılar o an.
Bebek doğdu şükür .
Ama plesanta nın kanaması biraz korkuku bir şey ama ,doktorun uzan demisse uzan.
Ve cok hareket etme ki o dahada kopmasın tuvalete gidince bence gitme.uzandigin yatağın yanina bir kova koy onun icine idrar yap,buyuk tuvaletin geldiginde git mecburen oturdugunda dikkatli otur.
İdrar yaptiginda eşin atsın idrarını.
Komaz o zaman ev.sen ancak uzanmaya Özen goster.
İnşallah iyi olur ,və senin şimdi arabaya binmende tehlikeli doktora nasil gidiceksin?

Benden kan gelmiyor Simdi Uzanakli haldeyim İynə ediyorum 2 hafta sonra Gidicem doktura Çiften erken ayrılması de bana dedi ki ayak üste çok durmak olmaz ve ağır kaldırma Ancaq yat o zaman düzəlir dedi

1 Beğeni

Plesanta dan kan sızıyor dedin o yuzden oyle soyledim.
Evet uzan dinlen geçer inşllah :innocent: @Mucizebebek2023

Benim de böyleydi. 9 hafta yatakta yattım. Şimdi 35 haftalık oldum.
Korkmayın. Bol bol dinlenin ayağa kalkmayın ilacınızı zamanında alın inşallah tez zamanda riskiniz biter

@Günel siz ne demek istersiniz

1 Beğeni

@Mucizebebek2023 merhaba bende 6 haftalıkta vardı hematoma doktor banada dinlenmemi benden hematoma ciftin aşağısında olduğuçin kan geliyordu progesterona ilaç şam yazdı doktor sadece dinlen ve doktorun yazdığı ilaçları yap tuvalet yemek için kalk yataktan benimgibi siniznde sürükli yatakta olduğunuzçin canınız sıkıla bilir ama bebğimiz için elimizden geleni yapmalıyız inşAllah hepimiz bebğimize kavuşuruz

2 Beğeni

@FidanUğur @Mns siz bu konu hakkında ne söylemek istersiniz

Öncelikle ne olur olsun hiç korkamaman gerektiğini kendine hatırlat.İnsan neyden çok korkarsa onunla sınanır.Benim ilk hamileliğim düşükle sonuçlandı.Cift kopması vardı 2 ci ayında ama 20 haftasına kadar götüre bildim Allahın izni ile tabi.Sonra servikal yetmezlikden düştü.Kanamamda olmuşdu 2 ci ayda bol bol dinlendim,söylenenleri uyğuladım berpa oldu.:smiling_face:

1 Beğeni

Bende olmusdu canim,plasentamin yani ayrilmisdi yani kopmusdu,hematom olusmusdu kan birikintisi yani,ama dışa vurmuyordu akmiyordu yani,ayni seninki gibi,cok zor sureçdi menim icin,3 yaş yarım bi bebeğim daha var onunla cok zorlandim bu durumda,aynen doktorun dediklerine uyarsan ve en esasi dediği tedaviyi olduğu gibi yaparsan,tualet disinda yerinden kalkmazsan iyileşir boylelikle.Ben yemeyimi bile yatağimda yedim,bu zamanda çocuğuma kaynanam bakdı,yardim etdi bana.Senin ilk hamileliğin ise seni kalkmaya zorlayacak hic bisey yoksa ,çalis tualet disinda ayağa kalkma.Ben iki hafta sonunda iyileşmişdim,buyuk bişeydi bende,doktor her şey ola bilir dedi ümitlendirmedi beni,ama çok sukur her şey yolunda şimdi,geride kaldı o gunler ve ben 31 haftamdayim,İnsAllah sağ salim kavuşuruz bebeklerimize hepimiz​:palms_up_together:t2::sparkles: sıkma canini stres yapmak olmaz bu sureçde

1 Beğeni

Ben 13 haftamda yasadim onu doktor tedavi yaziyo iyne sam yaziyo ilac yaziyo kullaniyosun geciyo merak etme ama hep uzan ben oyle yaptim simdi sukurler olsun 18 +3 haftadayiz kizimla merak etme dinlen calisdigin kadar agir kaldirma kenfimi guce salma iliskide olma

Ben kendi kanama sebebimi bilmiyorum ,kesenin sağ tarafında keseye baski yapiyor tek bildiğim o bayram ainrasinda tekrar kontrole gidicem, bana sadece yat dedi, sırt üstü yan ayrımı yapmadi, gidince bakicam bakalm, temizlik yapmasam da bayankalkmak zorunda kalıyorum, yeme içme atıştırma vs için​:confused:

1 Beğeni