Çalışan anneler doğum izni

Merhaba arkadaslar :slight_smile: aranizda çalışan annelerimiz var mi varsa dogum iznine ne zaman ayrilmayi dusunuyorsunuz 32. Haftada mi yoksa 37de mi :slight_smile: önceden tecrube edenler varsa yardimci olabilir mi kafam cok karışık

2 Beğeni

Doktorum beni çalısan sanıyormuştu 31+6’da doğum izni yazabilirim demişti

Ben eğer herhamgi bir sıkıntı sağlık sorunu olmazsa 37.haftaya kadar çalışmak istiyorum.

@Giz9435 Merhaba. 32. haftada rapor alabilirsin doktorundan. Zamanında ben öyle yapmıştım. Kuru temizleme dükkanımız vardı, eşim orda beni çalışıyor gösterip sigortamı yatırıyordu. Ki gerçekten de çalışıyordum aslında :joy: Hamileydim o zamanlar, sıkılmayayım diye eşim beni de ortak etmişti. Sonra eşim doğum parasından bahsedince doktorumdan 32. haftada raporu almıştık, doğum parasından da faydalanmıştık bu sayede :blush:

1 Beğeni

Ben de oyle düşünüyordum ama is yerim uzak bayagi 2 saat suruyor ulasimla gitmek bazen toplu tasimada yerde vermiyorlar ayakta seyahat edince sanci agri vs tutuyor uzatsam mi diye düşünüyorum bir yandan da hava cok sicak buralarda muallaktayim

1 Beğeni

Kaçıncı haftadasın ?

1 Beğeni

Yaa Cook iyi yapmissiniz :slight_smile: ben de buyuk ihtimalle 32deh sonra ayrilcam izne bakalim :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Bana da haftaya yazacak buyuk ihtimalle ilk baslarda uzstmsk istiyorum demistim ama

1 Beğeni

@Giz9435 Doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra da 8 haftalık rapor alabiliyorsun zaten. Doğumdan sonra da bu raporu tekrar almayı unutma :blush:

1 Beğeni

Sunu merak ediyorum bir de mesela cocuk 37. Haftada dogdu o ondeki kullanmadığım 3 hafta sonrasina aktariliyor mu acaba

2 Beğeni

Kaçıncı haftada doğum yapıyorsan o andan itibaren 8 haftalık süre hesaplanıyor diye biliyorum ama yanlış da biliyor olabilirim. Gerçi doktor zaten 8 haftalık rapor yazacak, bence 3 hafta da aktarılır yaa. Sonra o 3 hafta da dolunca doğum sonrası raporu alırsın diye düşünüyorum ama çevrende falan daha iyi bilen biri varsa ona sor bence

1 Beğeni

Aslinda aktarılmasada hak kaybi oluyor gibi geldi bana sonucta herkes 40. Haftasinda dogum yapmiyor :smiling_face: kimse sorsam bilmiyorlar kafam.karisti herkes bir sey diyor da anlam.veremedim :slight_smile:

2 Beğeni

@NURAN geç çıkıldığında doğum parası alınamıyor mu ki?

2 Beğeni

@Glsh887 Yine alınıyor tabi canım. Önemli olan rapor almak yani. Geç ya da erken fark etmiyor. 32. haftadan itibaren alınır