Merhaba arkadaslar aranizda çalışan annelerimiz var mi varsa dogum iznine ne zaman ayrilmayi dusunuyorsunuz 32. Haftada mi yoksa 37de mi önceden tecrube edenler varsa yardimci olabilir mi kafam cok karışık
Doktorum beni çalısan sanıyormuştu 31+6’da doğum izni yazabilirim demişti
Ben eğer herhamgi bir sıkıntı sağlık sorunu olmazsa 37.haftaya kadar çalışmak istiyorum.
@Giz9435 Merhaba. 32. haftada rapor alabilirsin doktorundan. Zamanında ben öyle yapmıştım. Kuru temizleme dükkanımız vardı, eşim orda beni çalışıyor gösterip sigortamı yatırıyordu. Ki gerçekten de çalışıyordum aslında Hamileydim o zamanlar, sıkılmayayım diye eşim beni de ortak etmişti. Sonra eşim doğum parasından bahsedince doktorumdan 32. haftada raporu almıştık, doğum parasından da faydalanmıştık bu sayede
Ben de oyle düşünüyordum ama is yerim uzak bayagi 2 saat suruyor ulasimla gitmek bazen toplu tasimada yerde vermiyorlar ayakta seyahat edince sanci agri vs tutuyor uzatsam mi diye düşünüyorum bir yandan da hava cok sicak buralarda muallaktayim
Kaçıncı haftadasın ?
Yaa Cook iyi yapmissiniz ben de buyuk ihtimalle 32deh sonra ayrilcam izne bakalim
Bana da haftaya yazacak buyuk ihtimalle ilk baslarda uzstmsk istiyorum demistim ama
@Giz9435 Doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra da 8 haftalık rapor alabiliyorsun zaten. Doğumdan sonra da bu raporu tekrar almayı unutma
Sunu merak ediyorum bir de mesela cocuk 37. Haftada dogdu o ondeki kullanmadığım 3 hafta sonrasina aktariliyor mu acaba
Kaçıncı haftada doğum yapıyorsan o andan itibaren 8 haftalık süre hesaplanıyor diye biliyorum ama yanlış da biliyor olabilirim. Gerçi doktor zaten 8 haftalık rapor yazacak, bence 3 hafta da aktarılır yaa. Sonra o 3 hafta da dolunca doğum sonrası raporu alırsın diye düşünüyorum ama çevrende falan daha iyi bilen biri varsa ona sor bence
Aslinda aktarılmasada hak kaybi oluyor gibi geldi bana sonucta herkes 40. Haftasinda dogum yapmiyor kimse sorsam bilmiyorlar kafam.karisti herkes bir sey diyor da anlam.veremedim
@NURAN geç çıkıldığında doğum parası alınamıyor mu ki?
@Glsh887 Yine alınıyor tabi canım. Önemli olan rapor almak yani. Geç ya da erken fark etmiyor. 32. haftadan itibaren alınır