Merhaba arkadaslar. 19 haftalik ultrason sonucuma gore burun ölçümü tam yapilamadi bebek bir türlü pozisyon almadi yüzünü gostermedi bile cinsiyetini de bilmiyorum bu yüzden, burun kisaligi olabilir dendi. Uzman doktora gorunmedim henüz yurtdısındayim ve stresten mahvoldum bebegim iyi mi bilmiyorum. Diger bütün olcumlerde problem çıkmadı her seyi normal ense kalinligi vs. Sizce burun ölçümü konusunda yanılma var midir? Ilk cocukta bir problem yasamadim. Etnik kokene gore de burun ölçümü degisiyor sanırım uzmana gorunmeden tam bilemicem. Kocamın burnu kısa benimki küçük. Esim Kafkas kokenli hiç büyük burun görmedim onun ailesinde de Bizimkiler de öyle ben de Kafkas kokenliyim. Kafayı yemek uzereyim. Annem dogru ölçüm yapmamislardir dedi. Zaten ultrasona bakan teknisyen detaylida uzun uzun bakmadı. Bebek iyi mi diyorum cevap vermiyor. Hiçbir bilgi alamadım. Böyle bir durum yasayan var mı?
İçini ferah tut canm, benmde ilk detaylı ultrasonda bitürlü kücük beynini göremedi pozisyonundan dolayı cok uğraştığı halde, 3 hafta sonra gittiğimdede sol bacağını göremediler meğersem üstünde oturuyormuş önemsemediler şuan 25 haftalğm herşey normal gözüküyor dendi. Pozisyon gereği olabiliyor ölçümlerde hiç bir zaman 100% yansıtmaz zaten bunu açık açık söylüyolar ve belgelerdede yazıyordu. Genetik olarak kücüktür bence içini ferah tut, iyi düşün iyi olsun
Size şu kadar diyim hci ama hiç endişe etmeyin boşuna tevekkül edin hiçbir sorunda yoktur Allah’ın izni ile velevki olsa bile ne yapabilirsiniz o yüzden boşuna uzulmeyn
Bende once hematoma var dendi 14cü 18ci hafta kalp odaciklarini göremedi hematoma yokmus onu ogrendik 19cu hafta kalp odaciklarini gördü ama burun kemigini olcemedi. Insallah dedigin gibidir rahat olmaya calisiyorum ama bir yandan da düsünmeden edemiyorum
Insallah bekliyorum bir sonraki kontrolü ne zaman olcak bilmiyorum onu da hayirlisi kafama takmamaya calisiyorum zor oluyor benim için
Öncelikle asla üzülme ve stres yapma çünkü bende de benzer durum olmuştu, hafta ilerleyince göründü. Sana önerim bir kaç hafta sonra perinatolojiye görünmen her şeyini detaylıca görüyorlar. Bence bebeğinde bir sıkıntı olmayacak ve sağlıkla kucağına alacaksın hiç stres olma çoğu hamilen yaşadığı bir durum bu. Bolca dua ve tevekkül et ya şafi adınla bebeğimin her şeyini şifalandır normal olsun her şeyi diye dualar et ve inan bir şey çıkmayacak bunun altından. İçin ferah olsun canım ![]()
İşte stres yapmayıp tevekkül ile sarıl kalbinde ferahlayip boşuna üzüldüğünü göreceksin doktorlar hep bı ihtimali söyler burada ben de dahil yaşadım o sıkıntıları şimdi bebeğim üç aylık elhamdülillah
Insallah her sey normal çıkar çok dua ediyorum
çok tesekkur ederim biraz rahatladi içim kontrol için cagirsalar daha çok rahatlicam insallah
Allah bagislasin insallah saglikla kucagima almak nasip olur bana da dua ediyorum bolca insallah bir problem yoktur ultrasondan kaynaklı bir seydir insallah iyi dusunucem iyi olsun çok tesekkurler destegin için biraz içim rahatladi ![]()
Ne demek Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin
Bana da kısa gibi görünüyor demişti ikinci bir göz de baksın diyip fakülteye sevk etti. Sonrasında orada normal gibi gorunuyo dediler ama yine de amniyosentez sıvı testi ya da fetalDna yapmamı istediler. FetalDna yaptırdık düşük risk çıktı cok şükür.