Arkadaşlar doğumdan önce anneden gelen sutu sagıp saklamak oluyormuş bebek için .
Doğuma az kala tabiki .
Bu bilgiyi doktorumdan ogrendim internetdede bakdım , oyleymiş.
Aramızda bunu bilen varmıydı merak etdim.
Dogru yapabilirsin buzluga koyabilirsin
Ozellikle sezeryan dogum yapan anneler
Icin daha iyi kendin toparlanirken
Yanindakinlerden yardim istersin.
Bide ek bilgi kendisi ebe ama baska bi ebe arkadasindan ek bilgi almis strelize yaptigimiz urunleri buzdolabinda bekletmemiz gerekiyormus
Hassas oldugu icin.
Tesekkurler
Opuyorum canım arkadaşım
Bisey degil gulum
Doğumdan önce memeden süt sağılmamalı çünkü ‘ilk ağız sütü’ denilen sütü bebek taze taze almalı. İçindeki vitaminlerden dolayı. Her doktorun görüşü bir değildir elbette ama benim gördüğüm, araştırdığım tüm doktorlar doğum öncesi kesinlikle memenin sağılmaması gerektiğini söylüyorlar. Doğumdan sonra zaten istediğin kadar sağıp saklayabilirsin ama doğumdan önce sağılmamalı
Ben de bu şekilde biliyorum hatta memenin uyarılmasının erken doğuma sebep olduğunu biliyorum, o yüzden şaşırdım bir doktorun öyle söylemesine. İlk gelen süt tabi ki bebeğe verilmeli kolostrum bebek için oldukça yararlı ama doğumdan sonra gelen sütten bahsediliyor kolostrumda, öncesinde memeden sızan sütten değil
Hahahah bi soru daha cikti onuda sorayim
Sagilirmi sagilmazmi yarin cevabini alirim
Sor bakalım
Anneme sordum oda oyle dedi bende zaten benden süt gelmiyor ki dedim yoksa basimin etini yemisdi canim annem.
Ki olmaz 1 ay var daha dogumuna o hem bebege zarar verir hemde olmaz falan dedi.
Kız doktorum öyle dedi diyince korkuttun beni uygularsın falan diye. Aman ha sakın yapma öyle şey sen. Bu kez doktorunu dinleme, boşver
Yok ben doktordan cok annemi dinliyorum zaten @NURAN