Bugün randevum vardı geçen gittigimde bebeğim 6 haftalık ti kalp atışını doktor gördü ben duydmadim alttan muayene oldum bugün sabah kontrol gittim 8+4 haftalık oldu kalp atışları var dedi duyabilirmiyim dedim bebeğe zararı oluyo dedim bu nasıl bi şehir bu nasıl bi hastane doktor anlamadım herseyiyle 0 ya
Seni çok iyi anlayabiliyorum, oldukça sinir bozucu. Hangi şehir ve hastane?
Van dayım bölge hastanesine bı daha da gitmicem
12 haftadan önce kalp atışlarını dinlemek bebek için zararlı zaten doktor doğru söylemiş kalp atısı var dediyse duymayı erteleyebilirisniz
O nasıl şeymiş ilk kez duydum Herkes 6 haftada gidiyor doktor bisorun gömüyor dineltiyor kalp atışını. Birdaha oraya gitme derim. Sinirim bozdu benimde valla
Benimde aynı sinirimden öldüm bugün gitmicem gerçekten bı daha ben oğlum da duydum yani anlamadım nedir sağlıklı olsun da ne diyim artık ne diyeceğimi bilmiyorum geldim şark görevine rezilim burda doktor bakımından
İşinde uzman doktorlar sadece 12haftadan önce dinletmez bu doktorun iyi bir doktor olduğunu gösterir
Fikrine saygı duyuyorum inşallah düşüncelerimde ben yaniliyorum çocuğum sağlıklı sıhhatli olsun da duam o kendimi de daha da germek istemiyorum
Bence baska doktora gorun kalp atisini duyman bebege hic bir zarari yok
Gerilmenize gerek yokdur kağan kocatepeyi dinlerseniz içiniz rahatlayacaktır
Bende de aynısı oldu ben de hala duyamadım ama görüldüğü söyledi 9+5 haftalık oldum ancak hala dinlemek nasip olmadı sakin ol çok şükür en azından görüldü sağlıklı ya elbet duyarız bana taramada gideceğim yeni hastane duymana izin verir dedi sabırla senin gibi ben de bekliyorum inşallah bize de o güzel duygu nasip olur
Kalp atışında fazla ısı verildiği için erkenden tavsiye etmiyorlar işin ehli olan anne ve bebek sağlığını düşünen doktorlar bunu tavsiye olarak sunuyor endişe etme bebeğin iyi ve o da sana sesini duyurmak için heyecanla bekliyor sıkma canını
Ben de çok şaşırdım
Bebeğinin kalp atışını her anne baba duymak ister ve en doğal hakklarıdır,eğer anne ve baba izin verirse doktora söz düşmez bence
Sanırım yapılan bazı araştırmalar oy çoğunluğu ile hamileliğin ilk evrelerinde kalp atışı dinlemek bebeğe fazla derecede ısı ile olduğu için zararlı imiş hem bebeği yoruyor zarar veriyormus bebekden dolayı anneye de etkisi oluyormus bebek ve annenin sağlığı için birçok doktor topluluğu tavsiye etmemeye karar almışlar artık ileride başka zararlar hamilelik sürecinde aksamalar mi bulundu bilemiyorum
Hm ilginçmiş
Hastane yada doktorunu değiştirmeni tavsiye ederim 5 haftalık gittiğim de ilk gebeligimi ögrendim saçma sapan tavirlarla karşilaştim kalbini dinlemediler boş gebelik olabilir dediler bekle dediler daha sonra muayne etmeden gebelik var kalp atışlarını duyduk diye giriş yapmış doktor başka doktora gidince ögrendim beni muayne etmedi uydurup oraya öyle yazmış böyle sacma sapan şeyleri olabiliyor ama doktordan kaynaklı bu durum 6haftamda kalp atışlarını ultrasonda duymuştum doktor degişince rahatladım 8haftalık kalp atış sesinin bebege zararı olmaz diye biliyorum dinletmemesi etik degil bence biraz büyüyünce dinletmiyorlar 32 haftalıkken bebegi uyandirmak icin bile benim doktorum sesi açti kısa süreligine heyecanını anlaması seni anlamasi şart doktorunu degiştir direk
Bende ultrasona her gitdiğimde kalp atışını ben söylemeden dinletiyorlardı bize.
Değiştiricem gitmicem aynı fikirdeyiz ben ilk defa böyle bişey karşılaştım
Anlam veremiyorum bu doktorlara