Merhaba hanımlar günümüzde birikim yapmanın çok zor olduğunu biliyorum. Siz birikim yapabiliyor musunuz? Hangi birikim yöntemini kullanıyorsunuz?
Dolar,altın ve hisseye yatırıyoruz
Vadeli mi?
Onu tam bilmiyorum eşim yapıyor TL olarak tutmak istemiyorduk halka arzlar var düşünürsen araştır kar eden çok oluyor onlara da katıldık
Rüya’nın hesabına her ay belli miktar atıyorduk biz ama 1 yıldır maalesef atamıyoruz, malum ekonomi.
Siz hangi yöntemi kullanıyorsunuz ? @Cansu
Mal aliyo arsa gecen hafta da ofis aldi 4e Simdide kus adasindan bakiyo villa alacakmis Malum 4 oglan bir sey daha alirsam ben tamam Dedi. Bakalim. Rabbim herkesin gonlune gore versin
Düğünden önce ev aldık biraz borçlandık onu ödüyoruz.Yinede az az biriktirmeğe çalışıyoruz manat olarak değil dolar olarak bizde
Evlenirken vadeli mevduat hesabı açmıştım elime para geçtikçe oraya atmaya çalışıyorum. Altın gününe girdim 0.25 gram topladık hayatımda ilk defa işsiz halimle para biriktirme çabasına girdim. Bekarken para biriktirmek çok daha kolaymış haberim yokmuş. Hamileyken günay adına para biriktirdik. Çocuğumun parası diye niyetine girince aç da kalsam susuz da kalsam dokunmadım. Çok bir miktar yok ama damlaya damlaya göl olur demişler. Altın hesabı açayım orda dursun diyorum. Para yerinde durdukça değer kaybediyor. Ailem zamanında altın döviz hisse hesabını yanlış anlatmış. Bilseydim daha bekarken biriktirdiğim paraları oraya atardım. Kafam da borsaya hiç basmıyor. Her dalda uzman olamayız ki benim de kafam sağıktan anlıyor
Annem hep şöyle der, malın var derdin var der. Bizim de arsamız var. Yıllardır vergisini ödedik. Şimdi mahalle duzenlemesi bitmek üzreymiş. Yakında inşallah yine evimiz olacak
Gercekten cok karmasik isler 7 sene once tekirdagdan bi arsa almisti Ugramamisti bu sene vergi borcu cikti 1 ustunde. Gecen ofis aldi yuzde 70 felan odedi Soyle sozlesme yapmis adam 10-15 odemezsen Geri kalani gunluk 1300 euro cezasi var demis. Ne bicim bi kural. Tam benim dogum yapacagim zamana geliyo Inshallah bulur birini bakalim gonderecek. Canim SIkildi Inshallah eviniz olur sizinde
Plesanta previası haberi üstüne bir de maddi açidan kotü haber almışsın dağ olsa dayanmaz çok güçlü kadınmışsın. Guzel dileklerin için de teşekkür ederim arkadaşım
ekonomi devrinde nasıl birikim yapa biliyorsunuz, Yani hangi yontemlerle @FidanUğur ? Manat olarak yapmak istiyorum ben. Yani aile büdcesinden nasıl alıp yatırım yapiyorsun.tüyo verirmisin canim
@Sevane18 Toyumuz oldu ondan 2,3 gün keçdi dedim sırf 50 qəpik yığacam nə qədər bacara bilsəm yoldaşımda narahat olma yığaq dedi zamanı gələndə açarıq istirahət edərik dedi.Artıq 2 ci ildir 2 ədəd 3 kqlıq bankanı sırf 50 qəpik ilə doldurduq.Dəqiq bilmirəm bir dəfə saydım 1 banka 900 neçə manat tutur.Onan əlavə aylıq qazancınan aya 1 ədəd və ya 2 ədəd 100 dollar edib atırıq geri.Sadəcə ev götürdüyümüzə görə 8 minə yaxın borcumuz qalıb azalır şükür yoxsa daha çox ata bilərdik geri.Düzdü evdə toyda taxılan qızıl sonradan alınan qızıl var amma onlara toxunmuruq yoxsa çoxdan bağlamışdıq bankı.Yoldaşım socarda işləyir indi həryerdə iş zəifləyib yoxsa çox şükür qazancı ikimizə yetəcək qədər çıxır ona görə ata bilirik geriyə pul.Birdə onu deyim ki,qəpik və ya dollar edəndə adam qıymır xərcləməyə.Manat olanda inan ki,bir dəfə marketə düşüb qalxırıq 100 çox pul çıxır ancaq xırdaladığını görürsən .
Hə yoldaşıvın maaşı yaxşıdı deyə ocur ata bilirsiz.
Bizde maaş o qeder deyil. Yəniki yoldaşım biznesin idarə edilmesini oxuyub. Ama iş yoxdu görə bilmir. Ona görə kicik işlərdə işyləyir.maas 550m olur. Ona görə evə ata bilmirik.və borcumuzdan 2000 manatdı. Sagol canım yenədə bilgi oldu mənə .
@afrikanın_gelini54 evet ya ilk lez halka arz denicektim ebebek açmıştı ama yanlış yaptığımız için olmadı çok üzüldüm ona
Valla biz bebis olacagini öğrendigimizde kocaman bi kumbara aldik bozuk paralari atiyoruz ona bebek arabasi parasi diye en güzel birikimim o ha birde eşim dükkanlarin karını bana verir altin aliyorum onunla da