Bir küçük merak meselesi:)

Merhaba güzel hamişler​:blush: Sorum şu ki 1.bebeği sezeryan olup da 2.yi normal doğurmuş olanınız var mı, veya ihtimali olup olmaması konusunda bilgisi olan var mı??

1 Beğeni

Bakalim merakla bekliyorum yapan nasıl yapmış, mümkün değil diyor çevremdeki birçok insan ama tıbben neden mümkün olmasın onu anlamıyorum. İnşaALLAH burada da vardır da örnek olurlar​:blush:

1 Beğeni

Bende cok arastirdim evet var ssnd die gecio sezeryan sonrasi normal dogum yani artik bazi doktorlar 2 yil ara gecince yaptirio onceden 10 yil 5 yil vs diolardi benim ilk kizim normal ikinci kizim sezeryan oldu doktoruma danistum suan 12 haftaligiz 34. Haftada netlesir norml dogum yapip yapamayacagin dedi gerekli kontroller yapilir uygunsa normal yaparsin dedi

1 Beğeni

6yıl önce kızımda sormuştum yeni yeni duyulmuştu çok nadir yapıyorlardı dr um önermedi bende yapmıyorum dedi hem annenin hemde dr un risk alması qerek dedi şuan baya çoqaldı ve uzun yıllara bile qerek yok deniliyor ben yinede qüvenemiyorum sonuçta karnımız büyüdükçe dikiş alanı qeriliyor ve ıkınırkende ora baskılanıyor zaten bu bile bir tehditken birde normali denemek olmazsa tekrar sezeryana alınmak bana korkunç qeliyor :sweat_smile:hatta burda bi annemiz yapmıştı sanırım ama anlatmadı aslında detaylıca deneyimini anlatsa keşke

1 Beğeni

Ay hadi inşaALLAH normal yapabiliriz, ben de 15+2 yim henüz sormadım doktoruma, salı günü danışacağım nasipse :blush:

Allah korusun ya öyle olmadi hadi sezaryen falan demesinler, bakalım doktorum ne diyecek bu konuda. Benim kızım 7 yasina girecek dogana kadar 7 buçuk oluyor nasipse, dikişlerin iyileşmiş olması gerek ama tabi bilemiyorum da bakalim Rabbim’e yardımcımız olsun

Ben bunu devlet hastanesinde de özel de de sordum risk olarak görüyoruz dediler iç dikişlerin patlama olasığılı varmış ve bunu normal doğum olduktan sonra sıcağı sıcağına anlama olasılıkları zormuş eğer olaki patlarsa daha yeni doğum yapmışken bir daha sezeryan e alıp dikiş dikmek zorundayız bu da anneyi ve bebeği olumsuz etkiliyor dedi doktor

2 Beğeni

Yani bu olasılık ilk normal doqumda bile varken birde bizde 2 kat risk oluşturuyor. Benim kızımda mayısta 7 olacak inşallah Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun saqlıklıca kucaqımıza almayı nasip etsin inşallah​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Benim annem öyle doğum yapmıştı. Araya zaman koyulursa imkansız değil :blush:

2 Beğeni

Ay demeyin öyle ya korktum şimdi kafam iyice karıştı, bu durumu düşünmek bile çok ürkütücü. Yaklaşık 8 sene ara vermek bile dikişlerin iyilesmesi icin yeterli zaman dilimi degil yani anladığım, üzüldüm açıkçası

1 Beğeni

Olasılıklar yok mu şu olasılıklar mahvediyor adami​:grinning: Amin inşaALLAH sag saglim alırız kucagimiza bebeklerimizi, Rabbim kiziniza da güzel ömür nasip eylesin​:relieved::palms_up_together:

1 Beğeni

Annene benden selam söyle e mi vallahi simdi tekrar bir umut doğmadı desem icime yalan olur​:face_with_hand_over_mouth::hugs::palms_up_together:

1 Beğeni

Açıkçası olmuyacak bir şey değil fakat uğraşmak istemiyor doktorlar yapan doktorlar da özelin de özeli olanlar

1 Beğeni

Sağolasin canım Allah razı olsun, bakcm simdi :blush::heart:

1 Beğeni

Doğru diyorsun, riske girmek, aksiyon yasamak istemiyor çoğu doktor :slight_smile: Ama keske daha cok yardımcı olsalar da mecburi ilki sezaryen olan kişiler yine aynı şeyleri yasamak zorunda kalmasa

1 Beğeni

Yaa aleykümselam :blush:

Bence yapabilirsiniz, ben inanıyorum :blush:

1 Beğeni

İnsaALLAH cok teşekkür ederim ne güzel dedin vallahi :sweat_smile::heart: