Bilen varsa yanıtlayabilir mi

Ben 33+4 haftalık hamileyim ne yesem anında şişiyorum ve aşırı rahatsız oluyorum patlayacak gibi oluyorum acıktığımı da asla hissetmiyorum yani anlayacağınız ne yemek yiyebiliyorum ne de aç kalabiliyorum aç kalınca da tansiyonum düşüyor ve bu haftalarda bebk çıkacakmış gibi hissediyorum sürekli aşağı kısımlara vuruyor

Benim gebeliğim o şekilde geçti yemezsem yemem aklıma acıktığım bile gelmezdi yiyince çok rahatsız olurdum az, az sık sık beslen örnek olarak 1 bardak süt bir avuç badem o şekilde öğütlerini böl rahatlarsın birde sürekli hareket et hem doğumun da kolay olur hem de o şişkinlik hissinden kurtulursun

Düzenli hareket etmiyorum ama bazı günler de aşırı hareket ediyorum bu şişme aşırı kötü bir durum yanıtladığınız için teşekkür ederim

@Halime21 Bu dönemde bebeğin başı aşağıya yerleşmeye başladığı için mideniz iyice sıkışır. Mide boşalması yavaşlar ve gaz, reflü artar.Az ve sık beslen. 2-3 saatte bir, bir avuç içi kadar yiyecek. Sıvıyı yemek aralarında iç. Yemekle birlikte su içme, şişkinliği artırır.Gaz yapmayan seçenekler: Muz, pirinç lapası (susuz), yoğurt, haşlanmış patates, kahvaltılık gevrek sade, badem ezmesi.yemekten sonra hemen yatma. Acıkmayı hissetmeme ve tansiyon düşmesi Şişkinlik ve mide baskısı açlık hissini baskılayabilir. Ancak öğün atlayınca tansiyonun düşüyorsa kan şekerin de düşüyor demektir. Acıkma hissi olmasa bile her 3 saatte bir küçük öğünler tüket. Örnek bir beslenme listesi yazayım bu şekilde dene istersen. Uyanır uyanmaz 1 tuzlu galeta + 1 yudum su (tansiyon için). 2 saat sonra: 2 kayısı + 1 dilim peynir. 2 saat sonra: 3 kaşık yoğurt + 1 kaşık pirinç unu lapası. 2 saat sonra: 2 ceviz içi + 1 hurma. 2 saat sonra: 1 küçük kase çorba. Gece için: Başucunda tuzlu kraker ve su olsun.

Bu denli faydalı bilgileriniz için ne kadar teşekkür etsem az Allah gönlünüze göre versin inşallah :palms_up_together::heart:

Yaaaa çok teşekkür ediyorum :face_holding_back_tears:

Bak şu an aynı durumdayız canm bende 33+6 yım ne yesem şişiyorum sanki o kadar yemişim ki ama hiss ediyorum midem aç açlık hisside oluyor az az ara ara yemek gerekiyo sanırım bide doğru bende de aşağıya doğru bi baskı var aniden tuvaletim geliyor zar zor tutuyorum