Bebekte kilo alımı

Hanımlar 5 aylık hamileyim ve bu uygulama 501 gr ağırlığında yazıyor arkadaşlarım normal değil en az 1 kilo olması gerekiyor diyor bi sorun olsa doktorlar söylerdi bana yok promature olabilirmi yok bebek beslenmiyor vs sinir oldum

1 Beğeni

Ben 5 sene önce 6 aylık doğum yaptım ozaman bebeğim 780 gr doğmuştu 1 kg olması saçma bence hiç üzülemyin takmayın doktorunuz ne derse odur

1 Beğeni

Uygulamadaki kg ideal olarak gidiyor siz Dr söylediği kg bakın

1 Beğeni

Yani şuan herşey normal gidiyor yemem içmem vitaminlerim

Nasıl öğrenebilirim acaba doktorlar bisey demedi hiç leyla hanımcım

1 Beğeni

Soracaksın canım yada ultrason kağıdında da yazıyor

1 Beğeni

Bizde 21 haftada yani 5 ayliktik ozamn 485 gr gayet normal herkesi dinleme

2 Beğeni

@Gekcen22 hayır öyle bişey yok. 5aylık bebek nasıl 1kg olur. Son aylarda çok kilo alınır. Ben 21 haftalıkken 500 gramdı. Bide ben bununla kıyaslıyorum normal mi değil mi diye

1 Beğeni

Bu kesin doğru mu benim de 32 de girmiştim 1600 gr dı bu bebek gelişmiyor diye korkuttu herkes diyor almasa eksik olsa bile son ayda birden alıyor diye

2 Beğeni

Hay allah razı olsun hepinizden

Bence gayet normal sorunuza ek olarak bebeğin kilo alması için neler yenmeli yardımcı olur musunuz

1 Beğeni

Canım buradakiler için doktorum alt sınır dedi. 32. Haftada bebek kilosu 1700 alt 1900 üst sınır olmalı dedi. Yani bu tabloda yer alan değer maxsimum değer değil. Ki biz konuşmuştuk ya sana gelişemiyor diyip açıklamada yapmamış. Plesentaya da bakmamış canım. Sen ona kontrolde plesentadan bebeğe giden akım nasıl? Diye direkt sor canım .

1600 kğ, ama önemli olan şey bebeğin karın çevresi bir de senin doktor karın çevresini kaç haftalık hesaplıyor ona bak. 1600 kğ kötü değil. Başka doktora girsen 1600 kğ için kötü senaryo kurmaz.

3 Beğeni

Canım 5 aylıkken 1 kllo olmaz. 5 aylıkken 1 kğ olsa bir doktor kilosu fazla, annede gebelik şekeri mi var diye düşünür. Bizimki 651 grdı.

Önemli olan şey, birincisi bebek kilo almaya yeni başlıyor artık. Senin iyi beslenmen.

Ve bebeğin anne karnını bir küvez düşün orada ne kadar gelişebildiği önemli. Kilo konusunu gelişimi olarak düşün. Karın çevresi , başı, uyruk kemiği ölçüsü bunlar nasıl diye hep bak, mutlaka sor.

1. Haftada 500 küsür gram gayet iyi.
1 Beğeni

26 haftalıkken falan 1 kiloydu doktor gebelik şekerinden şüphelendi ve bingoo! Gebelik şekeri çıktı. Yani 5 ay dediğimiz haftada 1 kilo bebek demek diyabeti akla getirir.

Siz en iyisi doğurana kadar arkadaşlarınızla görüşmeyin. Hamile kadına denilecek laflar mı yani​:woman_facepalming:t2:

2 Beğeni

Daha dün doktordaydım 19+5’tik 330 gram ölçtü doktor gayet iyi olduğunu söyledi. Bebek şimdiden 1 kilo olsa vay halimize :joy: hiç takma kafana ağzı olan konuşuyor zaten. Doktorum yolunda diyorsa hiç bir şeyi takmıyorum

1 Beğeni

Süpersiniz teşekkür ederim içim rahatladı valla

1 Beğeni

27haftalik hamileyim 800grm dedi

1 Beğeni