Sağına döndür üstteki deliğe Serum fizyolojik sıkıyorum sola döndürüyorum üstteki deliğe serum fizyolojik sıkıyorum, yüz üstü döndürüp sırtına pat pat yapıyorum ve ortibebe ile temizliyorum. Olması gerken tek uygun çözum bu
Peki analar siz bebeginizin burnunu nasıl temizliyorsunuz veya temizlemeyi planlıyorsunuz?
Serum fizyolojik yapmadan direkt otri bebe ile temizliyorum ben de her duştan sonra. Doktor duştan sonra temizlemen yeterli dedi
Serum fizyolojiklerin de adı çıktı neyse ki daha basit bi yontem bulmuşsun
@Nergiz13 @Benimmucizemyeni2 bizde eski yöntemlerle deniyoruz. Sancak arkasıyla. Ben değil eşim yapıyor bizde.
Temizlemek şart mı kızlar hangi zamanlarda temizlemem lazım ben sadece gripken yapıyodum. Sonra hiç yapmadım. Bi sıkıntı olur mu? @Sevane18 sancak arkası ne?
Ben hırıltı duyduğum anda yapıyorum bu sefer burnu tıkanıp nefes alamaz da ani bebek sendromu olur diye korkuyorum. Rahat nefes alırsa rahat uyur diye düşünüyorum. Duzenli olarak yapılmazsa ciğerler etkilenebilir diye duydum ama tekrar doktora sorucam @Funda
Bizim randevu 1 inde sen önce gidiyosan bize de söyler misin
Pazartesi gidicez. Söylerim tabi
İşin açığı serum fizyolojiği denemekten de korkuyorum zaten. Doktor da böyle yap diyince içim rahatladı
@Funda Ben de sürekli temizlemiyorum. Her gün kontrol ediyorum zaten burnunu, nefes alışverişinde de sorun yoksa her gün yapmıyorum. Duştan sonra burundaki kirler yumuşuyor ya, daha kolay alınıyor otribebeyle
@Cansu Hastalık durumunda ya da bebeğin burnunda çok fazla kir olduğu durumlarda düzenli yapılmazsa ciğerler etkilenir arkadaşım. Onun dışında korkma. Düzenli olarak takip et yeterli
İyi bari çok sağolun ben aşırı bilinçsizmişim bu konuda. Dikkatli olmalıyım
Bizde temizlemiyorduk fakat nefes alırken iyi nefes almadığını gördük, oyüzden öyle gördüğümüz zaman eşim hemen yapıyor. Yaka sancağı oluyor ya. Onun arka tarafıyla çıkarıyor eşim,eski usül. @Funda
Hee bizdede çengelli iğne derler evet halamda yapıyodu kuzenlerime biliyorum ama tehlikeli ben cesaret edemem
Bende cesaret demiyorum diye eşim yapıyor @Funda
Hırılti duyarsam hemen yapıyorum. Doktor her seferinde orti bebe kollanmana gerek yok 2 damla serum fizyolojik sık ıslansın rahatlar dedi
Ben de yapamam Allah korusun kılcal damra zarar verir