Bebeklerin zekâsının %60’ının annenin genlerinden geldiğini ve diğer %40 'lık kısmını da dış çevreden aldığını biliyor muydunuz ?
Aynı zamanda anneden gelen genler ; bilişsel yetenekler, hafıza, düşünme yeteneği, algı ve dil yeteneği gibi fonksiyonları kontrol eden beyin korteksi üzerinde etkilidir
Bebeklerin beyni babalardan gelen zekâ kromozomunu reddediyormuş
ben bu konuya pek inanmıyorum,mesela bir tanıdığım var annesi babası zekalı okumuş ama çocuk öyle diyil , tam akside oluyor bazen anne babayla alakasız çocuk çok zeki oluyor
@Nergiz13 Her çocuk zekidir, yeter ki anne baba ilgi göstersin ve farkında olsun. Çocukların zekâ seviyesini tespit etmek de anne babanın görevidir. Yoksa profesör de olsan çocuğa karşı ilgisizsen o çocuğun zekâ seviyesini düşürürsün zaten
Ay ne çok guldum babadan gelen zekayı rədd etmesin neden oyleymiş kibaba sayesinde dunyaya gelsin babadan gelen zekayı rədd etsin şu vefasizlara bakkkhemen eşime soyleyeyim
Ben de eşime söyledim senden gelen zekâyı reddediyor ama benimkini kabul ediyor diye. Gülmekten yerlere yattım tepkisine O da gülmekle şaşırmak arasında kaldı çünkü beklemiyordu benden böyle bir bilgi