Bebeklerin Zekâsı

:boom: Bebeklerin zekâsının %60’ının annenin genlerinden geldiğini ve diğer %40 'lık kısmını da dış çevreden aldığını biliyor muydunuz ?

:boom: Aynı zamanda anneden gelen genler ; bilişsel yetenekler, hafıza, düşünme yeteneği, algı ve dil yeteneği gibi fonksiyonları kontrol eden beyin korteksi üzerinde etkilidir :star_struck:

:boom: Bebeklerin beyni babalardan gelen zekâ kromozomunu reddediyormuş :grin:

3 Beğeni

ben bu konuya pek inanmıyorum,mesela bir tanıdığım var annesi babası zekalı okumuş ama çocuk öyle diyil , tam akside oluyor bazen anne babayla alakasız çocuk çok zeki oluyor

1 Beğeni

@Nergiz13 Her çocuk zekidir, yeter ki anne baba ilgi göstersin ve farkında olsun. Çocukların zekâ seviyesini tespit etmek de anne babanın görevidir. Yoksa profesör de olsan çocuğa karşı ilgisizsen o çocuğun zekâ seviyesini düşürürsün zaten

2 Beğeni

Bunu biliyordum hiç mütevazi olamıycam ilk duyduğumda da çok sevinmiştim​:rofl:

1 Beğeni

Ay ne çok guldum babadan gelen zekayı rədd etmesin :joy::joy::joy::joy:neden oyleymiş ki​:joy::joy::joy:baba sayesinde dunyaya gelsin babadan gelen zekayı rədd etsin şu vefasizlara bakkk​:joy::joy::joy:hemen eşime soyleyeyim :relieved::joy:

1 Beğeni

Ben de eşime söyledim senden gelen zekâyı reddediyor ama benimkini kabul ediyor diye. Gülmekten yerlere yattım tepkisine :joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy: O da gülmekle şaşırmak arasında kaldı çünkü beklemiyordu benden böyle bir bilgi :joy::joy::joy::joy:

Eşimde guldu ama bir yandan şok ,yazık ya üzüldüm valla,ben olsam uzulurdum :relieved:keşke babasınında zekasıni alsaydı,el alemden alıňca

1 Beğeni