Bebeklerde kordon dolanması

günaydın,arkadaşlar aklıma birşey takıldı,hamilelikte bebeğe kordon dolanınca ultrasonda gözükmüyor mu bu durum? bazı bebekler ölü doğan zaman doktor kordon dolanmasından olduğu için boğuluyorlamış diye söylüyor

2 Beğeni

Kordon dolanması gobek bağının dolanmasımi?
Eğer oyleyse bebek olu dogmazsa hasta doguyor,Allah uzak etsın benden kış kış .
Boyle konular görünce kötü oluyorum ya.

1 Beğeni

ben de gördüm instada fikirleri almak isdedim evet o

1 Beğeni

Ben de bunu internette çok görüyorum.
Sanki yeterince kaygılarımız yokmuş gibi internette üzerine tuz biber oluyor

Doktor görüyordur diye düşünüyorum
Kordon dolanması olsa bile erken müdahale ile sağlıkla doğan bebekler var.
Bizim sakin kalıp güzel düşünmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok
Bebeklerimiz sağlıkla gelsin :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

evet ya korkularımızın üstüne yenileri ekleniyor doğurana kadar​:woman_facepalming:inşaAllah inşaAllah​:pray::pray::pray:

1 Beğeni

Buda benim korkularımdan biriydi zaten.allah gostermesin

1 Beğeni

Benim ilk kızıma da dolanmıştı, hatta uzun bir süre de kordondan kurtulamamıştı. Doktor zaten ultrasondan görüp söylüyor bu durumu da. Ama benim kordon bebeğin boynunu vs sıkmıyordu, kordonun bayağı uzundu. 6 aylık olduğumda geri kurtulmuştu bebek. Hamileliğin son haftalarında dolanması zor bir durum oluyor genelde çünkü bebeğin hareket alanı da daraldığı için bebek kendi çabasıyla kurtulamayabiliyor. Ama ciddi bir sorun teşkil etmediği sürece boynuna kordon dolansa da doğumu da doğumdan sonraki süreci sağlıklı olan bebekler var elbette. Korkulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum :blush:

2 Beğeni

Zamanında çok korktunuz mu?
Bana bir kafası büyük dedi hüngür hüngür ağladım. Kordonu dolanmış dese günlerce etkisinden çıkamazdım galiba
Zorlukların üstesinden çok güzel gelmişsiniz.
Kendinizle daha çok gurur duymalısınız
Tecrübeleriniz bize hep ışık oluyor
Teşekkür ederiz :bouquet:

2 Beğeni

@Cansu Valla hiç korkmadım :grin: Kordon dolandığını duyduğumda ben de ağladım ve hemen annemi aramıştım ve annem de bir şey olmayacağını, bebek döndükçe açılacağını söylemişti. İçim rahatlamıştı yani. Doktorum da zaten olumsuz bir şey dememişti. Bence herşeyin olumlu yanını görürsek iş çözülüyor. Bazen benim de karamsarlığa düştüğüm oluyor elbette ama hemen toparlıyorum kendimi ve olumlu tarafını düşünüyorum :blush: Teşekkür ederim güzel sözlerin için :smiling_face_with_three_hearts: Aslında yaptığım şey çok basit, olumlu düşünmek :pray:

2 Beğeni

Sana katılıyorum. Anneannem geçen gün yoğun bakıma yattı. Yanında erkek hasata yattığı için huzursuz olmuş.
Bu sefer hepimiz kendimizi anneannemin yerine koyduk onun açısından bakmaya başladık
Ben utanırım bakmasın demek yerine olumlu düşünmüştüm. Belki de son göreceği kişi ben olacağım için mutlu olurdum dedim.
Bu örneği hamilelik konusundaki örneklere çevirebilirim dedim.
Dünkü dertlerimi olumluya çevirdim ve o olumsuz negatif modumdan çıktım.
Hepinizin söyledikleri sayesinde oldu
Kendini iyi hissetmek, olumlu düşünmek isçin İstemek ve gayret göstermek yeterliymiş dedim :blush::innocent:

2 Beğeni

@Cansu Bu uygulamanın en güzel yanı da bu işte benim için :smiling_face_with_three_hearts::blush: Sevindim artık olumlu düşünmene :heart:

1 Beğeni

kordon dolanması anne çok hareket ettiği için mi oluyor? mesela anne dikkat ederse fazla hareketli olmazsa kordon yinede bebeğe dolanrmı??

Hareketli olmakla bir ilgisi yok canım. Mesela sağımızdan solumuza dönerken önce oturur pozisyonda biraz durup sonra dönmek gerekiyor. Uzandığımız yerden kalkarken yine oturur pozisyonda durup öyle kalkmak gerekiyor. Bunlara dikkat edersen bir şey olmaz Allah’ın izniyle

2 Beğeni

Bebek buyudugunde cok hareketli olursa dolanır diye duydum Allah korusun ya. Rabbim yaşatmasın inşallah :pray:

2 Beğeni

Kız yok, benim bebek kadar hareketli olamaz hiçbir bebek diye düşünüyorum :joy: Nst’de bile ne kadar zorluyor doktorları anlatamam. Tam kalp atışlarını buluyorlar, kaçıyor bizimki. Dışardan bile karnım inip kalkıyor, fark ediliyor artık :joy: Çok şükür ilk kızım da bu da çok hareketli ama kordon dolanması diye bir şey yaşamadık çok şükür :blush:

3 Beğeni

Benim ilk bebeğim hizli kilo aliyordu bu yuzden haraketleri çok azdı,doğuma 10 gun kala kontrole gitdim.bebek çok kiloluydu,ve kordon iki defa dolanmisdi,Doktor sezeryen onerdi 3,900 du bebeğim doktor doğuramazsan kordon bebeği boğa bilir dedi.mecburen sezeryen oldum.Ilk hamileliğimdi ve basima ne geleceğini bilmiyordum,sanciya dayanamamakdan korkdum doktorla anlasdik.Bi bildiği var ki sezeryen onerdi.Yani bu dolanma olayi haraketlilikle alakali değil cunki menim bebeğim cok haraketsizdi.

3 Beğeni

Benim bebek de hızlı kilo alıyor sakin bir bebek. Henüz kordon dolanmadı. Allah korusun Sizin yerinizde olsam ben de sezaryene tamam derdim. Evlat acısı yaşamak çok zor

3 Beğeni

Hm iyi atlatmışsın yine rabbim işte koruyor şükür bebekleri :confused:bebegin yeri daralinca dolandigi zaman cıkaramiyor dolanan kordonu yeri genis olduğunda ama cikara biliyor doktorum oyle demişti.

2 Beğeni

Senin icin cok az kaldi canim,merak etme insAllah oyle bisey olmaz,Normalda coğu hamilelikde ola biliyor son ayda.kendi açiyor bebek,ama bende oyle olmadi,bebeğim doğdukdan sonra ağiz etrafi morarmşdı kordon yuzunden,her ağladiğinda agiz etrafi mos mor oluyordu,bir kaç ay devam etdi sonra duzeldi.Doktor normal,kordon sıkmış bebeği diye dedi.

2 Beğeni

Şukur yinede,benim bu hamileliğimde 5 ayimda usm kağidinda kordon dolanmiş yaziyordu,6 ayimda gitdiğimde çok sukur çozmusdu bebek,benim en cok korktuğum bebeğin kordona düğüm atması,internetde cok gordum,bebek kucukken dolanip oynayib kordonun arasindan gecerken dugum oluyormus.Onu açamiyor bebek,ve bebek buyudukce bebeğe kan akışı iyi gitmiyormus,gelisiminde gerilik oluyormus,veya daha kotusude ola bilirmiş,Allah korusun.

1 Beğeni