Bebeklerde günlük rutin

Merhaba hanımlar ister yeni doğan olsun ister bebek olsun günlük ayni saatte aynı şeyleri yapmak gerekiyormuş.

Sizin günlük rutininiz var mı?

Günlük rutininizde neler var?

2 Beğeni

Ben bu konuda tembel miyim beceriksiz miyim bilmiyorum.

Bebeğe her gün uyumadan önce banyo yaptırıcam diyorum. Dehşet bir yorgunluk ve uyku basıyor bu sefer de bebeĝi düşürmekten korkuyorum. Riske atmaktansa yapmıyorum.

Benim günluk rutin, bebeğin 07- 08 civarı uyanması ile başlıyor

Karnina masaj yapıyorum altını değistiriyorum. Gaz damlasını içiriyorum emziriyorum uyanık bir modda ise sohbet ediyoruz. Gövdemde tummy time yapıyoruz sırtını pat pat yaparken uykuya dalmış oluyor yerine yatırıyorum uyanıyor ev icinde tur atıyoruz iki üç denemeden sonra uyumuş oluyor. Emzirirken saçını tarıyorum. Ateşini ölçüyorum.

Her gece saat 22’den sonra uykuya gecişte zorlanıyor benim ise günlük enerjim bitmiş ve uyku basmış oluyor. Uykum geldiğinde asebi oluyorum ve kocama sarıyorum. 00.20’de Günay kesin olarak uyumuş oluyor. Şanslıysam 3 saatte, şansli deĝilsem yarım saat bir saatte bir uyanıyor.

Bizim suan günluk rutin böyle sizlerde nasıl?

@esma mesala her sabah dışarı parka çıkıyorum dedin ne güzel. Ne zaman bunu yapmaya başladın her sabah parka çıkaran günlük neler neler yapar

1 Beğeni

Vallahi daha uykusuzluk dönemini aşamadım ki düzen oluşturayım :roll_eyes:

Bugün bir makale okudum uyku rutini oluşturmakla ilgili. Bu haftalarda başlamak gerekiyormuş. Bebeği kendi kendine uyumaya alıştırmak gerekiyormuş. Deneyim dedim, koydum bizimkini yatağa, bastı yaygarayı. Beyaz gürültü açtım, birkaç saniye dinledi, sonra yine bastı yaygarayı. Sırtını sıvazladım, sarıldım ama bana mısın demedi. Geri kucağıma aldım, anında uyudu. Amaannn ağlatarak uyku rutini alıştırmaya karşıyım ben zaten. Çocuk güven kaybediyor. Bir 3 aylık olsun da o zaman rutin oluşturacağım bu konuda

Evde bir de Rüya olduğu için uykusuzlukla beraber hem Rüya için hem bebek için hem de kendim için hiçbir rutinim yok çünkü bebeğin de günü gününü tutmuyor şu an. Günlük parka gideyim diyorum ama 2 çocukla feci zor çünkü Rüya da bebek arabasına binmek istiyor. Rutin işini erteledim şu an. Bir de taşınma işimiz var. Memlekete gidiyoruz geri, eşim restorant işine girdi orda. Onunla da uğraşıyoruz aynı zamanda. Düzen yok yani :roll_eyes:

2 Beğeni

Sabah 10-11 gibi günaydın annecim şarkılarıyla (sözler bana ait) :rofl: gülüşmeler yapıyoruz oda siyah perdeli onu açıyorum ışığı görünce geriniyor emişiyoruz. Altı çok doluysa temizliyorum. Alt değişirken de şarkılar söylüyoruz. :rofl:Oturma odasına geçiyoruz umay pusetinde duruyor ya da oyun halısında uzanıyor ben kahvaltımı yapıyorum. Huysuzlanırsa tekrar emziriyorum daha sonra eller ve ayaklar birleştirme oyunu oynuyoruz. Sağ el sol ayak sol el sağ ayak 1-2-3-4 diye ritmik bi şekilde 10 a kadar tekrar ediyoruz. Bisiklet sürme hareketi yapıyoruz. Bir de ı love you masajı 10 tane. Eğer keyfi yerindeyse balkona çıkıyoruz etrafı seyrediyoruz anlamasa da bişeyler anlatıyorum işte büyüyünce okulun burası bu parkta oyun oynayacaksın falan gibi. Tekrar emişiyoruz​:rofl: alt pisse alt temizliği. Gün içinde çok bunalırsa küvetinte su keyfi yapıyoruz. Gün içindeki uykuları çok kısa ve genelde memede uyuyor. Akşama uyanıksa eşimi karşılıyoruz. Eşim elini yıkadıktan sonra ben yemek hazırlarken umayla ilgileniyor. Ben yemeği pişirince eşim sofrayı hazırlamaya geçiyor. O sıra bende umayı emziriyorum rahat yemek yiyebilmek için. Çünkü umay biz yemek yerken çay içerken anlıyo gibi ağlıyor ve durmuyor​:rofl:Çay içme faslına geçerken uyku rutinini başlatıyorım çayı ocağa koyup umayla duşa giriyoruz sıcak su altında 5-10 dk duş alıyoruz. Üstünü giydirip emziriyorum pusetinde ya da anakucağında sallanırken uyuyor uyumazsa da odamıza geçiyorum hem karanlık hem sessiz meme de uyuyor. Ama yanında epeyce yatmam lazım yoksa uyanıyor hemen. Biz yatmaya gittiğimizde de uykusunda emziriyorum ve yatağına geçiriyorum. Sonra acıkınca kendi uyanıyor zaten.

2 Beğeni

Süper bir düzen oluşturmuşsunuz siz valla. Ne zaman başladınız bu düzene siz ? :star_struck::heart:

Şu taşınma olayımız bitsin de ben de uykuya geçiş için duş olayına gireceğim. Rutin oluşturacağım bakalım

2 Beğeni

1 aydır böyle olmaya çalışıyoruz. Eşim çok yorgun değilse ya yürüyşe ya sahile gidiyoruz. Onu da çok seviyor umay. işte bazen uykuya geçiş uzayabiliyor saat 10 da başlıyoruz 2 ye kadar uzayabiliyor neden olduğunu çözemedim henüz. Ama sesimle sakinleştiğini çözdüm geçen gün yine kendim beste uydurup şarkı söyledim. :rofl:Öyle uyuttum pusetinde ileri geri sallayarak. Şimdide huysuz arabasına koydum koridorda sürdüm öyle uyudu rutinler değişebiliyor ama genelde böyleyiz. Anlattıklarımı atlamamaya çalışıyorum.

1 Beğeni

Bu ne demek arkadaşım. Yatağa yatırdiktan sonra ağliyor bebeğe hiç dokunmamak mı oluyor

Ben galiba uyku rutini için dogru yoldayım benimki de hep ağlıyor eylül zamanında her ağladıĝında meme verdim mememde uyuttum çok bungunsam gazinı cıkarmadım kafam yerindeyse gazını çıkardım hemen besiğine yatırdım. Bi elimi kafasına bir elimi gövdesine koydum pısh pısh dedim sustu.

Şimdi beşine yatırıyorum ağliyot ama mememde uyumuyor. Gövdeme yüz üstu koyuyorum 1 dakika icinde uyuyor beşigine yatırıyorum pish pish yapıyorum ya govdesine elimle dokuyunuyirum ya da yan döndürüp sırtına pat pat yaparken ellerini tutuyorum uyuyor. 1 dk sonra ellerini sıçrattığı icin uyanıyor kaç kere acaba bebeklerin kollarıni tutan kemer mi alsam dedim. Genelde 3-4 dk sonra ağlıyor kucağima gövdeme yüz üstü yatırıyorum hemen uyuyor yine yatağina yatirıyorum bu böyle gidiyor. Gece ondan sonra 00.20’ye kadar devam ediyor ama gundüzleri iki üç deneme yetiyor

1 Beğeni

Siz çok güzel rutin yapmışsınız. Sizinle aramızda 20 gün var demek ki 20 gün sonra biz de böyleyiz :innocent:

2 Beğeni

@Cansu Bebek ya da çocuk ağlasa da ağlayarak kendi kendine uykuya dalmasını sağlama yöntemleri var arkadaşım. Onlara karşıyım. Bebek uzun süre ağlasa da karışılmıyor ve ağlayarak uykuya dalması sağlanıyor. Maalesef böyle kötü yöntemler var. Onlardan bahsettim ben

2 Beğeni

Ağlayarak uyku eğitimi vermeyi ben de tasvip etmiyorum. Zamanı gelince bebeğin de anlayacağı şekilde oyunlar eşliğinde uyku rutini kazanılır bence. :smiling_face_with_three_hearts: @NURAN İnşallah cansucum her aşamanız hep çok güzel geçsin :heart_eyes: @Cansu bebeğin kollarını hareket ettirmesi sıçraması bi refleksmiş 3 ay sonuna kadar sürebiliyomuş. Bu yüzden ilk etapta kundak öneriliyor.ama ben hiç yapmadım yatağına koyunca aklıma gelirse eğer üzerine örttüğüm şeyi kolları içerde kalacak şekilde yatağının kenarlarına sıkıştırıyorum.

2 Beğeni

Bu çok kötü ben de buna karşıyım. Bebek bakim evlerindeki bakıcılar her cocuga yetemediği için bebekler bir sure sonra dertlerini ağlayarak anlatmaktan da vazgeçiyormuş. Ben Günayıma kıyamam. Bir iki mıyıklanıyir ama hemen almaya çalışıyorum.

2 Beğeni

Sabah 7de uyanmış oluyor ama ağlamıyor saat 8e kadar takılıyoruz yatakta zaten eşim de 8 de işe gidiyor. Sonra kalkıyorum Efeyi anakucağına koyuyorum mutfakta yanımda duruyor. Kahvaltımı hazırlıyorum ben yerken o da lokmalarımı sayıyor :joy: Sabah uyandığında altını değiştirmiş oluyorum zaten genelde bezi temiz yada az çişli oluyor. Giyiniyorum ve çıkıyoruz. Park eve 10 dk yürüme mesafesinde, evim de yokuşun tam orta yerinde. Aşağı inip parka gidip dönerken de otobüse biniyorum yukarda inip tekrar aşağı yürüyerek eve geliyorum. Şu aşırı sıcaklarda çıkmadım tamamen düzene de 3 aydan sonra başladım zaten 15 gündür falan yani :smiling_face_with_tear: Valla Cansu günlük başka bişey yapmıyorum evi kastediyorsan eğer. Tv açmıyorum zaten. Yalnız müzik çalıyor evde o da spotify ile telefondan. Bazen acaba sürekli beni gördüğü için sıkılıyor mu diye düşünüyorum. Babasını görünce bi gülüşmeler bi bişeyler ki sorma :sweat_smile:

2 Beğeni

Bebek rutinini kastetmiştim. Ben hala 3. Aydan çok umutluyum. Baksana uyanıyor ve ağlamıyor diyorsun. Biz 7 haftalık olmak üzreyiz

2 Beğeni

Yanında yattığım için ağlamıyor evet. Bebek rutini sabah emeklemeye ve yürümeye yardımı olsun diye küçük egzersizler kolları ve bacakları çalıştırmaca hem varsa alttan gaz da çıkıyor bu sırada. Keyfi yerindeyse karın üstü egzersiz yapıyoruz. Bazen üzerimde, bazen yere penye battaniye serip. Kitap okuyorum yanına yatıp, kitabın sayfalarını onun da görebileceği şekilde yukarda tutup, okurken mesela sarılmak kelimesi geçiyor diyelim o esnada sarılıp okuyorum işe yarıyor bir gülücük kapıyorum :smiling_face_with_tear: Bunların hepsi peş peşe değil genelde her bir aktivite arası kucağımda da olsa şekerleme yapmış oluyor. Özellikle karın üstü egzersizde yoruluyor epey. Gün geçtikçe kolaylaşıyor diyip yalan söyleyemem ama gün geçtikçe sen alışıyorsun bu tempoya. Yoksa benim de çoook oldu onunla birlikte salya sümük ağladığım günler. Dün gece mesela uyuttum koydum yerine, birden çığlık atarak uyandı uykusundan. Çığlık ama yani normal bir ağlamak değildi o. Sonra emdi biraz sakinleşti yine uyudu :hugs: @Cansu

3 Beğeni

Okurken çok keyif aldım kim bilir efe nasıl keyif alıyordur. Destekli oturmaya da başladinız mı

2 Beğeni

Evet kucağımda bazen koltuğun köşesine oturtuyorum ve bayılıyor. Yatağa uzanıp dizlerimi kırıp onu da sırtı bacaklarıma gelecek şekilde oturtuyordum. Bir gün doğruldu kendi kuvvetiyle. Ayaklarını gördüğünde çok seviniyo :sweat_smile: Dans edebilirsin mesela bak onu söylemeyi unuttum. Bazen uyuya kaldığı oluyor hatta :slightly_smiling_face: @Cansu Bu arada koltuğun köşesinde oturtup bırakmıyorum zaten bir dakika falan oturuyo o şekilde. Bide dıgıdık var bak onu da seviyo :hugs:

2 Beğeni

Her gün her saat dans ediyoruz :sweat_smile:

3 Beğeni

Hergün dans ediyoruz en eğlencelisi bu :slight_smile:

(Şuan mesela göğsümde yatıyor çok rahatladı)